POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı'na atandı!
Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı'na atandı!
21 Kasım 2017 Salı - 08:43

Hocaoğlu adaylık sürecini anlattı: Üye, delege vefa istiyor!

CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Hocaoğlu, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.

Hocaoğlu adaylık sürecini anlattı: Üye, delege vefa istiyor!

GERÇEKİZMİR - CHP Bornova’da kurucu ilçe yöneticiliği yaptı.

3 il başkanıyla çalıştı, il başkan yardımcılıkları görevi üstlendi.

Hem ilçe hem Büyükşehir meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

30 yıllık CHP’li Hocaoğlu, ‘Partiye üye olduğum ilk günkü gibi heyecanlıyım, örgüte de heyecan gerek’ diyerek ilk kez ilçe başkanlığına aday oldu.

CHP Bornova’nın emektar partilisi Hocaoğlu, gazeteci Sercan Avcı’ya adaylık sürecini, ilçe başkanı olması halinde hayata geçirmek istediği projeleri anlattı.

Uzun yıllar partide çeşitli kademelerde görev aldınız. 2004 ve 2009’da yerel de aday adaylıklarınız oldu. 2014’ten sonra aktif siyasete ara verdiniz. Herhangi bir görev almadınız bu süreçte. Bu 3,5 yıl ne yaptınız, nasıl geçti?

2014’ten sonraki 3,5 yıllık süreçte partiden hiç kopmadım. Bütün etkinliklere mümkün olduğunca gitmeye çalıştım. Özellikle varoş dediğimiz bölgelerde koşturan partili arkadaşlarımızla ve kenarda kalmış aktif hale getirilmemiş arkadaşlarla sık sık bir araya geldim. Parti büyüklerimle sık sık istişare yaptım. Gelecekle ilgili özellikle 2019 seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundum. Partililiğimi hiç bırakmadım. Sokakta yürürken, kahveye giderken, özel yemek yediğimiz yerlerde bile hep CHP’yi, ülkeyi, ilçeyi konuştuk. Özellikle CHP Bornova’da çalışmaların eksik olduğunu gördük.  STK’larla diyaloglarımı kesmedim. STK’lardan partimizin, ilçemizin, belediyemizin yaptığı çalışmaların yeterli seviyede halk tarafından duyulmadığı eleştirisini aldık. Adaylık durumu da partilinin STK’ların eleştirileri, ortaya koydukları eksikler, gidermek adına arkadaşlarımızın da telkiniyle oldu…

Adaylığı biraz daha açarsak…İlçe yöneticiliği, il yöneticiliği, meclis üyeliği yaptınız. İlçe başkan adaylığı düşüncesi ne zaman belirdi. Neden ilçe başkan adayı oldunuz?

Benim tek başına düşündüğüm bir adaylık süreci değildi. Geçmişte parti içindeki görevlerimin yanında özellikle yerel yönetimlere de yönelik adaylık çalışmalarında edindiğim tecrübeler vardı. Bu çalışmalar ve tecrübeler örgüt tarafından biliniyordu. Adaylık dönemlerinde vatandaşla diyaloglarımı da gördüler. Örgütle iç içe ortak düşünceyi öne çıkartan çalışma şeklimizi gördüler. ‘Ben’ değil ‘biz’ diyen anlayışımızı da biliyorlardı. Şuan ki yönetimin yeterince halka inmediğini, politikalarımızın yeterli seviyede halka yansıtılamadığını da düşündüklerinden yeni bir heyecanla başarılı olabileceğimizi düşünerek ilçe başkanlığına aday olmam gerektiğini vurguladılar. Bu görevi bana tebliğ ettiler. Ben de geri durmadım. Ve aday oldum. Çünkü söz konusu partimdi.

Adaylık açıklamanızda da çokça vurguluyorsunuz heyecanınızı. Bunca görevden ve yıldan sonra heyecanı nasıl korumayı başardınız?

Sorumluluk bilinci benim heyecanımı hep yüksek tutuyor. Çünkü partime, ülkeme ve ilçeme karşı sorumluluğum var. Bu heyecanı üye olduğum 1985’teki ilk günkü gibi yaşıyorum. Partide heyecan eksikliği var. Ben eksik olan heyecanı, kendi heyecanımı örgüte yansıtarak yükseltmek istiyorum. CHP’li heyecanlı olmak zorundadır. Çünkü önümüzde 2019’da çok kritik seçimler var.

İlçe başkanı olursanız hayata geçirmek istediğiniz projeleriniz neler?

Örgüt yapısını hareketlendirmek istiyorum. Üyelerimiz sadece delege seçimlerinde, önseçimde aranıyor. Bunu şiddetle reddediyorum. Üyeye sadece delege seçimlerinde önseçimde danışılmaz, gidilmez. Üyeye sık sık gideceğiz. Özellikle mahalle temsilcilerini önemsiyorum. Mahalle temsilcilerinin de üyelerle seçilmesi gerektiğine inanıyorum. Mahalle temsilcilerimiz bir ilçe yöneticisi kadar yetkilendirilecek. İlçe yöneticilerimizden oluşacak komisyon mahalle temsilcilerimizden sorumlu olacak ve bu yapıyı canlı tutacağız. Mahallelerde toplantılar yapacağız. O toplantılara da meclis üyeleri gelecektir, getirilecektir. 3 ay da bir bölgesel toplantılar yapacağız. 6 ay da bir tüm ilçeyi kapsayan toplantıların yapılacağının sözünü veriyorum. Bu toplantıların önemi büyük. Delegasyon, mahalle temsilcilerimiz, meclis üyelerimiz, yönetimimiz ve belediye başkanımız muhakkak o toplantılarda yer alacak. Bu heyecanlı çalışma şeklimiz yerele çok büyük katkısı olacak. Örgütün hareketlendirmediği hiçbir çalışma başarılı olamaz.

Bir önceki dönem meclis üyeliğinizde ilçeye yapılmak istenen çöp tesisine parti içinde şiddetle karşı çıktınız. Bir duruş sergilediniz. İlçe başkanı olursanız benzer duruşlarınızı görecek miyiz?

Partililik bilincinin ön planda olmasını önemsediğimden dolayı o zaman öyle bir duruş sergiledim. Bornova’da yapılacak her olumsuz çalışmanın, anlayışın karşısında yer alacağımı herkesin bilmesi gerek. Üyelerimize de delegelerimize de  yapılacak olumsuzluğun karşısında olacağım. Parti içi adalet için mücadele edeceğim.

Kadınlar ve gençler çalışmalarınızın neresinde olacak?

Kadınlar ve gençler çalışmanın göbeğinde olacak. Kadınların olmadığı yerde disiplin sevgi saygı olmuyor. Kotaya karşıyım. Kadınlar ve gençler kotayla sınırlı kalmamalı. Ne kadar fazla kadın ve genç görev alırsa başarı oranı o kadar yüksek olur. Gençlerimizin özellikle farklı düşünmelerini istiyorum. Bizi zorlamalılar. Farklı düşüncelere yöneltmeliler. Her şeye ‘evet’ dememeliler. Biz öyle olmadık. Gençlere önem verdiğimiz takdirde yönetimlerde yer verdiğimiz sürece CHP’ye çok daha fazla katkı sağlarlar. Kadınlar ve gençler kimsenin ekibi olmamalı.

‘Ekip’ demişken. Ekip siyasetine karşı mısınız. Parti içinde çokça tartışılan bir durum bu. Sizin bir ekibiniz var mı?

CHP’nin ilkeleri doğrultusunda sola inanan, sosyal demokrasiye inanmış çalışmaya kim katkı koyacaksa hepsi arkadaşımız dostumuz olacak. Ekipçilik eksik örgütlenmemize neden olmuştur yıllarca…Herkese eşit mesafede davranacağım. Kongrede kaybeden olmayacak. Kazanan CHP olacak. Ama 15-20 yıldır aynı düşünceyi aynı anlayışı sergileyen bir adayın kazanmasına külliyen karşıyım. CHP Bornova  yenilenmeli.

Mevcut bir ilçe başkanı var. Aday çıkıyorsunuz ki başarılı bulmuyorsunuz. Nevzat Kavalar neden kazanmamalı. Devam etmemeli?

14 bine yakın üyenin olduğu ilçede 4 bine yakın üyenin telefonu mevcut ilçe başkanlığında. Bu bile ilçe başkanımızın kazanmamasını gerektiren bir durumdur. Hazirun listesine bakın 400 delegemiz içinde telefon numaraları olmayan var. Bu eksiklik. Bu nedir? CHP ilçe başkanımız yeteri kadar yöneticileri çalıştırmamış gerekli hassasiyeti göstermemiş. Üyeye delegasyona ulaşmamış. Bu kötü acı bir durum.

Mahallelerde delege turundasınız. Delegenin şikayeti ne? Delege ne istiyor?

CHP’nin üyesi, delegesi vefa istiyor …Aranmak, ziyaret edilmek halinin hatırının sorulmasını istiyor. Sadece önseçimde aranmak istemiyor. Sadece ilçe başkanı ve yönetiminde değil  meclis üyelerimizin de kendilerini ziyaret etmesi, mahallelerdeki durumu sormasını istiyor. Meclis üyelerinin de yeteri kadar mahallelere gitmediği yönünde eleştirileri var delegenin. Meclis üyelerimiz bizim dönemimizde daha aktif hale getirilecek.

Kimi ilçede ilçe başkanı belediye başkanına çok yakın, kimi yerde ise araları bozuk. İlçe başkanı olursanız belediye başkanıyla nasıl bir  tablo çizeceksiniz?

Belediye başkanı kendi işine baksın ilçe başkanı kendi işine baksın anlayışı aslında yanlış. İlçe başkanı belediye başkanıyla hareket edip gerektiği yerlerde belediye başkanını uyarmalı. Eksiklerini söylemeli. Ortak kararlar almalılar. Belediye başkanı ve ilçe başkanı delegasyonla üyeyle iç içe olmalı. Birlikte ortak politika üretmeli. İlçe başkanımız yerel yönetimlerdeki arkadaşların daha aktif hale getirilmesi için olanak sağlamalı. Ben ilçe başkanı olursam böyle yapacağım.

İlçe başkanlıkları genelde basamak olarak kullanılıyor. Siz yerel de veya genel de bir adaylık düşünüyor musunuz?

Milletvekilliğine ve belediye başkanlığına kesinlikle aday olmayacağım. Benim partiye, ülkeye, kente karşı sorumluluğum var. Bu sorumluluk bilinciyle heyecanla 2019’da seçimlerde başarılı olmak için örgütle birlikte mücadele edeceğim.

Adaylar için hep ‘Birilerinin adayı’ yakıştırması yapılır. Sizin için de zaman zaman “CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın adayı” diyorlar…

1985’te CHP’ye üye olmuş Adnan Hocaoğlu’na, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış Adnan Hocaoğlu’na, parti üyeleri tarafından destek görmüş adaylıklara layık gösterilmiş Adnan Hocaoğlu’na, STK’larda mücadele etmiş Adnan Hocaoğlu’na, ömrünün yarısından fazlasını CHP’ye adamış Adnan Hocaoğlu’na ‘birinin adayı’ demek hakarettir. Bana destek veren üyelere delegasyona hakarettir. Adnan Hocaoğlu geçmişte aday olup gösterilmediğinde  Aziz Kocaoğlu’nun yanında arkasında durmuş destek vermiştir. 2009’da Kamil Okyay Sındır’a destek vermiştir, 2014’te Olgun Atila’ya destek vermiştir. Ben birinin birilerinin adayı değil, sadece örgütün adayı adamı olabilirim. 

Geçmişte ‘önseçim’ mücadelenizi hatırlıyorum. İlçe başkanı olmanız halinde ‘önseçim’ konusundaki tavrınız ne olur?

CHP’yi hareketlendirmek daha aktif hale getirmek istiyorsak özellikle milletvekilliği ve meclis üyeliklerinde önseçim yapmalıyız. Bu konuda çaba sarf edeceğim. Genel Merkez nezdinde girişimlerde bulunacağım.

 
Sındır'dan Kütahyalı'ya tepki: Nefretle kınıyorum
 
Ve Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV'den kovuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 2 il başkanı istifa etti
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar istifa etti.
İYİ Parti Sözcüsü Çıray'dan 'Zarrab' çıkışı!
İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Reza Zarrab davasına ...
CHP Karşıyaka’da Durak ve Engin'den 'Yıldırım' destek
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım sosyal medya hesabından paylaştığı ...
 
CHP Ödemiş'te Boyacı da adaylığını ilan etti
Mevcut Başkan Dönmez'in aday olmayacağını açıklamasının ardından başkanlığa ...
Flaş! Kahraman yeniden TBMM Başkanı
AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman, 3. turda 289 oyla yeniden TBMM Başkanı seçildi.
Hükümet Sözcüsü'nden Reza Zarrab açıklaması
Bozdağ, ABD'deki Reza Zarrab davasıyla ilgili olarak 'Bu dava çok net ...
 
Güven: CHP’nin başkanları ihanet etmez, hizmet eder!
Fitch’in İzmir Büyükşehir Belediyesi için verdiği AAA notunu değerlendiren ...
Karataş'tan çifte salvo: İzmirli sıkıldı!
MHP İl Başkanı Necat Karataş, 'İzmirli sıkıldı' başlıklı bir yazılı açıklama ...
CHP İzmir'de kongre maratonu zamanı: Tek adaylı start, Güven'den mesaj var!
CHP İzmir’de ilçe kongreleri bu hafta sonu başlıyor. İlk hafta mesaisinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri