POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
11 Eylül 2017 Pazartesi - 10:53

Güven'den 'ilk gün' raporu: O iddiaya yanıt, başkanlara mesaj!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilk günü geride kalan delege seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu. Güven, ‘baskın seçim’ iddiaları, Tire’de il başkanlığının seçimlere müdahale etmesi, ilçe başkanlarının örgüte attıkları SMS gibi konularda Gerçekizmir’e açıklamada bulundu.

Güven den  ilk gün  raporu: O iddiaya yanıt, başkanlara mesaj!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de parti içi yarış 11 ilçede sandık kurularak başladı.

İlk gün bazı ilçelerde ‘baskın seçim’ iddialar ortaya atılırken, Çiğli’de tansiyon zaman zaman yükseldi. Tire’de ise köylerde yapılması planlanan seçimler il başkanlığının müdahalesiyle yapılmadı. Güzelbahçe ve Çiğli ilçe başkanlarının seçimlerden önce üyelerden listelerine destek istemeleri de örgütün tepkisini çeken bir başka konuydu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilk günün ardından Gerçekizmir’e değerlendirmede bulundu.

İSTEDİĞİMİZ, BEKLEDİĞİMİZ GİBİ GEÇTİ
CHP İl Başkanı Güven, “Ufak tefek sıkıntılar dışında istediğimiz beklediğimiz gibi geçti. Genel anlamda güzel geçti. Demokratik ortamda yapıldı. İl yöneticilerimiz seçimlere katıldı. Gözlemledi. Kimi yerde müdahale etti. Kimi yerde yakın takip ettiler. Yardımcı oldular ilçe örgütlerine. Çift listeli mahalleler vardı. Kazanan kaybeden yok. Tüm örgüte ilk günkü sonuçlar hayırlısı olsun. Bundan sonrada sürecin aynı şekilde demokratik kavgasız gürültüsüz devam edeceğine inanıyorum. Bizim de çabamız bu yönde olacak. İlçe örgütlerimiz de zaten bu nokta da duyarlı. Yarış rekabet olacaksa da CHP’ye yakışan şekilde demokratik olmalı” dedi.

TİRE’DE SÜRENİN UZATILMASINI İSTEDİK
Güven, Tire’de köylerde tek günde yapılması planlanan ancak il başkanlığının müdahalesiyle ertelenen seçimlerle ilgili şöyle konuştu: Tire’de takvim hızlı yapılmış. Takvimin değiştirilmesini istedik. Onun dışında büyük bir sıkıntı kriz yok. Özellikle kırsal bölgelerde delege seçimi yapılırken parti çalışması da yapılsın istiyoruz. Tire’de mahalle çok fazla. Hemen bir günde bitirilmesini istemedik. Sürenin uzatılmasını istedik. Görevlendirdiğimiz arkadaşlar var. Zaman darlığı içinde ‘seçimi yapalım, bitsin’ mantığı istemiyoruz. O nedenle Tire’de özellikle kırsal mahallelerde süreye yayılarak parti çalışması yapar gibi bir seçim süreci yaşanacak."
 
İLÇE BAŞKANLARI TARAFSIZLIĞINI KORUSUN
İlçe başkanlarının gerek sosyal medyadan gerekse de SMS’le destekledikleri listelerin rengini örgüte duyurmalarıyla ilgili de Güven şunları söyledi: İlçe başkanları tarafsız değil. Çünkü kendisinin de delege seçilmesi gerek. Yeniden adaylık da düşünüyor olabilir.  Sürecin içinde oluyor doğal olarak. Ancak  ilçe başkanlığının tarafsızlığını korumasın gerek. SMS atarak, sosyal medyada mesaj yayınlayarak her mahallede tarafını açık şekilde belirtmek şık değil. Örgütü yönlendirecek, etkisi altına alacak mesajlar çağrılar yapmak doğru değil. İlçe başkanı aday olmayı düşünüyor doğaldır. İsteğimiz ilçe başkanının seçim sürecinde tüzük ve etik kuralların dışına çıkmaması. Ben il başkanı olarak taraf olamam. Ben de tarafsızım zaten. Adil olmayan bir süreç görürsem müdahil olurum.” 

BASKIN SEÇİM YOK
Bazı ilçelerdeki ‘baskın seçim’ iddiaları için ise Güven, “Baskın seçim diye bir şey yok. Üyelere gerek SMS’le, gerek sosyal medyadan gerekse de ilçe binalarına asılarak duyuruldu seçimler. Geçmişte neler yaşadık biz neler. Bana göre çok demokratik bir delege seçimi süreci götürüyoruz.  Genel Başkanımız da bu konudaki hassasiyetlerini zaten mesaj vererek gösteriyor. Seçimlerin demokratik yapılmasını istiyor” açıklamasında bulundu.

 
Parkta güneşlenme keyfi İzmir'e taşındı!
 
Ilıca Plajı'nda farkındalık yarattılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan CHP'li Tanrıkulu hakkında suç duyurusu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, CHP İstanbul ...
CHP’de o ilçeyi karıştıran SMS: Vekilden başkana sert tepki!
Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Çam’ın sandık öncesi SMS’le yaptığı çağrı tepki ...
İl başkanlığına giden yol!
Parti içi yarışa en çok taraf olan belediye başkanı orada...
 
Kılıçdaroğlu 'İHA iddiası' hakkında ilk kez konuştu
Tanrıkulu'nun silahlı İHA iddiası hakkında ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, ...
CHP'de o ilçede 2 başkana sandık şoku!
CHP İzmir’de delege seçimlerinde gözler ilk günkü mesaide Çiğli’deydi. ...
"İHA ile teröristin kol saatini görebiliriz"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İHA ile teröristin kol saatinin hangi ...
 
CHP’de sandık kavgası: Halef-selef karşı karşıya!
Çiğli’de Evka-2 Mahallesi’nde gerilim yükseldi. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ...
Gökçek’ten 'katliam' eleştirilerine 'Fuar İzmir'li savunma!
ODTÜ’de yol yapımı nedeniyle kesilen ağaçlar yüzünden tepki toplarken, ...
Başbakan Yıldırım: Asla kazanamayacaklar!
Bu yıl 736’ıncısı düzenlenen Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenliğine katılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri