POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
27 Kasım 2023 Pazartesi - 13:53

Eski Büyükşehir Başkanı'ndan 'anket' salvosu ve 'Ön seçim olursa adayım' mesajı!

CHP İl Başkanı Aslanoğlu ile güncel gelişmeler ve yerel seçime dair bir görüşme gerçekleştiren Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, "Bu yaşananın nerede demokrasisi var arkadaşlar? Önce temayül yoklaması, ondan sonra geldik son durağa, anket. Ya bu parti anket partisi mi?" dedi. Çakmur, "Ön seçim olursa adayım" mesajı da verdi.

Eski Büyükşehir Başkanı ndan  anket  salvosu ve  Ön seçim olursa adayım  mesajı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Geçmiş Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksek Çakmur CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelerek Başkan Şenol Aslanoğlu ile güncel siyasi gelişmeler ve 2024’teki yerel seçimler ekseninde bir görüşme gerçekleştirdi.

Yüksel Çakmur görüşmenin ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çakmur, sözlerine "Türkiye son derece öne taşıyan bir dönemeçte. Türkiye’de bir rejim değişikliğine doğru gidiliyor. Atatürk’e ve onun kurduğu rejime bir düşmanlık sürüyor" diyerek başladı.

Partililere seslenen Çakmur, "Tüm politikacılara sesleniyorum. Partili yöneticilerimize sesleniyorum. Lütfen koltuk kavgasını ve koltuk severliği bırakın. Yurtsever olun. Bugünler yurtsever olma günleridir. Bırakın koltuk için dosya alma hevesinde kuyruk olmayı. Halka gidin. Halkla beraber olun Üç tane kamerayla halka gidip esnafa gidip hayvancılara gidip gösteri yapmayın. Her gün sokaklarda olun. Her gün meralarda, mezralarda, Anadolu topraklarında olun’’ diye konuştu.

İTTİFAK ELEŞTİRİSİ!
Çakmur, ‘’Sevgili arkadaşlarım, partiyi Cumhuriyet Halk Partisi. Tabandan mı yönetilecek, tavandan mı yönetilecek? Halk bilmez. Örgüt bilmez. Üyeler bilmez. Eğer bu Yönetenler dünden bugüne otuz yıldan beri ben bilirim diyorlarsa ve dedilerse Cumhuriyet Halk Partisi'nin on üç defa mağlubiyetinde halksız demokrasi anlayışı, örgütsüz demokrasi anlayışı oldu. Ne zaman örgüte gittik? Ne zaman örgütle beraber olduk? O zaman iktidar olduk. Bu parti yüzde kırk altı oy almış bir partidir. İttifak ittifak bu kadar mı zavallısınız? Bu kadar mı bedbahtsınız? Bu kadar mı güçsüzsünüz? Partiyi önce örgütten koparıyorsunuz. Halktan koparıyorsunuz. Yalnızlaştırıyorsunuz. Ondan sonra diğer altı partiye gidiyorsunuz. Yedi tane partiye gidiyorsunuz. Ve şimdi bile aman ve biz birleşelim. İttifak olursak kazanacağız. Kendinize güveniniz yok mu? Ne kadar üzüntülü bir durum? O parti reddediyor bu parti reddediyor. Şimdi yaptığınız yanlışlıklar yüzünden o otuz dokuz Bir milletvekili, anayasada oyları vererek rejim değiştirecek bir Türkiye yarattığında hiç mi vicdanınız sızlamayacak? Halkı unutmayalım. Yürürken demokrasiyi unutmayalım’’ dedi.

"BU PARTİ ANKET PARTİSİ Mİ!"
Çakmur şöyle devam etti, ‘’Şu hale bakın. Dosya almaya koşun, koşun, dosya almaya. Bana da ver, bana da ver. Efendim anket yapalım. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan halkın ve kurultayın önünde siz ön seçim vaadinde bulundunuz. Ön seçimin tırnak içindeki tanımı bellidir. Yurttaşlık kitaplarından bile var. Demokrasi, özgürlük, halkın halk için halk tarafından yönetimine demokrasi derler. Şimdi bu yaşananın nerede demokrasisi var arkadaşlar? Önce temayül yoklaması, ondan sonra geldik son durağa, anket. Ya bu parti anket partisi mi? Kimse kimseyi kandırmasın. Politikacılar yalan söylemesin. Hepimiz bunun içindeyiz. Yeter. Yeter artık bu kadar halka söylenen yalanlar. Yalancı olmayalım. Doğru Söyleyelim. Mertçe, yiğitçe, dürüstçe doğruları söyleyelim. Çocuklarımıza kötü örnek olmayalım. Anketler yapıldı. Hiç mi ders almadınız? Ben kendime de hitap ediyorum. Kimseyi kınamak için bu kürsüde değilim. Kimseye kötülüğü düşünmem Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yaşamasını isteyen bir yurttaşım. Sevgili arkadaşlarım anketlerin bir tanesi doğru çıktı mı? Milyarlar verildi anket şirketlerine. Hani yüzde yirmiyle bizim Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı oluyordu. Şimdi o cumhurbaşkanlığı köşkünde kim oturuyor Dönüyoruz. O anketlerin bir tanesi doğru çıkmamış, milyarlar harcanmış, parti kasasından ve sevgili arkadaşlarım dönüyoruz, dolaşıyoruz yine anket diyoruz. Örgüt yok. Aklınızı başımıza toplayalım. 31 Mart'ı kaybedersek cumhuriyeti kaybederiz. Kadın ak kaybederiz. Özgürlüğü kaybederiz. Demokrasiyi kaybederiz. Bu dürüst ve namuslu düzende yaşayan insanları içine sokarız. Bu altında yaşadığımız rejim, karanlık rejim, bu iktidarın yarattığı karanlık Rejim bizi karanlığa götürür. Aydınlığı savunacaksak, mutlak olarak örgütümüze güvenmeliyiz. Örgütümüze inanmalıyız. Örgütümüzle iktidara gelmeliyiz. Hesap genel başkanlara, genel merkezlere verilmez. Halkın içinden Gelenler halka mücadele vererek gelenler halka hesap verir. Atananlar da genel başkanları da genel merkezlere hesap verir. Biz genel merkez partisi genel başkanların emrinde bir parti olmamalıyız. Halkın emrinde parti olmalıyız.’’

"ÖN SEÇİM OLURSA ADAYIM"
Çakmur konuşmasının sonunda, Genel Başkan Özel’e seslenerek anket yerine ön seçim yapılırsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıkladı.

Çakmur, "Sandık olursa ben demokrasiye saygı ile otuz yıl hiçbir yere beraber aday olmadım. Ama şimdi cumhuriyet laiklik, özgürlük, demokrasi, büyük tehdit altında. Onun için sonuna kadar bu örgütle beraber nasıl Mustafa Kemal Atatürk can sıkmaya değer, mücadele ben de canımla, başımla sonuna kadar eğer böyle bir seçim olursa bunun için varım, sonuna kadar varım. Sevgiler, saygılar sunuyorum. Evet. Yani öncelikle aday olmaktan önce koltuktan önce ilkeler Onun için zaten buraya geldim ve il başkanıyla konuştum. Yani bunu yansıtın dedim. Lütfen bu bir kanaat önderi olarak kabul edin. Yani bir sadece siyasi değil. Şimdi eğer bu sandık olursa eğer partinin içine demokrasi otuz yıldan sonra ilk genç girerse ben o koltuk değil. Ama demokrasinin ve özgürlüğün hakkını tam olarak yaşamak ve yaşatmak için elbette ki ben sonuna kadar halkla beraber örgütle beraber varım" dedi. 

 
Mehmet Ali Ağca'ya yağma suçlaması!
 
İzmir'de deniz taşması kabusu raporu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selvi Karabulut 28 Kasım 2023 Salı 12:42

Geçmişte "önemli görevler ve başarılı olmuş" olabilirsiniz ! Atatürk ilke ve inkilaplarını uygulayacak genç birilerine rehberlik yaparak destek vermeniz çok şık olur Sn. Çakmur...

Yorumu oyla      0      0  
Değişim 27 Kasım 2023 Pazartesi 15:20

Yeni yüz genç diyince CHP ak saçlıları kendilerini anlamışlar.ya ön seçim olursa zaten mevcutları seçilecek çünki bütün ellerindeki iş gücü imkanlarını kulanacaklar.çakmur seçileceğinimi sanıyor çok zor.

Yorumu oyla      0      0  
Dr Cumhur Yılmaz 27 Kasım 2023 Pazartesi 14:47

Bana göre ön seçim yapılmıştır,il delegasyonu seçimlerinde Yüksek Mimar Olgun Atilla 408 gibi bir oyla tabanın ve partililerin takdirini ve güvenini kazanmıştır.Her kulvarda adaylık onun hakkıdır.Genç ve donanımlıdır.Birleştiricidir,uyumludur, çalışkandır,tabanın,gönüllerin sesidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Bal Çiğli Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı
Gürbüz Bal Çiğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. CHP'li ...
CHP'de o başkandan adaylık istifası!
CHP Kınık’ta 8.5 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten İsmail Yılmaz ...
CHP'de gündem tüzük kurultay ve 100. yıl affı!
CHP Parti Meclisi (PM), disiplin cezası alanlara 100. yıl affı ve tüzük ...
 
Özel'den başkanalr zirvesinde anket ve ön seçim mesajları
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin “İl ...
İmamoğlu'ndan 'yerel seçim' mesajları
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere ilişkin ...
AK Parti İzmir'de temayül yapıldı!
AK Parti İzmir'de yerel seçimlere yönelik temayül yoklaması yaptı. AK ...
 
AK Parti İzmir'de temayül zamanı!
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları tam gaz devam ederken aday adaylığı ...
Özel’den 120 lidere ‘Gazze için acil çağrı’ mektubu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal üyesi siyasi parti ...
İstanbul Sözleşmesi çıkışı: Olumsuz etkisi olmadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri