POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
14 Ocak 2018 Pazar - 08:59

Erdoğan: Bir haftayı bulmadan darmadağın ederiz!

Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekâtı ile koridoru tam ortasından bıçakla keser gibi böldük attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” dedi.

Erdoğan: Bir haftayı bulmadan darmadağın ederiz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’de PYD-YPG terör örgütüne desteğini sürdürmesine tepki göstererek, yeni operasyon sinyali verdi. Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekâtı ile koridoru tam ortasından bıçakla keser gibi böldük attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” dedi.

Erdoğan, MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir’in de katıldığı AK Parti Elazığ İl Kongresi’nde şunları söyledi:

SIKIYORSA BURAYA GEL
“Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, bu devletmiş. Nerede? Pensilvanya’da. Ne işin var orada? Hadi sıkıyorsa buraya gel. Amerika da seni bir yere kadar taşır Feto, bunu bilesin. Ondan sonra Amerika da seni kapıya koyacak. O zaman da kaçacak delik arayacaksın. Sen kaçacaksın biz de seni kovalayacağız. O hani birileri geliyorlar yok paralel devlet, yok işte şurayı böleceğiz falan, asla. Buna tevessül edenler karşısında askerimizi, polisimizi, hepsinden öte milletimizi bulurlar. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse işte F-16’larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla inlerine gireriz. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Kato’da girdik mi? Yetmedi, ta Kandil’e kadar gittik. Yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek. 

KORİDORU BIÇAKLA KESTİK
Son 200 yıldır yaşadıklarımızdan, özellikle de 34 yıllık terörle mücadele geçmişimizden aldığımız dersle Suriye’de, Irak’ta, sınırlarımız boyunca her yerde aktif bir politika izliyoruz. Ülkemize yönelik tehditleri artık karakollarımızın kapısında, şehirlerimizin caddelerinde, vatandaşlarımızın günlük hayatı içinde değil, doğrudan kaynağında tespit ve imha etme kararı aldık. Bu stratejiyi adım adım hayata geçirdik. Biz terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekâtı’yla bu koridoru tam ortasından, tabiri caizse, bıçakla keser gibi böldük attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz.

YILANLA YATAĞA GİREN
Teröristin üzerine üniforma giydirince barındığı binanın tepesine de kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor. Bölgeye getirilen binlerce TIR ve uçak dolusu silahın bir kısmı daha şimdiden karaborsada satılmaya, bir kısmı da bize karşı kullanılmaya başlandı. Bunu biz Irak’ta yaşadık. Türkiye olarak hâlâ ve tüm samimiyetimle bölge politikalarımızı yine de biz Amerika ile yürütmek istiyoruz. Ancak bu tek tarafın isteğiyle olmaz. Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. 

BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ
Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle biz bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler. Dün Cerablus’tan El-Bab’a kadar olan hatta 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Öyle veya böyle biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız. Güneydoğu’da Doğu’da kapattık mı, evvel Allah buralarda da kapatırız. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine baksınlar. FETÖ ile içeriden fethedemedikleri Türkiye’yi bu şekilde kuşatarak teslim alacaklarını sananlar varsa daha çok beklerler.”

2 BİN UÇAK DOLUSU SİLAH
Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç’te bize verilen sözler tutulmazsa evet kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak’a kadar sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan Suriye’deki terör örgütünü destekleyen sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum. Suriye’de terör örgütüne Amerika’nın göndermiş olduğu silah sayısı ne biliyor musunuz? 4 bin 900 TIR. PYD’ye bu silahları vereceksin, sonra da ‘Biz sizinle stratejik ortağız’ diyeceksin, bunu kimse yutmaz. 

ZEKÂMIZLA ALAY ETMEYİN
2 bin uçak dolusu silahı derme çatma havaalanlarına indirerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Artık kimse ‘Bu silahlar oradaki kuvvetlerimiz için lazım’ safsatasını tekrarlamasın. Amerikan askerleri için geldiğini söyleyen kişi, asker başına bir kamyon silah gerektiğini iddia ediyor demektir. Kimse zekâmızla alay etmesin. Bugüne kadar bize söylediği her şey yalan olanlarla Suriye’de çözebileceğimiz sorun kalmamıştır. Yarın, öbür gün bölgede hiçbirimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa bilinsin ki sebebi işte bu yalanlarla bizi oyalayanlardır.

 
Üniversiteli Hazal'ın korkunç sonu: 6.kattan...
 
İzmir 'mahalle orkestraları' kuruyor: Hedef 1000 çocuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İstanbul'un yeni başkanı belli oldu
CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi.
Numan Kurtulmuş'tan flaş Abdullah Gül yorumu
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...
Kılıçdaroğlu'na 'Ege Adaları' yanıtı
Başbakan Binali Yıldırım Niğde'de il kongresinde konuştu. Yıldırım, "Türkiye, ...
 
CHP İstanbul Kongresi'nde gergin anlar!
CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ...
Kılıçdaroğlu'ndan kritik kongrede sert açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kritik İstanbul İl Kongresi'nde ...
Ankara-İzmir hattının biteceği tarih belli oldu!
Temeli 2012 yılında atılan ve Ankara ile İzmir arasındaki tren yolcuğunu ...
 
Yer Adana, Başkan Akpınar sahada!
Kaleme aldığı ‘Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk’ kitabıyla ülkedeki fuarlarda ...
CHP'de il kongresi neşteri: Gümrükçü’nün listesindeydi görevden alındı
CHP İzmir İl Kongresi’nde Yücel’e destek veren Karabağlar İlçe Başkanı ...
Erdoğan açıkladı: Yardımcı doçentlik kalkıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yardımcı doçentlik unvanıyla ilgili çeşitli şikayetler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri