POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Benzinin ardından motorine de zam
Benzinin ardından motorine de zam
Yönetmen İlker Canikligil gözaltına alındı
Yönetmen İlker Canikligil gözaltına alındı
Emekli ikramiyesi 4 bin TL olacak: Teklif TBMM'de
Emekli ikramiyesi 4 bin TL olacak: Teklif TBMM'de
MASAK'tan Özgür Özel'e yanıt!
MASAK'tan Özgür Özel'e yanıt!
24 Mart 2025 Pazartesi - 14:29

Gündoğdu'da İmamoğlu eylemi... Tugay'dan sitem: Bu alanda 1 milyon kişi beklerdim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından ülke genelinde düzenlenen protestolar devam ederken İzmir'de CHP ve Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde gerçekleştirilen adalet buluşmalar bugün de sürdürüldü. Gündoğdu Meydanı'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, "Ben bu alanda şu anda bir milyon kişi beklerdim. Eğer buraya insanlar gelmiyorsa nedenini sorgulamamız lazım" dedi.

Gündoğdu da İmamoğlu eylemi... Tugay dan sitem: Bu alanda 1 milyon kişi beklerdim!

GERÇEKİZMİR- CHP'nin düzenlediği ön seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak yaklaşık 15 milyon oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından tepkiler ülke genelinde devam ederken İzmir Gündoğdu Meydanı'nda CHP ve Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde gerçekleştilen buluşmalar bugün de sürdürüldü. 

Saat 20:00'da başlayan adalet buluşmasında katılımcı sayısının azlığı dikkat çekerken öğrencilerin aynı saatlerde başka noktalarda eylemler gerçekleştirmesi Gündoğdu Meydanı'nın dolmamasına neden oldu. 

TUGAY'DAN SİTEM: BU ALANDA 1 MİLYON KİŞİ BEKLERDİM!

Eylemde konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay şu ifadeleri kullandı: 

“Bana arkadaşlar kısa konuş insanlar sıkılıyor dediler. Ben aslında hiç konuşmak istemiyorum demiştim. Buraya gelip şurada gelip konuşmadığım sohbet edemediğim insanlara birkaç söz söylemeden gitmek olmaz. Dünden beri duyuyorum burası miting alanı olmasın kendi şovunuzu yapmayın buradaki eylemcilerin istediği eylemi yapın diyorlar duyuyorum. Biz hayatımız boyunca bir sürü eyleme katıldık. Öğrenciler bana haykıra haykıra böyle olmaz böyle olmaz. Dedim nasıl olur, bilmiyordum ama böyle olmaz dedi. Emek ve Demokrasi Güçleri’nin bir organizasyonu var. Seni davet ediyorum, katılın nasıl yapacağınıza karar verin dedik. Aradık onlara ulaşamadık. Diyorlar ki miting değil eylem peki. Ben Saraçhane’de birkaç gün önce başkanlık katında Ekrem Başkan’ın odasının balkonunda yüz binlerce insan toplandığı zaman enteresan bir şey var ya zıpla zıpla zıplamayan falanca diye onu insanların muhteşem bir ritimle beraber yaptığını gördüm. Böylesine güzel bir tabloyu gördüğüm bir sahneyi yaşadığım yerde ben sizin belediye başkanınızım. Şehrin emanetlerini alan kişi demek şehrin emini. Siz hepiniz bana emanetsiniz. Hiç birinizden oy filan istemiyorum. Ben bu alanda şu anda bir milyon kişi beklerdim. Eğer buraya insanlar gelmiyorsa nedenini sorgulamamız lazım. Dün Saraçhane’de o muhteşem sahneyi gördüğüm alanda bugün bir arkadaşım oradan görüntüler gönderdi. Kızı üniversite öğrencisi. Gece saatlerinde bir polis müdahalesine maruz kalıyorlar. Ben çok yoğun bir şekilde gaz sıkıldığını arkasından coplarla müdahale edildiğini duydum. Bugün buraya gelmeyen Küçükpark’ta toplanan üniversite öğrencisi arkadaşlarımızın benzer bir durum yaşayabileceğinden endişe duyuyorum. O çocuklar bizim çocuklarımız. Ben kimseye eylem yapmayın demiyorum ama Gezi eylemlerinde bizler de vardık. Buralarda gece gündüz bir şeyler yaptık. Sonunda herkes döndü evine ve benzer şeyleri artırarak yaşatmaya devam ettiler bize. O hesabı soracağız öyle bir şey yapmalıyız ki kimsenin burnu kanamadan gaza boğulmadan, hastanede yoğun bakımda yatmadan. Hepimizin aklımızla yüreğimizle öyle bir mücadele yapmamız lazım ki bunları yenelim. Ben sadece gördüğümü duyduğumu hissettiğimi paylaşıyorum. Kazanamayacağımız bir kavgaya değil kazanacağımız mücadelelere girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sizce Ekrem Başkan ne zaman cezaevinden çıkacak? Burada onun için çıkacak? Ne yapacağız da çıkacak söyler misiniz bana? 1 milyon kişi toplanınca çıkacak mı? Eğer hepimizin istediği erken genel seçim olursa kim olursa o seçim kazanılırsa bir şeyler değişecek bu ülkede. Ben dayak yemem gerekirse dayak yiyeceğim, cezaevinde yatmam gerekirse cezaevinde yapacağım, her türlü mücadeleyi kendi adıma yapacağım ama hiçbir gencimizin incinmesini istemiyorum. Bütün gün vicdanımla hesaplaşarak buraya çıktım ve bu sözleri söylüyorum. Hepinizi siyaset yapmaya davet ediyorum.

ASLANOĞLU: SİYASETÇİLER KONUŞMASIN DEDİNİZ, ARTIK SİYASETÇİLERİ KONUŞTURMUYORUZ!

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Her gün üniversiteden arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Sizlerin istediğinizi yapmaya çalışıyoruz. Flama ve bayraklarınızı bırakın dediniz, bıraktık Türk bayrakları ile geldik. Siyasetçiler konuşmasın dediniz, artık siyasetçileri konuşturmuyoruz. Birazdan sadece şehrin emini merhaba diyecek size. Sahne ve meydanları size veriyoruz. Çünkü sizi çok seviyoruz. Dayanışmanız ve azminizin hep arkasında olacağız. Gündoğdu Meydanı sizin. Dün dayanışma sandıklarında bize destek olan Türkiye’deki 15 milyona yakın vatandaşımız, İzmir’deki 1 milyon 200 bin vatandaşımıza selam olsun. İyi ki varlar. Bugün İmamoğlu ve arkadaşlarına yapılan haksızlığın 6. günü. Yandaş yazar demişti ki 3 günde unuturlar, bunlar meltem olamaz demişti. Gördünüz mü kasırga olduk, tüm Türkiye’de üzerinize esiyoruz. Gideceksiniz” diye konuştu.

 

 

 

 
Şişli Belediyesi'nde kayyum göreve başladı
 
İzmirli o delege ve Savaş'tan CHP'nin olağanüstü kurultayına iptal başvurusu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asi 25 Mart 2025 Salı 12:48

Senin örgüt ve belediye çalışanların mitinge gelmiyor. İş aramaya veya ihale var desen gelirler.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 25 Mart 2025 Salı 08:16

İstifa edin

Yorumu oyla      0      0  
Partinin evladı 24 Mart 2025 Pazartesi 21:25

Şenol Aslanoğlu sen ve yandaşların İzmir örgütünü bitirdiniz artık yeter söylediklerini kimse anlamıyor sen bizi temsil etmiyorsun CHP izmir il başkanlık koltuğu boştur DOLDURAMIYORSUN…

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan Silivri Cezaevi'nden ilk mesaj!
Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu avukatı ...
CHP’li Bakan’dan ‘ön seçim’ ve ‘İmamoğlu’ yorumu, AK Parti’ye ‘zır cahiller’ çıkışı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun tutuklanmasının yankıları ...
İstanbul'da kritik zirve, İzmir'de oy sayısı belli oldu
CHP Lideri Özel, il başkanlarını salı günü İstanbul’a çağırdı.  Toplantıda ...
 
CHP'li Tanal eylemde yaralandı!
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ...
Gazeteciler ve siyasilere ev baskını!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve belediyelere yönelik operasyonların ardından ...
Özel X yönetimini kutladı: 'Kabullen artık Tayyip Bey'
CHP lideri Özgür Özel yaptığı yeni açıklamada X (Twitter) yönetimini kutlayarak, ...
 
Kabine bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Dervişoğlu İzmir’de konuştu: Türkiye'yi büyük kargaşanın içine sürüklediler
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Bu olaylar hem sosyal hayatımızı ...
Özgür Özel'den boykot çağrısı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İmamoğlu’nun adaylık startı ve İzmir detayları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri