POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
6 Eylül 2024 Cuma - 14:17

Engin Polat için tahliye kararına itirazına ret

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazda bulunma kararı aldı.

Engin Polat için tahliye kararına itirazına ret

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın davasında, Engin Polat hakkında tahliye kararı verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat'ın da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itiraz etti. Engin Polat'ın tahliyesine itiraz reddedildi

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,'kara para aklama' suçlamasıyla Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, 4 tutuklu sanık hakkında verilen tahliye kararına itirazda bulundu. Engin Polat'ın tahliyesine itiraz reddedildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumu dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi.

SAVCILIK TAHLİYEYE İTİRAZ ETTİ

Mahkeme heyeti, tahliye edilen sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Başsavcılığın itiraz dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

-Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehlerine tahliyeyi gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetini koruyor olması, sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, sanıkların üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçların kanunda öngörülen ceza miktarının üst sınırının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde belirlenen özgürlüğün kısıtlanmasını gerektirir kriterlerin halen mevcut olması ve tutuklu sanıkların kaçma şüphesinin bulunması hususları nazara alınarak, tutulu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi gerekirken, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların tahliyesine karar verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır.

Başsavcılık, bu nedenlerle usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan, verilen tahliye kararının kaldırılmasını, sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

DİLAN POLAT'TAN SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI: 'DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN'

Dilan Polat tahliye kararını duymasının ardından sevinç çığlıkları atarak zıpladı.  Dilan Polat'ın ilk sözleri "Allah'ım şükürler olsun. Devletimiz sağ olsun. Çok mutluyuz" oldu.

TAHLİYE KARARI SONRASI DİLAN POLAT'TAN İLK PAYLAŞIM

Dilan Polat tahliye karası sonrası ilk paylaşımını yaptı. Sosyal medya paylaşımında 'Enerji' şarkısını söyledi.

'İNANILMAZ DERECEDE MUTLUYUM'

Sıla Doğu tahliye kararını 'Tahliye' diye bağırarak ablasının şarkısıyla kutladı. Aracının sunroofundan çıkarak video paylaşan Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu'nun 'Tahliye' diyerek bağırdığı, 'İnanılmaz derecede mutluyum, tarifi yok. Türk adaletine sonsuz teşekkürler. Mutluluktan uçuyoruz' dediği görüldü.

SAVCI MÜTAALASINDA TUTUKLULUĞA DEVAMINI TALEP ETMİŞTİ

Dünkü duruşmada cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Küşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine, tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınarak sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini talep etmişti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları, duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, davaya ilişkin ara kararını açıkladı.

Heyet, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumunu dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme, tahliye edilen sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

MAL VARLIĞI TEDBİRİ SÜRECEK

Emekli maaşlarına kısıtlama getirilen bazı sanıklar hakkındaki bu kararın kaldırılmasına hükmeden heyet, mal varlığı üzerine tedbir konulan tüm sanıklar hakkındaki kararın ise devamını kararlaştırdı.

Tutuksuz 19 sanık hakkındaki "belirlenen yerlere başvuru" şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar veren mahkeme, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak, sanıklar hakkında "2013 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan soruşturma bulunup bulunmadığının sorulmasına hükmetti. Duruşma, 19 Aralık'a ertelendi. Öte yandan, duruşma salonundakiler, tahliye kararını alkışlarla karşıladı.

"BEKLEDİĞİMİZ BİR KARARDI" 

Davada ara kararın açıklanmasının ardından Dilan ve eşi Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Horoz, müvekkillerinin bazılarının 10 aydır tutuklu olduğunu, Dilan Polat'ın da yaklaşık 15 gün önce tahliye edildiğini söyledi. Dosyadaki 4 tutuklu sanık için de bugün tahliye kararı verildiğini belirten Horoz, şöyle konuştu:

- Beklediğimiz bir karardı. Müvekkillere yönelik üstüne atılı suçlarda, dosya içerisinde herhangi somut bir delil mevcut değildi. Ancak bu zamana kadar dosyada soruşturma aşamasında gizlilik kararı olduğu için çok fazla açıklama yapılamamıştı.

- Tüm deliller çürütülmüş durumda. MASAK raporunda, müvekkillere yönelik olarak örgütsel bir faaliyetin olmadığı, yasa dışı bahse, kara paraya yönelik herhangi bir tespit bulunmadığı ve tamamen aile şirketlerinin gerçek ticari faaliyetlerinden kaynaklanan gelirlerle bu işletmeleri çalıştırdıkları tespit edilmiş durumda.

 
Urla'da çıkan orman yangını kontrol altında
 
İzmir'de terör operasyonu: Kıskıvrak yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da çıkan orman yangını kontrol altında
İzmir'in Urla ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ...
İzmir'de traktör sürücüsünün feci sonu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde seyir halindeki traktörden düşerek tekerleğin ...
Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bizim darbecilerin yazdığı bir anayasa değil ...
 
Elektrik faciası duruşmasında anneden feryat: Oğlumu geri getirsinler!
İzmir'de, yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ...
İklim değişikliğine karşı ‘örtü altı tarım’ önerisi
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilim ve Bitki Besleme Bölümü ...
Efes Antik Kenti rekora koşuyor!
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, bu yılın 8 ayında ...
 
Polat için ara karar çıktı: Tüm sanıklar için tahliye kararı
Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla ...
İlber Ortaylı'dan korkutan haber!
Türk tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
Kuyu-22' operasyonu: 23 gözaltı!
İstanbul'un Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri