POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
8 Eylül 2017 Cuma - 18:31

Flaş! Selçuk'taki törende kriz: Kocaoğlu alanı terk etti

Selçuk’ta Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı törende Başkan Kocaoğlu konuşma yaptığı sırada protesto edilince sinirlenerek alanı terk etti.

Flaş! Selçuk taki törende kriz: Kocaoğlu alanı terk etti

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Başbakan Binali Yıldırım'ı ağırladığı ve ülkenin en büyük banliyö sistemi İZBAN'ın yeni bir hatla ağını daha da genişleteceği güne törende yaşanan kriz damga vurdu. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açılış maratonunun ilk durağı olan Selçuk'ta, kurtuluş günü kutlamalarının yanı sıra toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

ADAM GİBİ DURUN!
Törende Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'dan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kürsüye çıktı.

Bu sırada meydanda toplananların protestoda bulunması üzerine sinirlenen Aziz Kocaoğlu, İZBAN hattının Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzatılması hizmetini anımsatarak, "Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir, uygulayıcısı da Başbakan'dır. Ayıptır, ayıptır. Bu yaptığınız 40'ı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben sizlerini oyuyla yüzde 56 oy almış belediye başkanıyım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan kadar benim de projemdir. Bu böyle bilinmelidir. Adam gibi durulması gerekiyor. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam gibi durun" dedi.

Aziz Kocaoğlu, daha sonra konuşmasını sürdürmeden töreni terk etti.



BAŞBAKAN: ÖYLE BAĞIRMAKLA OLMAZ!
Kocaoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım konu hakkında, "Bugün Selçuk’a kazandırdığımız bir hizmetle geldik. Başkan neye sinirlendi? Demek ki hala Recep Tayyip Erdoğan sevgisine tahammül edilmiyor. Övgü onun olsun sevgi bizim olsun. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Öfke onun olsun sevgi bizim olsun. Hoşgörü bizim olsun, Selçuk’un olsun.  Anlamsız bir münakaşa... İZBAN kimin? İZBAN senin mi benim mi? İZBAN sevgili İzmirlerin” dedi. 

İZBAN’a ilişkin anlamsız bir münakaşa yapıldığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “İZBAN senin mi benim mi? İZBAN İzmir’in sevgili İzmirlilerin. 2003’te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir’den başlanan Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsiz kalmış. Elektrik telleri çalınmış, rayları çalınmış. Şehrin kuzeyinden güneyine bir harabe. AK Parti iktidara geldi. İzmir’de CHP iş başında, ne yapacaktık? İzmir’i o haline mi bırakacaktık? Bizim bir ilkemiz var. O ilke nedir? Siyasette hizmet olmaz. Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetiniz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin çalışarak, dişinizden tırnağınızdan artırdığınız vergilerle bu işi yapıyor. Hiç kimsenin yaptığı işi millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur. 2004’de ‘Burayı yapalım’ dedim başkana. Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım dedim. Bu projenin toplam maliyetini yüzde 70’i de TCDD bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde 50, 50. Biz hiç bu detaylara bakmayız. Kim yaparsa yapsın taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Bu olayı hiç yaşanmamış sayın, yok sayın keyfinize bakın” diye konuştu.

Başbakan ayrıca konuşmasının devamında Körfez Tüp Geçit Projesi'nin hayata geçireleceği müjdesini verirken, "İzmir ister, biz başımız üstüne deriz. Bu işler öyle afra-tafrayla İzmirli'ye bağırmakla olmaz" diyerek Kocaoğlu'nun tepkisine göndermede bulundu. 

Başbakan, "Bugün güzel bir gün… Bugün sadece Selçuk-Torbalı hattını açmıyoruz aynı zamanda güzel Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümünü de kutluyoruz. Böyle bir günde sevgi ve saygıya ihtiyaç var. Öfkeye ihtiyaç yok! O yüzden bu olayı yaşanmamış sayalım…" açıklamasını yaptı. 

 

 
Muayeneye gittiği doktoru bacağından vurdu!
 
Mesut Sancak’tan Karşıyaka çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'un kurtuluş gününde çifte kutlama
İzmir'in Selçuk ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü ...
İzmir Körfezi'nde yelken şöleni
Büyükşehir Belediyesi tarafından “Hem içindeyiz denizin, hem de şenlikli ...
İzmir’de kurtuluş kutlamaları nefes kesecek!
İzmir'in 95. kurtuluş yıldönümü, uzun yıllar unutulmayacak etkinliklerle ...
 
Foça'da festival zamanı
Onuncu kez düzenlenen ‘‘Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık ...
Ödemiş Belediyesi kursiyerlerinden sergi
Ödemiş Belediyesi bünyesinde bulunan resim kursuna katılanların yaptığı ...
Konak'ta özgür basın çizgilerle anlatılacak
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) bu yıl ilki düzenlenecek ...
 
Büyükşehir çalışanlarına promosyon müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memur, sözleşmeli personel ve ...
Konak Tramvayı'nda kritik etap!
Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi ...
Başkan Şenol Fatma Belgen’i Yalnız Bırakmadı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Türk Sinemasına damga vuran ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri