POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
5 Eylül 2017 Salı - 18:03

Göztepe'nin hedefi ligde kalmak

Göztepe, 14 yıl sonra döndüğü Süper Lig'de ilk üç haftayı 4 puanla geçerken, taraftarlardan beklentilerini yükseltmemelerini isteyen teknik direktör Tamer Tuna, "Asıl hedef ligde kalmak" mesajı verdi.

Göztepe nin hedefi ligde kalmak

İZMİR - Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalar yapan teknik adam, "Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada ilk 3 karşılaşmanın değerlendirmesini yaptı. Erzurum'da kamp yaptık. Lige şimdiye kadarki süreçte sonuç anlamında hiç bakmadım. Bu 3 maçı puansız veya 9 puanla da geçebilirdik. Ortada yeni bir takım, yeni bir hoca ve yeni bir lig var. Benim için takımın gelişimini, verdiği reaksiyon şu an sonuçtan daha önemli" dedi.

"Hep fikstürün zorluğu konuşuluyor ama Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan 4 puan aldık, rakibimiz olarak görülen takımlara da puan kaybedebiliyoruz" diyen Tuna, "Ben oyun anlamında iyi başladığımızı düşünüyorum. Ligde 3 maçlık periyotta en çok koşan takımız. Daha 31 hafta oynayacağız ve işler kötü gitse bile bu pozitif yapıyı sürdüreceğiz. İzleyenlerin zevk duyacağı Göztepe sahada olacak. Beklenti ligdeki sıralama değil, gelecek sezon da Süper Lig'de devam eden bir Göztepe olmalı. Taraftarın beklentisi, stada gelip izlerken zevk alabilecekleri bir takımı sahada görmek olmalı. Uzun bir seyahate başladık. Daha çok yolumuz var. Bazen çok travmatik, bazen de aşırı övgü alınan maçlar oynanabiliyor ama biz 3 haftalık süreçte 4 puan aldık, 5 puan da kaybettik" diye konuştu.

Geçen sezondan sarkan cezaları nedeniyle ilk iki iç saha maçını seyircisiz oynadıklarını hatırlatan Tamer Tuna, "Taraftarımız bu maçlarda ruhen yanımızdaydı. Göztepe'nin kendi içinde müthiş bir gücü var. Bundan sonraki haftalarda, içlerindeki coşkuyu sahada takıma olumlu anlamda yansıtan bir taraftar grubunu yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Pazar günü konuk olacakları Osmanlıspor'a da değinen Tuna, şöyle dedi: "Rakibimiz ligin başında değişim yaşadı. İyi bir kadroya sahipler ve hücum yönlü oynuyorlar. Kolay bir deplasman değil, bizim için de kolay olmayacak. Sahada yaptıklarımız, yapamadıklarımız ve hala yapacaklarımız var. Tüm artı yönlerimizi bir kez daha öne çıkarıp kazanmaya çalışan bir takım olacağız." 

TRANSFER HAZIR OLMALI

Transferin bitimine 3 gün kala defansa takviye arayışlarını sürdüren Göztepe'de Teknik Direktör Tamer Tuna, oynamaya hazır bir isim almak istediklerini söyledi. Tuna, "Hemen forma giyebilecek bir oyuncuyla ilgili ısrarım var. Görüştüğümüz ama tam anlamıyla karar vermediğimiz isimler bulunuyor. Avrupa'da transfer kapandı. Çok az zamanımız kaldı ama sabırla hazır bir oyuncu istiyoruz. Takımında oynamış, kamp dönemini geçirmiş, geldiği zaman hazır bir oyuncu olmazsa almayı bile düşünmüyorum. Transferimiz yabancı olacak. Hücum hattına da takviye düşüncemiz vardı ama önceliğimiz stoper almak" diye konuştu.

TERCİHLER TARTIŞILMALI

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, A Milli Takım'ın aldığı sonuçlar sonrası Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısıyla ilgili tartışma hakkında, "Yabancı kontenjanı değil oyuncu tercihleri tartışılmalı" dedi. Milli takımın oyunsal ve sonuçsal durumunun ortada olduğunu belirten Tuna, "Bizde eleştirmek kolay. A Milli Takım için teknik adam tercihi yapılıyor ve gelir gelmez eleştiriliyor. Ben Beşiktaş'ta Lucescu'yla da çalıştım. Milli takımın saha çizgisinde konuşulması gereken konuları tamamen saha dışında konuşulur oldu. Ben bunların içinde olmak istemiyorum, sadece Göztepe'nin içinde bulunduğu durumu düşünüyorum ama yurt dışında da yabancı sayısı sınırsız olan, milli takımı başarılı çok ülke var. Milli takımların başarısı altyapıyla ilgili bir olay" ifadelerini kullandı.

Ligin ilk haftalarında yabancıların ağırlıkta olduğu bir kadroyla mücadele eden Göz-Göz'ün teknik patronu, "Yabancı sınırlaması olsa, eldeki imkanlarla bu takımı kuramazdık. Geçen seneye göre farklı bir ligdeyiz. 5 yabancılı kadrodan 14 yabancıya çıkıyorsunuz. Diğer takımlarla rekabet edeceksek, ligde kalacaksak yabancı hakkımızı kullanmak zorundaydık. Süper Lig'e hazır olmayan bir Göztepe'nin ilk yılda nasıl bir kadro kuracağı merak konusuydu. Hem İzmir'deki ilk etapta hem de Avusturya kampında şimdi kadromuzda bulunan oyuncularla çalışmadık. Yabancıda avantaj elinize içerikli bir liste gelmesi oluyor. Biz 900'e yakın futbolcu inceledik. Tanıdığımız yabancı futbolcuları tercih ettik" dedi. (DHA)

 
Ve Trump o silah satışına onay verdi
 
Oyuncaklarla gelen şampiyonluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucasporlu Erkan Bugsaşspor'la imzaladı
İkinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da 310 bin TL alacağı ödenmediği ...
Altay'da Doğan imzaya kaldı
İkinci Lig Beyaz Grup'ta transfer döneminin son günlerinde takviye çalışmalarına ...
Karşıyaka final heyecanı yaşamak istiyor
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nde geçen yıl olduğu gibi bu sezon da tamamı ...
 
İzmir'in basketbol arenası turnuvalara hasret!
Tüm Türkiye nefesini tutmuş, A Milli Basketbol Takımımızın İstanbul'da ...
Göztepe'de tatil sonrası forma savaşı!
Erzurum kampının ardından 2 gün bayram izni yapan Göztepe'de gözler pazar ...
Bucaspor'da rotasyon!
Bucaspor'da Teknik Direktör Ahmet Yıldırım'ın, Eyüpspor deplasmanında rotasyona gideceği öğrenildi.
 
Altınordulu gençlerden 'elit' şampiyonluk
Altınordu U16 Takımı, Belgrad'ta düzenlenen Elite Neon Cup'ta şampiyon oldu.
Milliler Hırvatistan mesaisine başladı
Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Hırvatistan ...
Altay'da gündem transfer!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, transfer döneminin son günlerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri