POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
20 Temmuz 2023 Perşembe - 13:02

Gündem o eyleme suç duyurusu: Karşıyaka Belediyesi'nden DİSK'e yanıt!

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi'nde şubat ayında yapılan iş bırakma eyleminin ardından sendika üyeleri hakkında yapılan suç duyurusu gündemdeki yerini koruyor. Karşıyaka Belediyesi'nden DİSK'in suç duyurusuna sert tepkisinin ardından detaylı bir açıklama geldi.

Gündem o eyleme suç duyurusu: Karşıyaka Belediyesi nden DİSK e yanıt!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’de yaşanan ödeme sorunları nedeniyle DİSK'e bağlı Genel-İş 8 No'lu Şube yöneticilerinin 21 Şubat tarihinde Örnekköy Şantiyesi’nde gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi yaşanan yargı süreciyle gündem olmaya devam ediyor. 

Karşıyaka Belediyesi yönetimi iş bırakma eylemi nedeniyle Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİSK'TEN SERT TEPKİ 
DİSK Ege Bölge Temsilciliği bu kararın ardından bir basın açıklaması yaparak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a sert tepki gösterdi. Açıklamada, "Kendilerini demokrat ilan edenler, demokrasiyi içine sindiremeyenler şube başkanımız ve yönetim kurulu hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Seçim meydanlarında demokrasiden bahsedenler aslında kendi içine sindiremeyen tiplerdir. Teori ile pratiği yan yana getiremeyenler kendilerini demokrat ilan ettiklerinde bir eylemi suç unsuru olarak görmeyecekler. Bu suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak iade ediyoruz. İşçi sınıfının en demokratik hakkıdır eylem yapmak” ifadeleri yer aldı. 

"EYLEM HUKUKSUZ, SUÇ DUYURUSU KURUMSAL YAPIYA KARŞI DEĞİL"
DİSK'in tepkisinin ardından bu kez Karşıyaka Belediyesi'nden konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi. Belediyenin açıklamasında, eylemin yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine yapılmadığı ve hukuksuz olduğu vurgulanırken, "Ancak suç duyurusunun DİSK’in veya Genel İş sendikasının yönetimi ve kurumsal yapısına karşı yapılmadığının da altını çizmek isteriz. Başvuru, şantiye kapatma eylemini gerçekleştiren, belediyemizle bir çalışan bağı bulunmayan kişilerin tespiti ve bunlar hakkında işlem yapılması talebiyle yapılmıştı" ifadeleri yer aldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin yaptığı basın açıklaması üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamanın yapılması gerekliliği doğmuştur.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde geçtiğimiz Şubat ayında yapılan hukuksuz eylem üzerine tarafımızca yapılan suç duyurusunu konu alan bir basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Açıklamada belediyemiz hakkında yapılan suçlamayı üzüntü ile öğrendik. Ne yazık ki yaşanan olay yanlış aks ettirilmektedir. Gerçekleştirilen eylem, yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine usulüne uygun şekilde yapılmış bir eylem değildir. Bu eylemle ilgili en önemli hassasiyetimiz, Karşıyaka Belediyesi işçilerinin katılmadığı, dışarıdan getirilen kim olduğunu bilmediğimiz, tanımadığımız kişilerce gerçekleştirilmesidir. Bu yol kapatma, normal mesai saatinde hizmet araçlarının çalışmasına engel olacak şekilde yapılmıştır. Eylemciler konuşularak ikna edilmeye çalışılsa da eylem 2 saate yakın sürdürülmüştür. Hukuka uygun olmayan bu eylem, kamu hizmetini aksattığı ve engellediği için, adli makamlara bildirme gereği duyduk. Belediyemizin işleyişine engel olan benzer her türlü hukuksuz eylem için aynı tavrı göstermekten geri durmayacağımızı ifade etmek isteriz.

Ancak suç duyurusunun DİSK’in veya Genel İş sendikasının yönetimi ve kurumsal yapısına karşı yapılmadığının da altını çizmek isteriz. Başvuru, şantiye kapatma eylemini gerçekleştiren, belediyemizle bir çalışan bağı bulunmayan kişilerin tespiti ve bunlar hakkında işlem yapılması talebiyle yapılmıştır. Hak arayışı için sendikal haklar çerçevesinde yapılan her eylem bizim için saygıya değerdir. Bugüne kadarki tavrımız bu yönde olmuştur, bundan sonra da meşru zeminde yapılan eylemlerin yanında durmaya devam edeceğiz.

 
İzmir'de KKTC günü!
 
Google yapay zeka ile haber yazmaya hazırlanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve İzmir’in yeni spor uygulaması devrede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti yapma ...
Bayraklı Belediyesi'nden YKS’de tercih desteği
Sınavlardan sonra öğrencilerin en doğru tercihi yapmalarını sağlamayı ...
Kano kenti Karşıyaka: Ücretsiz kurslar tam gaz!
Profesyonel sporcuların yanında, hobi amaçlı spor yapan Karşıyakalılara ...
 
Buca'da belediyeden ücretsiz kurs yağmuru!
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM), 7’den 70’e herkese ...
Kemalpaşa Belediyesi kendi asfaltını üretiyor!
Kemalpaşa’da stabilize yollar yeni kurulan tesis sayesinde süratle asfaltlanıyor.
Batur'dan asfalt harekatı raporu!
Başkan Batur, “Ekiplerimiz, Konaklı hemşehrilerimizin sağlıklı, düzenli ...
 
Büyükşehir Belediyesi’nden Muharrem ayı dayanışması
İzmir’de Muharrem ayının ilk orucu Konak’taki Gültepe Cemevi’nde açıldı. ...
Narlıdere'de sosyal tesislere büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi’nin yurttaşların hizmetine sunduğu sosyal tesisler ...
Menderes’te çocuklara özel İngilizce kursu
Menderes Belediyesi tarafından başlatılacak ücretsiz İngilizce kursu için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri