POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
27 Kasım 2017 Pazartesi - 16:38

FETÖ 'Roberto Carlos' ismiyle bile gazete aboneliği yapmış

Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde tahliye edilen eski astsubay Ö.B, dilekçesinde, örgütte kod isimlerin çok yaygın kullanıldığını, "Roberto Carlos" ismiyle bile gazete aboneliği yapıldığını anlattı.

FETÖ  Roberto Carlos  ismiyle bile gazete aboneliği yapmış

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde tahliye edilen eski astsubay Ö.B, mahkemeye gönderdiği dilekçede, FETÖ'nün sözde "astsubaylar sorumlusu" başta olmak üzere örgütün Gaziantep, Konya ve Şırnak'taki yapılanması hakkında bilgiler verdi.

FETÖ'nün asker yapılanmasında en alttaki askerlerin "öğrenci" olduğunu ve hiyerarşinin, "öğretmen, müdür yardımcısı, müdür, genel müdür" gibi devam ettiğini anlatan Ö.B, şunları aktardı:

"Mesela müdür yardımcıları evlenmek isteyen öğrencilere uygun adaylar bularak evlendirirdi. Bu işi evlendirme ablaları aracılığıyla yaparlardı. Evlenmek isteyen kişiler bir evde buluşturulurdu. 17-25 Aralık sürecinden sonra askerlerle evlenmek isteyen kadın bulmakta zorlanıyorlardı. 'Murat' kod adlı müdür yardımcısı 'eskiden olsa 70-80 bayan bulabiliyordum ama bu süreçte 7-8 kişiyi bile zor buluyoruz. Bu nedenle eşlerinizi kendiniz bulun' demişti. Normalde dışarıdan evlenmek yasaktı. Eş adaylarında aranan şartlar indirgenmişti. Muhafazakar olsun yeter diyorlardı."

"Roberto Carlos' isminde bile gazete aboneliği vardı"
Ö.B, askeri liselere gidecek öğrencilerle 7. sınıftan itibaren ilgilenilmeye başlandığını vurgulayarak, "Öğrencilere kan testi, hatta IQ testi yapılırdı. Seviyesi yetersiz olan öğrenciler gruptan çıkarılırdı. Her grup 3-4 kişiden oluşurdu. Dini sohbetler yapılırdı, Peygamber Efendimizin hayatı ve sahabeler ile Saidi Nursi anlatıldıktan sonra sıra Fetullah Gülen'e geliyordu. Öğrenci abileri sohbetleri çocuk psikolojisi uzmanı gibi yapıyordu. Burada çocukların farkında olmayacağı şekilde bilinçaltına örgüt düsturları yerleştiriliyordu."

Örgütte kod isimlerin çok yaygın kullanıldığını, hatta "Roberto Carlos" isminde bile gazete aboneliği olduğunu anlatan Ö.B, "Bölge imamı 'Trafik polisleri beni hiç durdurmuyorlar çünkü camın önünde sürekli Zaman gazetesi bulunduruyorum. Gazeteyi gören polisler beni hiç durdurmuyorlar. Emniyet mensuplarının yüzde 80'ine yakını bizden' diyordu." ifadelerini kullandı.

"Ekrem Dumanlı'nın yeğeni TSK'ya girecek öğrencilerle ilgilenirdi"
Ö.B, örgüt evinde kalan kişilerin sadece kod isimlerini bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Örgüte göre TSK'yı ele geçirmek devleti ele geçirmek gibi bir şeydi. Bu nedenle özellikle TSK'daki gizliliğe muazzam derecede önem veriliyordu. TSK'ya girecek olanlar ayrı odada tutulur, yemeklerini bile ayrı yerlerdi. Benimle birlikte Ekrem Dumanlı'nın öz yeğeni (ablasının oğlu) E.K. de kalıyordu. E.K. hukuk fakültesi öğrencisiydi ve TSK'ya girecek öğrencilerle ilgilenirdi. Şu anda belki hakim ya da savcı olabilir. Bu kişi çok önemlidir çünkü yazdığım birçok kişiyi daha yakından tanımaktadır."

"MOBESE görmesin diye güneşliği indirirdi"
Genelde sorumlu kişilerin öğretmenlerden oluştuğunu, bazen de öğretim görevlisi ya da başka sivil kişiler de olabildiğini kaydeden Ö.B, şunları aktardı:

"Görüşmeler genelde öğretmenin evine olurdu ve telefonlar uçak moduna alınırdı. Araçlar gidilen evin önüne değil, birkaç sokak ileriye park edilirdi. Eğer aynı araçta seyahat edilecekse, yan koltukta oturan MOBESE görmesin diye güneşliği indirirdi. Öğrenciler, öğretmenin yanına giderken otoban ya da paralı yolları kullanmazdı. Telefonla görüşülmesi zorunluysa herhangi bir büfenin kontörlü telefonundan aranıyordu. Kontörlü telefon bulunmadığında bir esnaftan ya da herhangi bir vatandaştan rica edilip aranıyordu. Örgüt özellikle son zamanlarda dinlenildiği ve güvensiz olduğu için kontörlü telefonları da kullanmıyordu." (AA)

 
Liseli genci vuran polisin cezası belli oldu
 
Gareth Bale'in Beyonce için serveti gözden çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli genci vuran polisin cezası belli oldu
İstanbul'da hırsızlık şüphesiyle gözaltına alınmasının ardından kaçan ...
İzmir'de hakimin öldüğü kazada keşif talebine ret!
Bornova ilçesinde geçen nisan ayında, kamyonuyla çarptığı otomobilin sürücüsü ...
'Sabiha Gökçen' davasında 28 sanığa ağırlaştırılmış müebbet
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye ...
 
İzmir'deki 'kumpas davası'nda ara karar!
FETÖ/PDY mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ...
'FETÖ'nün kasası' MİT operasyonuyla yakalandı
FETÖ'nün "para kasası" olarak bilinen işadamı Memduh Çıkmaz, MİT operasyonuyla ...
Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi
Savcı, KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ...
 
Ankara'daki dinozor maketi kaldırıldı
Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Atatürk ...
Firari eski savcılar için kırmızı bülten kararı
17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin Yargıtayda ...
Akademisyen Fikret Başkaya gözaltına alındı
Ankara'da, PKK üyelerine yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri