POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
Doğum günü sonrası cinayette karar çıktı!
Doğum günü sonrası cinayette karar çıktı!
ROK’un Nagehan Alçı'ya attığı hakaret mesajları yayımlandı
ROK’un Nagehan Alçı'ya attığı hakaret mesajları yayımlandı
4 Haziran 2024 Salı - 08:23

Gazze'de 3 aşamalı ateşkes planına G7'den destek!

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs’ta Gazze için 3 aşamalı ateşkes önerisi duyurmuştu. G7 ülkelerinin liderleri, Biden’ın ateşkes planına tam destek verdiklerini duyurdu.

Gazze de 3 aşamalı ateşkes planına G7 den destek!

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta duyurduğu ateşkes planına tam destek verdiklerini bildirdi.

"ARKASINDA DURACAĞIZ"

G7 Dönem Başkanı İtalya tarafından yayımlanan ortak bildiride, "G7 liderleri olarak, Başkan Biden tarafından ortaya konulan Gazze'de acil bir ateşkesi, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını, Gazze genelinde dağıtılacak insani yardımların sürekli şekilde artırılmasını ve de İsrail'in güvenlik çıkarları ile Gazze'deki sivillerin güvenliğinin temin edildiği, krizin kalıcı olarak sona erdirilmesini sağlayacak kapsamlı anlaşmayı tam olarak destekliyoruz ve arkasında duracağız." ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "Hamas’ı, İsrail’in ilerlemeye hazır olduğu bu anlaşmayı kabul etmeye çağırıyoruz ve Hamas üzerinde nüfuz sahibi olan ülkelerden de bunu yapmasına yardımcı olmaya davet ediyoruz." denildi.

BİDEN'IN GAZZE İÇİN 3 AŞAMALI ATEŞKES ÖNERİSİ

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki ateşkes ve esirlerle ilgili yeni bir öneride bulunduğunu duyurmuştu.

Biden, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu ve ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü bildirmişti.

İlk aşamada, "İsrail güçlerinin Gazze'deki yerleşim yerlerinden tam olarak geri çekileceğini" açıklayan Biden, aynı süreçte öncelikle yaşlıların ve kadınların bulunduğu esirlerin serbest bırakılmasının ve Gazze'ye insani yardımların artmasının öngörüldüğünü ifade etmişti.

ARAP ÜLKELERİNDEN ARABULUCULUK ÇABALARINA DESTEK
 
Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Katar ve Mısır, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıların durdurulması konusundaki arabucululuk çabalarını desteklediklerini açıkladı.

Ürdün, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır Dışişleri Bakanlarının katılımıyla düzenlenen çevrim içi toplantının ardından ortak açıklama yapıldı. Bakanlar, "kalıcı ateşkese, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına, Gazze Şeridi'ne yardımların yeterli şekilde girişine götürecek esir takası anlaşmasına varılması" amacıyla Mısır, Katar ve ABD tarafından yürütülen arabuluculuk çabalarına ilişkin gelişmeler ile ABD Başkanı Joe Biden'ın bunu sağlamak için açıkladığı öneriyi ele aldı.

Dışişleri Bakanları, arabulucuların bu çabalarına desteklerini teyit etti.

Bakanlar, "maruz kalınan sıkıntıları sona erdirecek kalıcı bir ateşkes ve Gazze Şeridi'nin her yerine yeterli yardımın ulaşmasını temin eden bir anlaşmaya varmak amacıyla ABD Başkanı'nın önerisini ciddiyetle ve olumlu şekilde ele almanın önemini vurguladı.

Biden'ın Gazze'de 3 aşamalı ateşkes planı: G7 liderlerinden tam destek - 1İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 36 bin 479'a çıktı.

Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve saldırıların yol açtığı insani felaketin sona erdirilmesinin gerekliliğini ele alan Bakanlar, zorla yerinden edilenlerin kendi bölgelerine dönmesi ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanların görüşmesinde ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına göre iki devletli çözümün belirli bir zaman cetveli ve bağlayıcı teminatlarla uygulanmasını kapsayan bir plan çerçevesinde Gazze Şeridi'nin yeniden inşa sürecinin başlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Bölgede güvenlik ve barışa ulaşmanın yolunun "ilgili uluslararası meşruiyet kararlarına uygun şekilde güvenlik ve barış içinde yaşamak amacıyla 4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletini kapsayan iki devletli çözümün uygulanması" olduğu ifade edildi. (AA)

 
Kabine toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
 
2 ilçede yine göçmen dramı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten döviz ve enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda ...
İki balıkçı, gölden 100 bin dolar tuttu
ABD'nin New York kentinde balık tutan Kane ve Agostini, içinde yaklaşık ...
Yasaklamak istemişti: TikTok'ta hesap açtı
Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin ...
 
ABD'den Hamas ve İsrail'e çağrı!
ABD, Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerle tutukluların serbest bırakılması ...
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'ne hitap etme davetini ...
"FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü" iddiası!
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in, Pensilvanya'daki çiftliğinden başka bir ...
 
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in kalıcı ateşkes ve tüm rehinelerin serbest ...
Karar çıktı: Trump hüküm giyen ilk eski başkan!
Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik tarihi “sus payı” davasında karar ...
Bir ülke daha Filistin'i tanıma kararı aldı
Slovenya hükümetinin, Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldığı belirtildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri