POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
3 Haziran 2024 Pazartesi - 15:51

Gümrükçü de aday olmuştu…. ADD’nin başkanı belli oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 17. Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, mevcut başkan Hüsnü Bozkurt yeniden genel başkan seçildi.

Gümrükçü de aday olmuştu…. ADD’nin başkanı belli oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 17. Genel Kurulu, heyecanlı bir seçim sürecine sahne oldu. Mevcut Başkan Hüsnü Bozkurt ve eski Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, genel başkanlık için yarıştı. Seçimlerin yapıldığı gün, ADD Genel Merkezi'nde büyük bir hareketlilik yaşandı. Sandıkların kurulması ve oyların sayılması sürecinde dernek üyeleri büyük bir ilgi gösterdi.

BOZKURT GENEL BAŞKANLIĞI YENİDEN KAZANDI

Oylama süreci, ADD üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Genel başkanlık seçiminde iki aday arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. ADD Genel Merkezi Prof. Dr. Muammer Aksoy Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen oylamada, mevcut başkan Hüsnü Bozkurt 463 oy alarak güven tazeledi. Bozkurt'un en yakın rakibi olan Utku Gümrükçü ise 346 oyda kaldı.

UTKU GÜMRÜKÇÜ'NÜN OY SAYISI NE OLDU?

Seçimde Utku Gümrükçü 346 oy alarak, genel başkanlık yarışında ikinci sırada yer aldı. Gümrükçü, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, ADD'ye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

GENEL BAŞKAN HÜSNÜ BOZKURT'UN GELECEK PLANLARI

Sonuçların açıklanmasının ardından, Hüsnü Bozkurt büyük bir coşkuyla karşılandı. Bozkurt, delegelere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında, Atatürkçü düşüncenin rehberliğinde yürüyeceklerini belirtti. Yeniden seçilen Hüsnü Bozkurt, gelecek dönemde ADD'nin faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Bozkurt, Atatürkçü düşüncenin yayılması ve derneğin misyonunun güçlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.

HÜSNÜ BOZKURT KİMDİR?

Hüsnü Bozkurt, 27 Aralık 1950 tarihinde Çanakkale’nin Ezine ilçesinde doğdu. Bir memur ailesinin büyük oğlu olarak ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladıktan sonra İstanbul Tıp Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu.  1980 yılında KBB Uzmanlık eğitiminin ardından atandığı Konya’da 35 yıldır hizmet veriyor. 1980-1987 yılları arasında Konya Asker Hastanesinde KBB Uzmanı olarak görev yapmış, 1987 yılında askerlikten istifa ile ayrılmış ve SHP’de siyaset yapmaya başladı. 1989 yerel ve 1991 Genel seçimlerinde SHP Konya örgütü çalışmalarında aktif olarak yer aldı. 1992-1997 yılları arasında SSK Konya Hastanesinde Başhekimliği görevini yürüttü ve Refahyol hükümetince görevden alınması üzerine 1997 yılında memuriyetten ayrılıp CHP’de siyasi yaşamına devam etti. 1998-1999 yıllarında CHP Konya İl Başkanı olarak görev yapmış,1999 Genel seçimlerine milletvekili olarak katıldı. 1998-2001 yılları arasında Kurultay delegesi olarak görev yaptı. Halen bir özel hastanede KBB Uzmanı olarak Konya halkına hizmet vermeyi sürdürüyor. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP listesinden Konya Milletvekili seçilmiş ve bu görevini 24 Haziran 2018’e kadar 2 dönem boyunca sürdürdü. ADD, ÇYDD, Tenis Dağcılık ve Su Sporları Derneği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinin kurucu üyelerinden olup, 1992-1993 yıllarında Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulunda Asbaşkan olarak görev yaptı. 25 Kasım 2020’de ADD Genel Başkanlığı görevine talip olarak adaylığını açıkladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 
Mourinho'dan Aziz Yıldırım açıklaması!
 
Körfez’de dip temizliği… Görenler şaşırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki silahlı saldırıda yeni detaylar: 3 saat boyunca takip etmişler!
İzmir'in Konak ilçesinde 2 çocuk babası Gerçek Atçı'nın (43) otomobilinde ...
TRT'den gündem olan o görüntüye dair açıklama!
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi karşılaşmasında ...
Karaburun’da ‘üreteci dostu’ buluşma
Karaburun, toprağın nabzının attığı yer oldu. İzmir Ziraat Odaları Koordinasyon ...
 
İzmir'de çalışan annelere 325 euro destek... Başvuru nasıl yapılacak?
Çalışan annelere 325 euro destek ödemesiyle ilgili ayrıntılar belli oldu ...
Büyükşehir'den Nostaljik Tramvay kararı!
2020 yılında hizmete giren ve Alsancak sahil banında sefer yapan Nostaljik ...
3 Haziran Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 3 Haziran Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
Bakanlık’tan Çankaya Otoparkı için yeni karar
İzmir Büyükşehir Belediyesinin önce yıkım kararı aldığı ancak AK Parti ...
İzmir yanacak: Termometreler 42 dereceyi görecek!
İzmir’de yeni haftada kent merkezinde 36 derece olan hava sıcaklığı dış ...
Ünlü sunucudan sonra eşi de vefat etti!
16 Mayıs'ta yaşamını yitiren ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın eşi Asuman Tuğberk, hayatını kaybetti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri