POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA'dan Demiral’a ‘bozkurt’ soruşturması
UEFA'dan Demiral’a ‘bozkurt’ soruşturması
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Kirada tavan zam oranı belli oldu
Kirada tavan zam oranı belli oldu
Dışişleri Bakanlığından ‘Suriye’ açıklaması
Dışişleri Bakanlığından ‘Suriye’ açıklaması
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:48

Erdoğan'dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'ndaki Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında konuşma yaptı.

Erdoğan dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

31 Mart seçimlerinin sonrasında bütün belediye başkanlarımızın katılımıyla tertiplediğimiz toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Son bir yılda 10 ay arayla üst üste 3 seçim geçirdik. Seçim döneminde belediye başkanlarımızla çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Ancak AK Parti'nin geniş katılımlı istişare toplantısını seçimler sebebiyle gerçekleştiremedik. Her kademede danışmaya ve diyaloğa önem veriyor, ülkemizin ve partimizin gündemindeki konulara ortak akılla çözüm arıyoruz. AK Partili tüm belediye başkanlarımızla bir araya gelelim istedik. Yerel seçim sonuçlarını sizlerle birlikte masaya yatıralım hem de önümüzdeki dönemde yol haritamızı sizlerin de önerileriyle şekillendirelim dedik.

Hepinizin bildiği gibi AK Parti'nin hikayesi yerelden genele ilerleyen bir başarı hikayesidir. 30 sene önce millete hizmet yolculuğuna belediyelerden başladık. Örnek karnemizle yeni hedeflere yürüdük. Politikalarımızı önce belediyelerdeki uygulamalarla ortaya koyduk. 2002'de bize iktidar kapısını açan da iktidarda tutan da yerel yönetimlerdeki başarılarımız, gayretlerimizdir. En büyük referans kaynağı yerel yönetimlerdir. Bu gerçek 1994 senesinden beri değişmemiştir. Değişmeyecektir.

AK Parti, tüm dünyanın en yetkin en donanımlı siyasi hareketidir. AK Parti belediyeciliği bugün küresel ölçekte bir marka haline gelmiştir. Şehirlerimizin sorunlarını çözme, geleceğe hazırlama noktasında hiçbir parti AK Partili kadrolarla yarışamaz.

MUHALEFETE TEPKİ
Son seçimlerde muhalefet tamamen ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttü. Ekonomideki sıkıntıları istismar etti. Hayat pahalılığı altında ezilen insanımızın popülizme kapılmasına engel olamadık.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

31 Mart'ta seçim yapılan 1393 belediyenin yüzde 54,6'sını önümüzdeki 5 yıl boyunca Cumhur İttifakı yönetecektir. Hatay'ın 10 yıllık fetret devrinin sona ermesinden ayrıca mutluluk duyduk.

Bir önceki yerel seçimlere kıyasla oy oranları ve belediye sayında oraya çıkan negatif sapmayı göz ardı etmiyoruz. Milletimin AK Parti'den talepleri gerçekleşene kadar tüm kademelerde gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Sandığı suçlama gafletine düşmedik.

KENDİ PARTİLERİ BİLE İSYAN ETTİ

Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Emekliye, esnafa, gençlere verilen sözlerin tamamı unutuldu. Ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Hizmetlerin tamamında astronomik fiyat artışlarına gittiler. Kendi partilileri bile isyan etmeye başladı. Hizmet etmek yerine bugün enerjilerini bahane bulmaya çalışıyorlar.

Kimsenin hayat tarzına, inancına, tercihlerine karışmadık. El değiştiren belediyelerde eski hastalıklar nüksetmeye başladı. Muhalefet içindeki radikal unsurların da kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli.

Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Kim olursa olsun vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz. Ayrımcılık, ötekileştirme nefret diliyle insanları düşmanlaştırmak AK Parti siyasetinde kendine yer bulmamıştır.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYELER

Başınızı yastığa koyduğunuzda muhasebenizi yapacaksınız. Önümüzdeki 5 sene boyunca bir tek günü bile boş geçirmeyecek, boşa harcamayacak, israf etmeyeceksiniz. Sizlerin milletimizin arasında kimi zaman bir iş makinesinin üzerinde kimi zaman bir şantiyede göreceğiz. Halktan uzak durursanız halk da sizden uzaklaşır. Kapınız ve sofranız halka açık olacak. AK Parti'nin özellikle yerel yönetimdeki kültürümüzü şehirlerinize yansıtacaksınız. Teşkilatımızla iç içe olacaksınız. Teşkilatımızla aranıza mesafe asla ve asla koymayacaksınız. Bizi 22 yıldır milletimizin gözdesi yapan mütevazi ve amatör ruhumuzdur. Biz bu ruhu güçlendirerek bugünlere ulaştık.

Yerelde bir rehavet yaşanırsa, hükümette başarılı olsak da arzu ettiğimiz neticeyi alamayız. Sessiz yığınların çığlıklarına kulak vermek yerine sesi çok çıkanların bizi yönlendirmesine müsaade edersek sadece güç kaybı yaşamayız. İnandırıcılığımızı da kaybederiz.

SOKAK HAYVANLARI

Son hazırlıkları yapıyoruz. Sorunu çözeceğiz. Yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşecek. Biz de hükümet olarak sizlere gereken desteği sağlayacağız.
 

 
İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında yeni gelişme
 
Başkan Tugay’dan kritik Ankara mesaisi ve 'Buca Cezaevi Alanı' gelişmesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan metro kazası çıkışı: İzmir’de bazı şeyler hiç değişmiyor!
İzmir Metro'sunda, arızalanan yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi ...
Polat'tan zam tepkisi: Bu kış daha da zor geçecek
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla ...
CHP İzmir’de yoğun gündemli hafta: 'Masa' ve 'sandık' kurulacak, Aslanoğlu dönemi ilki yaşanacak!
CHP İzmir’i yoğun bir hafta bekliyor. Gün içinde Genel Başkan Özel kente ...
 
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
Kocaeli Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz' mitinginde 4 büyük talebini ...
Özel'den İzmir'de 'geçmiş olsun' ziyareti, vatandaşlara çağrı ve 'kriz belediyeciliği' vurgusu!
CHP Lideri Özel, Selçuk ilçesi ile Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya ...
Özgür Özel'in kardeşinden Tugay'a tepki: Yazık bu halka!
CHP lideri Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'de yapılan su zammına ...
 
Yücel'den çarpıcı mesaj: Erken seçimi seneye konuşacağız!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, ...
Zafer Partisi İzmir: Su zammını acilen iptal edin!
Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi İZSU Genel Kurul Toplantısı ...
CHP'li Arslan'dan elektriğe zam çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji fiyatları gerilediğinde indirim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri