POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
23 Aralık 2018 Pazar - 13:40

Erdoğan: Bunlar sanatçı müsveddesi

Erdoğan, "Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler" dedi. Cumhurbaşkanı, önümüzdeki dönemde ekonomide çok güçlü yükseliş olacağı mesajını verdi.

Erdoğan: Bunlar sanatçı müsveddesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'nin ekonomik gücünü tüm dünyaya taşımanızı bekliyorum. DEİK'in çalışmalarına özel önem verdik. Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar ziyaret ettiğimiz her yere DEİK'i de davet ederek işadamları arasında köprüler kurduk. Bu çatı altında KOBİ'leri de almak suretiyle ufku daha da genişletmek için bir adım atmamızın gereğine inanıyorum. 

İhracatçı firma sayısı 71 binin üzerinde, ihracatımız 170 milyar dolar. İhracatçılarımıza geçen yıl 2 milyar liranın üzerinde nakit destek sağladık. Son 16 yılda 201 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım rakamına ulaştık. 

2002'de doğru düzgün hiçbir yatırımımızın olmadığı bölgelerde bugün Türk girişimciler üretim, ticaret yapıyor. Müteahhitlerimiz çok geniş bir coğrafyada göğsümüzü kabartan projelere imza atıyor. Daha yeni, muhteşem bir kapalı spor salonu yaptılar. Bunları artık Türkiye ve Türk yapıyor. Tsunami  nedeniyle tüm Endonezya halkına başsağlığı diliyorum. 

Dünyanın her kıtasında Türkiye damgalı ürünlerle karşılaşıyoruz. Türk firmalarının başarı hikayesini görüyoruz. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bunlar Türkiye'nin kendine güvendiğinin, inandığının işaretleridir. 

Bir duvarın tuğlalaları gibi birbirine kenetlendiğimiz sürece Türkiye yeni destanlar yazmaya devam edecektir. 2019'u farklı görüyorum. Karamsarlığı ve ümitsizliği kapımıza yaklaştırmadığımız müddetçe ülkemizin şahlanışını durduracak hiçbir fani güç yoktur. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz.

"BURAYI FRANSA ZANNETTİLER"

Gezi Parkı'ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa zannettiler, Hollanda zannettiler. Yanıldılar. Biz 15 Temmuz'da da nasıl yanıldıklarını kendilerine gösterdik. İistiklal Caddesi'nde dükkan bırakmadılar, belediye otobüslerini yaktılar. Bunların arkasında duranları nasıl savunuruz. Sen anamuhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar. 

"BUNLAR SANATÇI MÜSVEDDESİ"

Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde. 

"EKONOMİDE GÜÇLÜ YÜKSELİŞ OLACAK"

Döviz kuru üzerinden yapılan saldırıların diğerlerinden hiçbir farkı yoktur, zamanlaması manidardır. Sert kur dalgalanmalarının Türkiye'nin gerçekleriyle hiçbir ilgisi olmadığı ortadadır. Kriz tellallığı yapanların öngörülerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Anamuhalefet partisi kötü bir sınav verdi. Zamanında atılan adımlarla piyasadaki dalgalanma yerini normalleşmeye bıraktı. Ağustos sonuna kıyasla dövizde yüzde 20 iyileşme yaşadık. Türkiye pozitif yönde ayrıştı. Ülke risk primimiz 225 puan iyileşirken, 10 yıllık tahvil faizleri 460 baz puan düştü. Enflasyon tüm kötü senaryoları geride bırakarak kasımda düşüşe geçti. Cari işlemler dengesinde olumlu gelişmeler yaşandı. Ekonomi üç ay arka arkaya cari fazla verdi. Bu süreçte ihracat ve turizm gelirlerindeki güçlü seyir büyümeyi destekledi, cari açığı azalttı. Önümüzdeki dönemde ekonomide çok güçlü yükseliş olacaktır."

 
Altay iyi başladı, kötü bitirdi!
 
Göztepe 5 hafta sonra nefes aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'dan Netanyahu'ya sert tepki!
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'ye yönelik sözlerine Ankara'dan ...
Şengül'den Kocaoğlu'na Körfez Geçiş ve Gördes yanıtı!
Kocaoğlu’nun, “İzmir büyümesin, gelişmesin. Küçük olsun ama sorun olmasın" ...
Bahçeli: İster Fırat'ın doğusu, ister bir başka yer olsun...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İster Fırat'ın doğusu, ister bir başka yer ...
 
CHP İzmir'de vekillerle kritik zirve!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, haftanın ilk günü İzmir Milletvekilleri ile bir araya gelecek.
"O teröristleri yok etmemize kimse engel olamaz"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusundaki bu teröristleri ...
Erdoğan: 2053 ve 2071 vizyonları sizlere emanet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz TÜGVA'dan Asım'ın nesli kıratında nesiller ...
 
Kocaoğlu'ndan çarpıcı 'ittifak' çıkışı: Koskoca CHP...
Kocaoğlu, "Genel seçimde ittifak olur, itirazım yok. Yerel seçimde de ...
CHP'li Sertel'den Diyanet Uzmanı'na sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Diyanet İşleri’nde bu tür akıl almaz açıklama ...
Bakan Soylu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Soylu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası 291 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri