POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazze'de can kaybı 37 bin 834'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 834'e yükseldi
Misafirlik kanlı bitti: Cinsel taciz cinayeti!
Misafirlik kanlı bitti: Cinsel taciz cinayeti!
98. Gazi Koşusu için geri sayım!
98. Gazi Koşusu için geri sayım!
Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri için karar
Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri için karar
14 Ocak 2023 Cumartesi - 10:19

Hedef İzmir'de 65 Köy Yaşam Merkezi!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapalı köy ilkokullarının yeniden açılarak köy yaşam merkezlerine dönüştürmek için başlattığı proje kapsamında kentte 22 merkezin kurulduğunu söyledi. Bu sayının en kısa sürede 65'e yükseleceğini belirten Dr. Yentür, "Bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz" dedi.

Hedef İzmir de 65 Köy Yaşam Merkezi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile kapalı olan köy ilkokullarının yeniden açılarak kütüphane, matematik, bilim, tasarım gibi farklı alanlarda hizmet verecek eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı köy yaşam merkezlerine dönüştüren projenin uygulaması yurt genelinde devam ediyor. Projenin kentteki uygulaması hakkında bilgi veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir'de 22 merkezin kurulduğunu söyleyerek, bu sayının en kısa sürede 65'e yükseleceğini belirtip, "Eldeki bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz. Proje Sayın Bakanımızın öncülüğünde 2022-2023 öğretim yılında ilk defa kapalı olan köy okullarımızın açılmasıyla başladı. Köy Yaşam Merkezi aslında hayat boyu öğrenme modelinin sahaya yansıdığı en güzel pratiği" ifadelerini kullandı.

'MİLLİ EĞİTİM'İN HAYATA AÇILAN BİR PENCERESİ'

Kapalı olan köy okullarının onarımını yaptıklarını dile getiren Dr. Yentür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul öncesi eğitim sınıfı, kütüphanesi, ilkokul sınıfları ve özellikle köydeki vatandaşlarımıza yönelik hayata dokunan bütün alanlarla ilgili halk eğitimlerimiz üzerinden kurslar açtık. İzmirimizde şu anda 22 tane köy yaşam merkezimiz var. İnşallah en kısa sürede bu sayıyı 65'e çıkarmayı planlıyoruz. İzmir'in en güneyinden en kuzeyine, Dikili'den Menemen'e, Menemen'den Kiraz'a kadar tüm ilçelerimizde vatandaşlarımıza yönelik Milli Eğitim'in hayata açılan bir penceresi olarak yaşam boyu öğrenme merkezlerini hem öğrencilerimizle hem de vatandaşlarımızla erişilebilir bir şekilde buluşturuyoruz."

'7'DEN 70'E EĞİTİM VE ÖĞRENİM HERKES İÇİN GEÇERLİDİR'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en merkezdeki olan şehrin imkanlarını en ücra köylere kadar götürmesinin anlamlı bir proje olduğunu dile getiren Dr. Yentür, "Eğitimde feda edilecek tek bir ferdimiz yoktur. Bizim anlayışımızda 7'den 70'e eğitim ve öğrenim herkes için geçerlidir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Bunu da bugün burada görüyoruz. Kadınlarımız, erkeklerimiz yabancı dilden resme, sanata, müziğe, ekolojik tarıma, iyi tarım uygulamalarına, çini, aromatik bitkiler ve çok çeşitli alanlarda çok zengin bir kurs imkanımız var. Eldeki bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Öte yandan köy yaşam merkezlerinin alanda çok büyük bir yansıması olduğunu dile getiren Dr. Yentür, "O yörenin, köyün ne ihtiyacı varsa, hangi alanda yetkinlikleri ve farklılıkları varsa o alanlarda eğitim ve gelişimlerine katkı sunmak amaçlı böyle bir çalışmayı başlattık. Yıllardır kapalı olan binaları onlar için umut ışığı, bir paylaşım ve öğrenme merkezine dönüşmesi son derece anlamlı" diye konuştu. (DHA)

 

 
İGC'den BİK yönetmeliğine tepki: Aşılması zor duvar!
 
İzmir'in Flamingo Yolu'na ziyaretçi akını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC'den BİK yönetmeliğine tepki: Aşılması zor duvar!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Dilek Gappi, ...
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme!
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, yerel internet haber sitesinin sahibi, gazeteci ...
İzmir sularında yine göçmen dramı!
İzmir'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 1 Türk vatandaşı, 82 ...
 
Kavga ettiği kocasından kaçarken feci ölüm: Taksi çarptı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, eşiyle tartıştığı ve bu nedenle kaçmaya ...
Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerin ...
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yeni tutuklama!
İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'ndeki, terör saldırısı zanlılarından Hazni Gölge tutuklandı.
 
İzmir'de kaçak oto yedek parçaları ele geçirildi
Kemalpaşa ilçesinde polis ekiplerince durdurulan hafif ticari araçta yapılan ...
İzmir'de 2017 meydana gelen terör saldırısının failleri hakim karşısında!
İzmir'in Buca ilçesinde 2017 yılında 10 infaz koruma memurunun yaralandığı ...
Bedelli askerlik ücreti belli oldu!
Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 30 zam yapılmasına yönelik katsayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri