POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 18:30

'Danışma kurulu'nda Aslanoğlu ve Tugay'dan çarpıcı mesajlar!

CHP İl Danışma Kurulu'nun basına açık bölümünde İl Başkanı Aslanoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, önemli mesajlar verdi. Aslanoğlu, "Herkes kriz bekliyordu, benim bir kriz çıkarmamı bekliyordular. Tarih benimle ilgili bir şey yazacaksa o krizi çıkartmamak için elinden geleni yaptı diye yazacak" dedi. Tugay ise, "Parti içi yarışlara müdahil olmayacağım" derken, "Ben geçmişte olan her şeyin üstüne sünger çektim, sadece iktidar için çalışan yol arkadaşları istiyorum" mesajı verdi.

 Danışma kurulu nda Aslanoğlu ve Tugay dan çarpıcı mesajlar!

Halil İbrahim GÜLER/ GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü'nde İl Başkanı Şenol Aslanoğlu döneminin ilk il danışma kurulu toplantısı Tepekule Kongre Merkez’inde gerçekleşti.  

Toplantıya; CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekilleri, eski milletvekilleri ilçe belediye başkanları, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları  katılım sağladı.

 

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Aslanoğlu ve Tugay önemli mesajlar verdi.

ASLANOĞLU:TARİH BENİ YAZACAKSA...

Aslanoğlu'nun konuşmasında öne çıkan mesajlar şöyleydi;

* Bugün burada neleri eksik yaptık, neleri fazla yapsaydık daha farklı sonuçlar elde ederdik. Ya da bundan sonraki seçim dönemine nasıl hazırlanmamızla ilgili önerileri konuşacağız, paylaşacağız.

* Adaylarımız belli oldu. Sahaya indik Hatırlayanlar vardır. O günlerde Spor Toto gibi herkes ne kadar ilçe kaybedeceğimizi anlatıyordu. On iki ilçe kaybederiz. On altı ilçe kaybederiz. Marifet gibi bunu söyleyenler televizyon televizyon dolaşıyorlardı. Sonuç ne oldu? Sonuç İzmir'de 29 belediye kazandık.



* Bu zafer 1999’da yılında baraj altında kaldığında partinin kapısını açanlarındır. Bizim dönemimizde başarının olması sadece bugünün değil, geçmişte görev yapanların da başarısıdır. Bu başarı İzmirlilerindir. 

*İktidara yürüyoruz. Eğer biz bölünürsek, eğer biz parçalanırsak eğer biz birbirimize düşersek o zaman maalesef iktidar bir kez daha 28 Mayıs'ta olduğu gibi avucumuzun içinden kayıp gidecek. O yüzden bütün ilçe kongrelerinde gittim bütün ilçe ziyaretlerinde diyorum ki aile olmalıyız. Aile olmak demek birbirine sarılmak demek. Birbirini dışarıda eleştirmemek demek. Birbirinin hatası varsa, dışarıda kapatıp içeride onun hatasını telafi etmeye çalışmak demek. Biz bunu başarırsak Cumhuriyet Halk Partisi ilk genel seçimlerde iktidar olacaktır.

Görev sürem bittiğinde de muhtemelen Deniz Başkan ve Alaattin Başkan'dan sonra en uzun süre görev yapmış il başkanı olacağım. Bana bu mutluluğu, bu gururu, bu onuru yaşatan partime şükran borçluyum.

* Kurultaydan sonra birbirimize düşmemizi beklediler. Herkes partimizden kriz bekliyordu, benim bir kriz çıkarmamı bekliyordu. Tarih benimle ilgili bir şey yazacaksa o krizi çıkartmamak için elinden geleni yaptı diye yazacak.

TUGAY: PARTİ İÇİ YARIŞLARA DAHİL OLMAYACAĞIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’da geride kalan başkanlık sürecini değerlendirdi. Tugay’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Parti içi yarışlarda birilerinin başkalarına karşı zafer kazanmış algısını bırakmalıyız, hep birlikte olmayı başarmalıyız. Mücadelemiz dışa dönük olmalı, bunu konuşur ama insani duygularımıza teslim olmaktan bir türlü vazgeçemeyiz. Bunu bırakmalıyız.

* Bana 'il başkanından memnun musunuz' diye soruyorlar, 'değiştirmeyi düşünüyor musunuz' dediler. Benim böyle bir yetkim yok, il başkanını örgüt seçer, benim görevim belediye başkanlığıdır. Ben il başkanımızdan memnunum, devam etmesinden mutluluk duyarım. 

*Parti içindeki yarışlara dahil olma gibi bir durumum yok. Lütfen bunu kenara not edin. Ben de bir parti üyesiyim, tercihim vardır ama o tercihin asla belediye kapısından içeri giren bir siyasi durumu olmaz. Belediye insanlara belediyecilik hizmeti yapması gereken bir kurum. 

Geçen 3 aydan beri kısa süre içerisinde olabildiğince belediyede kendi anlayışım çerçevesinde bir idari yapıyı kurmaya, bütçe disiplini sağlamaya çalışırken diğer taraftan meclis üyelerimiz belediye başkanlarımız başta olmak üzere partimizin örgütüyle de olabildiğince iletişim kurmaya çalıştım. Henüz yeterli iletişim kuramadığımız, eksik kaldığımız yoldaşlarım vardır. Onlara sadece bir kriz yönetim aslında gerçekleştirdiği bu dönemde zaman bulamadığının bunun karşıtlı bir davranış olmadığını ve zaman içerisinde bunu telafi edeceğimi söylemek isterim.

* Genel Başkanımız iktidara giden yolda Türkiye İttifakının önemini anlamış ve bu doğrultuda hareket etmiştir. Eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bunun farkına varmış ve adımlarını ona göre atmıştır
 
Geçen 5 yıllık dönem içerisinde Karşıyakalı Belediye başkanlığı yaparken örgütümüzle ilişkim ortadadır. O günlerde partimiz, partimizin üyeleri benim için her zaman kıymetli oldu. Sadece Karşıyaka'da değil, İzmir'in her tarafında kime nasıl yardımcı olabiliyorsam, elinden geleni yapmaya çalıştım. İlçe belediye başkanıyken bunu yapan birisi büyükşehir belediye başkanı olduğunda çok daha iyisini yapar.  Ben geçmişte olan her şeyin üstüne sünger çektim, sadece iktidar için çalışan yol arkadaşları istiyorum"

 

 
Menemen'de meclis öncesi arbede!
 
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz’den Lider'e ziyaret, festivale davet
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i makamında ...
CHP Genel Başkanı Özel duyurdu: 'Emekli Halk Kart' başladı
CHP lideri Özel, partisinin yönettiği tüm belediyelerde hizmetleri ortaklaştırmak ...
CHP'de bir parti içi yarış daha başlıyor: İşte olağan kongre takvimi!
CHP’de kadın kollarının ardından gençlik kollarında da parti içi yarış ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüşecek
TASS haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı ...
'Kemalpaşa'da Yıldırım mı, Ecevit mi?' krizi... AK Parti'den tepki!
Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilçede bulunan ...
‘Engellemelerle karşılaştık’ dedi, il başkan adaylığını ilan etti!
CHP İzmir’de gözler cumartesi günkü il kadın kolları kongresine çevrildi. ...
 
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel Kayseri'de ...
Kabine'de flaş değişiklikler: 2 istifa 2 atama!
Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre, Şehircilik ...
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'li Feti Yıldız, partisinin Sinan Ateş davasına katılım talebinin reddedilmesini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri