POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
10 Ekim 2017 Salı - 15:47

Erdoğan: Bu ajanlar başkonsolosluğa nasıl sızdı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan: Bu ajanlar başkonsolosluğa nasıl sızdı?

Resmi temaslar için Ukrayna'nın ardından Sırbistan'a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

İki liderin görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erdoğan'a ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi soruldu.

Sözlerine "Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorunu biz başlatmadık" diyerek başlayan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri'nin ta kendisidir ve üst düzey yöneticilerin, özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara'daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da 'Ben bunu devletim adına aldım' gibi bir ifadeyi kullanması düşündürücüdür.

Durum böyleyse ABD'li üst düzey yöneticilerle bizim konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Büyükelçi kendi kafasına göre bu kararı aldıysa bir dakika orada tutulmamalı. Bu yetkiyi sana kim verdi denilmeli. Bizim büyükelçimiz böyle bir şey yapsa bir dakika tutmayız.

FETÖ ile ilgili diplomatik yetkisi olmayan ABD konsolosluğundaki bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ilişkilerinin tespit edilmesi ve yargı ile paylaşılması bunun neticesinde bu kişinin önce gözaltına alınıp tutuklanması ve ardından ikinci bir kişinin daha bu noktada olduğunun bildirilmesi İstanbul Başkonsolosluğu'nda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor.

Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğu'na nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa, o zaman bunları buraya kim soktu? Bunların üzerinde durulması lazım. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu tür ajanlara müsaade etmez.

Türkiye bir kabile devleti değildir. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değli. Bu büyükelçi veda ziyaretinde bulunuyor. Şu anda bu büyükelçinin veda ziyaretini kabul etmiyoruz. Onu ABD'nin Türkiye'deki temsilcisi olarak görmüyoruz." 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Aramızdaki ticaret hacmi istediğimiz noktada değil. 870 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahibiz, yıl sonuna kadar 1 milyar doları aşacak ama bu da yeterli değil. Bunu en kısa zamanda 3-5 milyar dolara çıkarma şansımız var.

Biz havayolunu halkın yolu haline getirdik. Otobüslerle uçakların taşıma fiyatı hemen hemen aynı noktaya geldik. THY şu anda dünyada en çok destinasyona uçan havayolu olmuştur. Geldiğimizde sadece devletin THY'si vardı. Şimdi özel havayolları da olmasına rağmen bunu yakaladı.

Bizim 4 hedefimiz var; eğitim sağlık, adalet, eminyet. Bunların üzerine Türkiye'yi inşa ettik. Türkiye-Sırbistan yakınlaşmasını iyi görmeyenler olacaktır. Bizim onların inadına dayanışmamızı artırmamız lazım. Onlara kalsa aç kalsan niye aç kaldın demezler. Destek verelim demezler. Biz o günlerden bugünlere geldik. O günleri yaşamış biri olarak Balkanlar'da olumsuz gelişmeleri çözmek için adımları açacağız.

Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolu olmayan bir ülke ben medeniyim diyemez. Suyu olmayan da ben medeniyim diyemez. Biz susuzluk içinde yüzüyorduk. 

Eğitimde, kültürde işbirliğimizi yapacağız. 12 anlaşma ile birlikte serbest ticaret anlaşmasının revize edilmesini önemsiyoruz. 

FETÖ ile mücadelede değerli dostumun ilk andan itibaren açıkladığı destek girişimini unutmayacağım. Kendisine teşekkür ediyorum. Terör örgütlerine karşı uluslararası işbirliği önem arzediyor."

 
Yürek yakan veda: İzmir'de kaza kurşunuyla şehit düştü...
 
Cumhuriyet savcısına makamında silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’te sürpriz görüşme: Pekdaş’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Gültepe’ daveti
Konak Belediye Başkanı Başkent’te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a 'Nuriye-Semih' çağrısı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Enis Berberoğlu'nun toplu iğne kadar suçu yoktur. ...
''Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı''
MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası alan CHP İstanbul Milletvekili ...
 
MHP'den 'Karşıyaka Devlet Hastanesi' çıkışı!
MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, kapatılan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin ...
Balbay'dan 'Avrupa Şampiyonu' için yasa önerisi
Balbay Ampute Futbol Milli Takımımızın Avrupa şampiyonu olmasının ardından ...
Başbakan'dan ABD'ye çok sert sözler!
Başbakan vize kriziyle ilgili ABD'ye mesaj verdi. Yıldırım, "Neymiş efendim, ...
 
Bahçeli: Bugünden 84'ü söylemeyeyim...
MHP Lideri Bahçeli, ''Utanmadan diyorlardı ya 'MHP bitti eriyor' yüzsüzce ...
SP İzmir'de eğitim kampı!
Saadet Partisi (SP) İzmir Teşkilatı, Selçuk ilçesinde üç günlük eğitim programı düzenledi.
CHP’de o başkandan iddialı çıkış: Biri çıksın, desin, kendimi yakarım!
CHP’de İzmir genelinde delege seçimlerinde ilçe başkanlarının ve belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri