POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Serhat Akın'a saldırı talimatı Gürcistan'dan!
Serhat Akın'a saldırı talimatı Gürcistan'dan!
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
4 Aralık 2017 Pazartesi - 09:55

Gençler işsizliğe bakışlarını Bornova’da anlattı

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı desteği ile Pi Gençlik Derneği ve Bornova Belediyesi ortaklığında 29 Kasım’da başlayan ve 4 gün süren Genç Bak-İş 2 Projesi Ulusal Zirve Toplantısı tamamlandı. “Gençlerin Gözünden Türkiye’ de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği” başlıklı toplantı için Türkiye’nin 81 ilinden 81 sivil toplum temsilcisi gencin biraraya geldiği Zirve’de, gençlerin iş sahibi olma yolundaki arayışlarına ışık tutacak bilgiler aktarıldı.

Gençler işsizliğe bakışlarını Bornova’da anlattı

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) desteği ile Bornova Belediyesi ve Pi Gençlik Derneği ortaklığında yürütülen Genç Bak-İş 2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin salonlarında dört gün boyunca genç işsizliği konusunda düzenlenen oturumlara büyük ilgi gösterildi.

Mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesi konusundaki çalışmalara katkı sağlama amacını da taşıyan Zirve’de “Saha Çalışmaları Deneyim Paylaşımı”, “AB Müzakere Fasılları”, “Mesleki Eğitim İçin Rehberlik Servisi’nin iyileştirilmesi”, “Gençlerin Gözünden Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği”, “Gençlik Çalışmaları, Gönüllülük ve Fırsatları” başlıklarında oturumlar düzenlendi. Sanayi kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileriyle çeşitli üniversitelerden uzmanların deneyimlerini aktardığı Genç Bak-İş 2 Projesi’nin, ikinci buluşması da Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı.

Pi Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm İntepeler İşten, 2014 yılında kurdukları dernekleri aracılığıyla gençlik hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bornova Belediyesi'nin desteği ile organize ettiğimiz Genç Bak-İş 2 Projesi'nin Ulusal Zirve Toplantısı'nı 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdik. 81 ilden sivil toplum temsilcisi genç arkadaşlarımızı Bornova’da ağırladık. Genç işsizliği ve gençlerin mesleki eğitimi tercih etmeyişleri üzerine yaptığımız araştırmaların yanı sıra Genç Bak-İş 2'nin konusu olan rehber öğretmenlerin de gençlerin mesleki eğitimi tercih etmeleri ya da etmemeleri üzerindeki etkileri ve bakış açısını değerlendirdiğimiz anketlerin sonuçları üzerine konuştuk. Raporunu da önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız bu araştırma; hem gençlere hem rehber öğretmenlere hem de eğitim sistemi üzerindeki karar alacılara inanıyorum ki fayda sağlar nitelikte olacak” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Pi Gençlik Derneği çatısı altında toplanan gençlerin İzmir’de büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, “Bornova Belediyesi olarak onlara destek olmaktan mutluluk duyduk. Gençlerin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin yine gençler tarafından derinlemesine irdelenmesi gerçekten çok önemli. Burada ortaya çıkan fikirlerin gençlerin geleceklerini oluşturmalarında önemli etkileri olacağına inanıyorum” dedi.

 
İlk ziyaret Başkan'a: Kongreden çıktılar, hastaneye gittiler!
 
Bayraklı'da ders diş sağlığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şahin: Sol düşünceye sahipseniz risk alacaksınız!
Menemen Belediyesi ile Avrupa Alevi Düşünce Derneği işbirliğinde düzenlenen ...
Dikili'de manevi temizlik tam gaz!
Sevginin kenti olarak anılan ve halkının yüzyıllardır hoşgörü içerisinde ...
Kemalpaşa'da 'Koca' günü: Uğurlu projeleri anlattı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler İstişare ...
 
Pekdaş: Yeter ki yürekte engel olmasın!
Kimi doğuştan, kimi sonradan engelli 30 cesur yüreğin rol aldığı ‘Doğada ...
Bornova'da en özel kutlama!
Bornova Belediyesi'nin Büyükpark içinde hayata geçirdiği Down Kafe'nin ...
Başkan Atila dünya şampiyonunu ağırladı
Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Yaş Grupları Trambolin Cimnastik ...
 
Teknolojide de engel tanımayacaklar!
Engelli gençlerin teknoloji alanındaki iş sahalarında kendilerine fırsat ...
Buca'da temel atıldı: Bir pazar yerinden fazlası!
Buca Belediyesi yeni yıl öncesi temel atma ve açılış serisinin startını ...
Bergama modern hayvan pazar yerine kavuşuyor
Bergama, idari binası, sosyal tesisleri, yemekhanesi, otoparkı, padok ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri