POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
2 Şubat 2021 Salı - 16:18

Gaziemir Belediyesi afetin izlerini siliyor

Gaziemir Belediyesinin toplam 100 personelden oluşan çok sayıdaki Acil Müdahale Ekibi, etkili olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle yaşanan olumsuzluklarla müdahale etmek ve yurttaşların yaralarını sarmak için geceden bu yana aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.  

Gaziemir Belediyesi afetin izlerini siliyor

Meteoroloji verilerine göre İzmir’de gece yarısına doğru başlayan şiddetli sağanak yağmurda, 24 saat içinde metrekareye 120 kilogramdan fazla yağmur düştü.  Çok kısa sürede düşen yoğun yağış nedeniyle meydana gelen olumsuzluklardan etkilenen yurttaşların yardımına Gaziemir Belediyesi ekipleri koştu. Gaziemir Belediyesinin Park ve Bahçeler, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüklerinde görev yapan personelinden oluşturduğu Acil Durum Müdahale Ekipleri yağmurun yağmaya başladığı ilk andan itibaren teyakkuza geçti. Aşırı yağış sonucu evlerini ve iş yerlerini su basan yurttaşların yardımına koşan ekipler, suyun tahliye edilmesinde vatandaşlara destek verdi. Arazözlerle taşkın yaşanan noktalardaki suları tahliye eden ekipler, rögar kapaklarında meydana gelen tıkanıklıkları açtı, dere yataklarında oluşan taşmalara müdahale etti. Yollarda oluşan su birikintilerinin önünü açarak suların akıp gitmesini sağlayan ekipler, yağmurun yollarda biriktirdiği atık ve çamurları da temizliyor. Sabaha kadar aralıksız çalışan ekipler, yağmurdan kaynaklanan olumsuzluklara karşı mücadele etmeye devam ediyor.

Aralıksız çalışma
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün sağanak yağmur uyarılarını dikkate alarak teyakkuza geçtiklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye ekiplerinin geceden itibaren yağmurun yarattığı olumsuzlukları gidermek için aralıksız çalıştığını söyledi. Başkan Halil Arda, “Gece boyu yağan yağmur nedeniyle ilçemizde yaşanabilecek su baskınlarını önlemek için ilk dakikadan itibaren harekete geçtik. Geceden bu yana İzmir’in son yıllarda gördüğü en büyük afetlerden birini yaşıyoruz. Bu doğa olayına karşı Park ve Bahçeler, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüklerinde görevli personellerden oluşturduğumuz, toplam 100 kişiden oluşan çok sayıdaki Acil Müdahale Ekibi geceden bu yana vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için koşturuyor. Sel ve su baskınlarıyla mücadele için kurduğumuz Acil Durum Müdahale Ekiplerimiz, hemşehrilerimizin bize ulaştırdığı şikâyetlerin ardından sorunlara yerinde müdahale etti. Dere güzergâhlarında bulunan ve su baskınlarına maruz kalan ev ve iş yerlerinin su tahliye işlemleri ile hemşehrilerimizin eşyalarının zarar görmemesi için eşya taşıma işlemlerini gerçekleştirdik, yağmurla birlikte taşınan atıklardan oluşan kirliliğe gece boyunca aralıksız müdahale ettik. Ekiplerimiz, derelerin taşması sonucu oluşabilecek su baskınlarından vatandaşlarımızı korumak için sel riski geçene kadar tüm teçhizatlarıyla hazır durumda, görev başında olacak. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

 
Bahçeli: Yeni anayasaya ihtiyaç açıktır!
 
İzmir'de feci kaza: 1'i bebek 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk'ta kırsal mahalle için oy birliği!
Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı’nda, Kırsal Mahalle ...
Menderes Belediyesi teyakkuzda!
Menderes Belediyesi aşırı yağışlardan olumsuz etkilenilen bölgelerde yoğun ...
Balçova sular altında kabusu yaşıyor!
İzmir’de akşamdan bu yana etkili yağıştan etkilenen ilçelerden birisi ...
 
Kemalpaşa'da yağış seferberliği
Kemalpaşa Belediyesi İzmir genelinde etkisini sürdüren şiddetli yağış ...
'Büyük' seferberlik: Başkan Soyer de sahada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber olurken, Başkan Soyer de ...
Başkan Batur taşkında sahada!
İzmir’de etkili olan ve gece saatlerinde şiddetini artıran kuvvetli sağanak ...
 
Ulaşıma yağış önlemi: Non-stop deniz seferi!
Başkan Soyer vapurların kalkış saatini beklemeksizin doldur-boşalt sistemiyle ...
Bornova Belediyesi'ne 'İnsani Gelişme' onuru!
‘Çok Yüksek İnsani Gelişme Düzeyi’ne sahip belediye ödülünün sahibi olduklarını ...
Başkan Soyer rakamları verdi ve ekledi: Belki de tarihin en büyük felaketi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer katıldığı yayında afet günüyle ilgili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri