POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 19:38

Günay'dan 'otizmli çocuklar sokağa atıldı' iddialarına yanıt!

Geçtiğimiz günlerde, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen eski Yelki Belde binasının Güzelbahçe Belediyesi tarafından boşaltılmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan haberler üzerine bilgilendirme yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Biz hiçbir otizmli çocuğumuzu sokağa atmadık. Kendi haline terk edilmiş, 2 yıldır eğitim verilmeyen bir yer haline dönüşen kamu malını tekrar halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.

Günay dan  otizmli çocuklar sokağa atıldı  iddialarına yanıt!

Güzelbahçe Belediyesi, Temmuz ayı meclisi gerçekleştirildi. Meclise gelen önergelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardında dilek ve temennilerde bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen yer ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı haberlerle ilgili meclis üyelerine ve vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

‘Keyfi hareket eden bir mütevelli heyeti başkanı var’

Güzelbahçe Belediyesi’nin 2012 yılında Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis ettiği kullanılmayan eski Yelki Belde binası geçtiğimiz günlerde boşaltılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Anadolu Otizm Vakfı’na, 2012 yılında Güzelbahçe Meclisi’nin almış olduğu kararla bina tahsis edilmişti. O yıldan bugüne kadar Otizmli çocuklarımıza hizmet verdi. Fakat son 2 yıldır kapısına kilit vurulmuş ve hiçbir faaliyet gerçekleştirilmiyordu. Bizimle yapılan sözleşmeye uyulmadığı, kirasını ödemediği hiçbir hizmette bulunmadığını tutanaklarla tespit ettik. Tabi kamuoyunda ‘vicdansızlar’ ‘otizmli çocuklar sokağa atıldı’ gibi haberler yapılıyor. Biz hiçbir çocuğumuzu sokağa atmadık. Zaten orada iki yıldır eğitim gören bir çocuk yok” diye konuştu.

‘Tamamen algı yaratmak isteyen bir başkan’

Bu vakıfta birçok mütevelli heyetin isminin olduğunu söyleyen Başkan Günay, “ Biz de birçok siyasetçinin, gazetecinin, iş insanının bu heyette yer aldığını biliyoruz. Fakat şu anki durumdan hiç birinin haberinin olmadığını biliyoruz. 2 yıldır kapalı. Kendi haline terk edilmiş. Tamamen oradaki başkanın keyfiyetiyle hareket edilen bir yer haline geldi. Biz de oranın eğitim amaçlı, çocuklarımız için kullanılmayacaksa kimsenin keyfine göre hareket etmesine izin veremeyiz. Jandarma eşliğinde tüm tespitlerimizi yaptık, tutanağımızı tuttuk. Yerle ilgili yaptığımız uygulamadan dolayı basın ve kamuoyunda algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulun kapatılması için dilekçe verilmiş ama bize bununla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Eğer bizim kiracımızsanız bize bunun bilgisini verebilirdiniz. Biz de bu uygulamayı yapmazdık. Sayın Başkan keyfi davrandığı için bizi muhatap almadığı da buradan belli olmakta” diye konuştu.

Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz’

Yapılan uygulamanın doğru olduğunu söyleyen Başkan Günay, “2 yıldır haline terk edilmiş bu binanın Yelki halkına ait olduğunu ve Yelkililerin hizmetine açacağımızı söyledik. Yapmış olduğumuz bu uygulamanın doğru olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızı sokağa attığımız bilgisi yalan bir söylemdir. Buna itibar edilmemesini bir kez daha meclisimizin ve kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz” dedi.  

Anadolu Otizm Vakfının tahsis süresi 2023 yılı Mart ayında sona erdiği halde tahsisin uzatılması için herhangi bir başvuruda bulunmamakta olup, su faturası ve tahsis ücreti borçları ödenmemiştir. 

 
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
 
Buca'da gündem pazar yeri krizi: 1 arkadaş yüzünden 1076 pazarcı mağdur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova meclisinde gündem yangınlar
Balçova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda orman yangınları, Ayrancılar’da ...
Başkan Tugay’dan kritik Ankara mesaisi ve 'Buca Cezaevi Alanı' gelişmesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ve bürokratlardan oluşan heyet Ankara’ya ...
Balçova'da çocuklara tatilde sinema keyfi
Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen yaz etkinliklerine katılan ilköğretim ...
 
Bayraklı'da yaz okulu atölyeleri başlıyor
Bayraklı Belediyesi, BASAMAK çatısı altında düzenlediği kültür-sanat kurslarını ...
Karşıyaka'da can dostlar için seferberlik
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevini ...
Eşki Bornova Kent Konseyi için düğmeye bastı!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin “Demokratik Kent Bornova” vizyonu ...
 
Büyükşehir CHP grubundan su zammı açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu tartışmalara neden olan su ...
Çiğli’de can dostlar için aşı mesaisi
Çiğli Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürdürmesi amacıyla ...
İzmir Büyükşehir’den sağlıklı yaşam atağı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin sağlıklı, mutlu ve uzun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri