POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Suriye'de ve Irak'ta 13 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye'de ve Irak'ta 13 terörist etkisiz hale getirildi
Profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu
Profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
31 Mayıs 2024 Cuma - 09:28

Eşki'den '40 günde devriBornova!'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçede bulunan 45 mahallenin tamamını 40 günde ziyaret etti. Mahallelerin önemli bir bölümündeki incelemelerini sabah gün doğmadan başlatan Başkan Eşki, hem köylerde hem de merkezdeki mahallelerde asfalt, beton, temizlik ve zabıta denetimi gibi konularda kısa sürede çözüm üretti.

Eşki den  40 günde devriBornova!

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçede bulunan 45 mahallenin tamamını 40 günde ziyaret etti. Mahallelerin önemli bir bölümündeki incelemelerini sabah gün doğmadan başlatan Başkan Eşki, hem köylerde hem de merkezdeki mahallelerde asfalt, beton, temizlik ve zabıta denetimi gibi konularda kısa sürede çözüm üretti. Başkan Eşki’nin ziyaretlerinde aldığı notlar, günler içinde hizmete dönüşürken daha detaylı hazırlık ve çalışma gerektiren hizmetlerin planlaması yapıldı. Kısa süre içinde gerçekleşen değişim Bornovalılarda büyük memnuniyet yarattı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin, gün doğmadan başladığı sabah mesaileri sonuç veriyor. Muhtarların ve Bornovalıların taleplerini birebir dinleyerek not almak için Bornova’nın 12’si eski köy yerleşimi olan 45 mahallesine de kapsamlı ziyaretler düzenleyen Başkan Eşki, bazı günler iki mahallede çalışmalar yaparak, ilk tur temaslarını 40 gün gibi rekor sayılacak bir sürede tamamladı.

Anında tespit hızlı çözüm

Ziyaretlerini başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gerçekleştirerek, talep edilen hizmet ve yatırımlarla ilgili ön inceleme süreçlerinin aynı gün içinde tamamlanmasını sağlayan Başkan Eşki, hizmetin vatandaşla buluşmasını hızlandırıyor.

Her soruna dokundu

Asfalt ve beton serim çalışmalarından, futbol sahası ve spor alanlarının yapımına, pazaryerlerindeki temizlik sorunlarının giderilmesinden, sokak aydınlatmalarına, dere temizliğinden, parkların bakımına kadar pek çok konuda yatırımları hızlı bir biçimde Bornovalılarla buluşturan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm mahallelerimizi dolaşıp çalışma yaptık. Hızla çözülebilecek tamir ya da bakım gibi çalışmaları mümkün olduğunca birkaç gün içinde çözdük. Daha detaylı çalışma ve eşgüdüm gerektiren konuları da planladık, çözüm takvimi oluşturduk” dedi.

Bornovalılar değişimi hissediyor

Adaylık döneminde Bornovalıların kısa süre içinde büyük bir değişime tanık olacakları iddiasını ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Eşki, “Ne mutlu ki sokakta aldığımız dönüşler, bu değişimin Bornovalı tarafından da hissedildiğini gösteriyor. Merkezdeki mahalleleri temizlemeye geceden başlayan ekiplerimizin gayreti, Bornovalılarda da karşılık buldu. Sokaklarımız artık daha temiz. Parklar bakımlı, pazar yerleri onarılıyor. Hemen her köşede bir yol tamiri ya da asfalt serimi ile karşılaşabilirsiniz. Zaten bu ziyaretlerdeki amacımız sorunları ve beklentiyi en küçük bileşenine kadar değerlendirmek ve mümkün olan en hızlı çözümü üretmekti” diye konuştu.

Ziyaretler devam edecek

40 günlük kısa bir süre içinde tüm mahalle ziyaretlerini tamamladıklarını ancak gelecek 5 yıl boyunca bu ziyaretlere hiç ara vermeyeceklerini söyleyen Başkan Eşki, “Halkımızın her zaman yeni ihtiyaçlarının ve taleplerinin olacağını, bunun dinamik bir süreç olduğunu biliyoruz. Halkımızın iradesiyle geldiğimiz bu görevi en iyi biçimde yapmanın gayreti içindeyiz. Hızlı ve etkin olmak çabamız devam edecek” dedi.

 

 
Daha temiz İzmir için seferberlik!
 
BAL’da kriz çözüldü… Ayran Günü’ne onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den kritik 'koku' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların artmasıyla ...
Büyükşehir’den 65 yaş üstü açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 65 yaş üstü ...
Çiğli'de el emeği sergi
Çiğli Belediyesi, Çiğlili kadınların el emeğiyle ürettiği ürünlerin yer ...
 
Şakran Kapalı Pazaryeri hizmete giriyor
Aliağa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şakran Kapalı Pazaryeri, ...
Konak’ta temizlik seferberliği
Konak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri Konak’ın cadde, sokak ve kaldırımlarında ...
Ünsal’dan kısırlaştırma seferberliği çağrısı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, sokak hayvanlarının yaşam hakkına ...
 
Yiğit’ten Ata Caddesi mesaisi
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Ata Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparken ...
Buca’da 'su baskınları' hamlesi
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ...
Selçuk’ta Nazım Hikmet gecesi
Türk şiirini dünyaya tanıtan, 50’den fazla dile çevrilen şiirleri ve geride ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri