POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
6 Ağustos 2024 Salı - 09:38

İYİ Partili Doğan’dan ‘yeni dönem’ ve ‘parti içi yapılanma’ mesajları!

Kafe Siyaset programında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan, İzmir’de yeni dönemde nasıl bir muhalefet anlayışı içinde olacaklarını anlattı. İzmir’de başlayan teşkilat içi yapılanma çalışması hakkında bilgi veren Doğan 1 Eylül’de tam kadro sahaya ineceklerini söyledi. Doğan son dönemde yaşanan istifalarla ilgili konuşurken, yerel yönetimlerin geride kalan 100 gününü değerlendirdi, “Aynı partide belediyelerde halefler selefleri eleştiriyor” dedi.

İYİ Partili Doğan’dan ‘yeni dönem’ ve ‘parti içi yapılanma’ mesajları!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Yenigün TV’de Kafe Siyaset programına konuk oldu.
Doğan, parti içinde gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkındaki sorulara yanıt verdi.

“İZMİR GENEL BAŞKAN’IN KENTİ… HER YÖNÜYLE ÖRNEK OLMAMIZ GEREK”
İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan seçilmesinin teşkilata çok olumlu yansıdığının altını çizen Doğan, “Bizim için Dervişoğlu’nun her zaman ayrı bir yeri vardır. Birlikte siyaset yapma, birlikte milletvekili adaylığı dönemi geçirme şansına sahip oldum. Bütün teşkilatımız için geçerli. Bizim için çok güzel bir duygu. Bir o kadar da sorumluluk gerektiriyor. Burası genel başkanın kenti. Ona layık bir kent olması gerekir. 81 il içinde İzmir’in her yönüyle örnek bir il olması lazım. Taşıdığımız misyonun farkındayız teşkilatta da motivasyon ve heyecan yarattı. Önümüzdeki günlerde bunu saha da yansıtacağız” dedi.

“YERELDEN ÇOK ÜLKE GÜNDEMİ SEÇMENİN TERCİHİNİ BELİRLEDİ”
İYİ Parti’nin yerel seçimlerde İzmir’de 4. parti olmasının nedenlerinin sorulması üzerine Doğan şunları söyledi;
“Elbette bu sadece İzmir özelinde açıklama değil bu seçimler genel siyasetin etkisinde geçmiş bir seçim oldu. Baktığımızda bazı illerde çok daha iddialı adaylar olmasına rağmen hemen hemen aynı oylarla çıktılar. Yerelden çok ülke genelindeki gündemin seçmenin tercihlerini etkilediğini gördük. Birinci etken bu. İkincisi bir hayalimiz vardı o da İzmir’de yerel seçim yapıyorsak İzmir’de hizmetin kazanmasını siyasi tercihlerimizin yerelde alacağımız hizmette memnuniyetimizi belirlememesi gerektiğini anlatıyorduk. Belediye seçimleri aslında bir vatandaşın günlük hayatına en çok etkileyen seçimler. Sabah kalk çeşmeyi aç yüzünü yıka başlıyor belediyenin hizmeti. Bütün bunlara baktığımızda adaylarımız çok iyiydi, projelerimiz çok iyiydi. Bunları anlatıp oylara talip olduk. Seçmenler Ümit Hoca başta olmak üzere hepsini takdir ettiler. Ben aldığım hizmetten memnun muyum acaba düşüncesinden ziyade diğeri kazanmasın diğerine ders verelim nedeniyle oldu. Tercihini bir parti özelinde kullanmasının nedeni o partiyi çok beğendiği için diye değil diğeri kazanmasın diye. Biz hizmeti ne kadar anlatsak belki de boştu. Bir yandan da kendi sorumluluğumuzu da kabul ediyorum. Yeterince çalışamadık anlatamadık demek ki. Yaptığımız yanlışları hesaplayıp, planlayıp bir sonrakinde aynı yanlışları yapmamalıyız. Nerede hata yaptığımızın 3-5 kere çalıştık. Hatalarımız var şimdi hataları nasıl telafi ederiz diye çalışıyoruz.”

“Yaşanan genel başkan değişimi yerel seçimler öncesi yaşansaydı sonuca etkisi CHP’deki gibi olumlu olabilir miydi?”  sorusuna yanıt veren Doğan, “Olabilirdi muhtemelen. Değişim her zaman siyasette iyi bir şeydir. Özellikle seçmene yeni bir harekete ivme kazandırır. Öncesinde böyle bir değişikliğin sonuçlarını tahmin etmek çok zor. Geriye dönüp bakamıyoruz. CHP’de bu heyecanı yaşattıysa değişim olacak tüm partilerde yaratabilirdi.”

MUHALEFET ŞİFRESİ: DAHA ÖNCE SUSMAMIŞTIK… YİNE SUSMAYACAĞIZ
İzmir’de belediyesi kalmayan İYİ Parti’nin yeni dönemde nasıl bir muhalefet anlayışı içinde olacağını anlatan Doğan, şunları söyledi;
“Bundan öncesinde olduğu gibi. Tüm ilçe başkanlarımızı talimatı verdik. Meclis toplantılarımızı takip edebiliyoruz. Gündemleri özellikler istemelerini istedim. İlçenin zararına olacak konularda mutlaka istişare ederek bununla ilgili süreci takip etmeleri gerektiğini paylaştık. Belediye başkanları CHP’de ilçelerinin başkanları herhangi bir partinin değil tüm ilçenin başkanları. İyi yaptıkları her şeyi alkışlarız, yanlış yaptığında muhalefetimizi en güçlü şekilde yapacağız. Daha önce de susmamıştık İzmir’in lehine olan şeylerin gerçekleşmesi için çok çalışacağız. Yine susmayacağız. Aleyhine oluşacak şeyleri de durdurmak için elimizden geleni yapacağız.”

“BELEDİYELERDE HALEFLER SELEFLERİNİ ELEŞTİRİYOR”
İzmir’de yerel yönetimlerin geride kalan 100 gününü değerlendiren Doğan, “İlçe bazında değişiyor. Bazı başkanları gerçekten beğeniyorum. Bazılarının ellerinde imkan yok yani basından takip ediyoruz. CHP’li başkandan başka bir CHP’li başkana geçmesine rağmen belediyede halefler seleflerini eleştiriyorlar. ‘Enkaz devraldık’ diyebiliyorlar… Bazılarının elleri bağlıydı. Bazılarının imkanları olmasına rağmen beklenen performansı göstermediler. Vaatlerin takipçisiyiz. Büyükşehir de dahil olmak üzere. Sayın Tugay Ege’nin en ucuz suyunu kullanacağız demişti. Şimdi en pahalı suyunu kullanıyoruz. Bunun için bir vade biçmemişti. Ne zaman gerçekleşeceğini takip edeceğim.”

“TUGAY’IN ZİYARETİ OLUMLU”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın İYİ Parti ziyaretiyle ilgili sorulan soruya ise Doğan, “Sayın Tugay da söyledi. Bundan sonra ben bütün İzmir’in başkanıyım dedi. Bu süreçte sizlerle istişare içinde olmak kıymetli dedi. Ortak paydada buluşmak çok önemli.  Hepimizin ortak paydası İzmir. Devamı için sonrasında bir gelişme yaşanmadı. Bir gün bir konu olduğunda hep birlikte göreceğiz. Bu konuda samimi olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi.

“İÇ YAPILANMAYI BİTİRİP 1 EYLÜL’DE TAM KADRO SAHAYA İNİYORUZ”
Yerel seçim ve ardından yaşanan kurultay sonrası İzmir’de başlayan teşkilat içi yapılanma çalışması hakkında bilgi veren Doğan şunları söyledi;
 “Seçim döneminde siyasi partiler kanunu gereğince aday olmayı düşünen yöneticiler belli bir tarihte istifa etmek durumundaydılar. Onların istifalarından sonra boşalan yönetimlerimiz oldu. Bu 2 anlamda dezavantaj oldu. Biri yönetimdeki insan sayısı azalıyor, ikincisi bizim için hepsi çok kıymetliydi. Uzun zamandır İYİ Parti’nin yüzü haline gelmiş isimler dışarıda kalmış oldu seçimin bitmesi ile. Tabi onların tekrardan partiye kazandırılmaları anlamında yapılanma sürecine girdik. Bazı ilçelerde aynı başkanlar ile devam ediyoruz. Bazılarında bayrak devri yaptık. Onlar da eski yönetim yeni yönetime devretmiş oldu. Eksik bir ilçemiz kalmadı. Bununla ilgili hedefimiz 1 Eylül. İç yapılanmamızı bitirip 1 Eylül’de tam anlamında sahada olmak istiyoruz. Seçmenin karşısına çıkmadan önce mutfaktaki hazırlıkları tamamlayalım istedik.”

“KONGRE KARARI GENEL MERKEZİN YETKİSİNDE”
İYİ Parti’de olağan kongre takviminin başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Doğan, “ Siyasi Partiler Kanunu ‘en az 2, en fazla 3 yıl’ der. Bizim tüzüğümüzde de bu şekildedir. 5 Ekim tarihinde 2024 yılı olağan kongre takvimi başlayabilir. Bunun için en geç tarih 5 Ekim 2025’tir. Kongre kararı alma kararı tamamen Genel Merkezimizin yetkisindedir. Şu anda böyle bir kongre kararımız yok ama ilerleyen süreçte değişiklikler olabilir” dedi.

“EN ÇOK İSTİFA 3-6 MART SÜRECİNDE OLDU”
Yerel seçimler sonrası parti içinde yaşanan istifaların sorulması üzerine Doğan şunları söyledi;
 “Her partide istifa yaşanır. Bizim özellikle seçim döneminde teşkilatımız topyekûn çalıştığı dönemde yeni üye kaydı yapamadık. Seçim sürecini yürütüyorduk. O dönemde bir kova boşalırken, bir yandan doldurmazsanız boşluk olur. Evet, o dönem istifalar oldu ama yeni kayıtlar da oldu. 5 binlerden bahsediliyordu. Bizim o dönemde toplam istifa eden sayımız 3 bini geçmiyor. En çok istifa edilen dönem olan 3-6 Mart tarihini de içine aldığımızda yaklaşık 5 bin istifamız var. 3 bin-5 bin istifa diye kamuoyuna lanse edilen sayı 300-500’dü.”

DOĞAN’DAN KİTAPÇIOĞLU TEPKİSİ: ÖVÜNÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL
Güzelbahçe Belediyesi'nde İYİ Partili tek isim olan Aylin Kitapçıoğlu ile Buca’dan Belediye Başkan Adayı gösterilen Suat Nezir’in istifalarının sorulması üzerine Doğan, Kitapçıoğlu’nun kendilerine bilgi vermediğini ifade ederken, Nezir’in ise kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.
Doğan,  “Aylin Hanım bizimle istişare etmedi. Kendisi ‘büyüklerimize danıştım’ demiş ama danışacağı tek yer seçmendir. Elbette istifa edilebilir ama parti değiştirmek orada bir etki sorunu yaratmıyor. Bu, milletvekili için de geçerlidir. Çünkü o oylar size değil İYİ Parti’ye verildi. Başka bir partiye geçerken aslında kendisine oy veren seçmene de ihanet etmiş oluyor. Güzelbahçe’de 14 CHP’li meclis üyesi, 1 tane muhalefetin sesi vardı. Halk ona muhalefet yetkisi vermişti. Bence bir mecliste meclis üyelerinin hepsinin aynı partide olması da övünülecek bir şey değildir. Belediye başkanı demiş ki, ‘Sözümü tuttum.’ Ama o söz sandıkta tutulurdu. Transfer yapılarak söz tutma olmaz. Bizim için bu kıymetli ama biz yine de muhalefet görevimizi yapacağız.
 Sayın Suat Nezir gerçekten çok başarılı bir kampanya yürüttü. Suat Bey, çok daha fazla oy almasını beklerken beklentinin altında kaldı. Onun için de çok yorucu bir süreç dönemi oldu. Biliyorsunuz, 2019’da CHP’den aday gösterilmedi. Bu dönem de bekliyordu ama olmadı. O da siyaset yapmak, ilçesine hizmet etmek istiyordu. Buca için çok güzel hayalleri vardı. Bu hayallerini gerçekleştirmek için yetki istiyordu. CHP’de siyaset yapma şansı kalmadığı için İYİ Parti’ye geldi. Biz kendisiyle çok iyi bir birliktelik kurduk. Benim için her zaman çok değerli olacak. İstifasından önce de beni aradı, istişare ettik. Ama dediğim gibi kendisiyle seçim ittifakı yapmıştık.”

 
6 Ağustos Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
Bornova’da muhtarlara Kent Konseyi semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Büyükşehir Konak’ın Konak da vatandaşın mallarına çöküyor!"
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi Ağustos ...
CHP’den ‘altı ok’ açıklaması: Söz konusu değil
CHP, partinin bayrağı ve logosunun değişeceğine yönelik iddialar hakkında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'dijital faşizm' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformlarının ABD ve ...
 
Kafe Siyaset'in bu haftaki konuğu Ülkü Doğan
Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset'in bu haftaki konuğu İYİ ...
CHP Olağanüstü Kurultaya gidiyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan ...
CHP'de kurultay mesaisi: Seçimi Kaya kazandı... İzmir'den MYK'ya kimler girdi?
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda Kadın Kolları Genel Başkanı ...
 
Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçiler slogan attı... Özel tepki gösterdi!
CHP Lideri Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda konuşacağı sırada ...
CHP Kadın Kolları'nda kongre günü… İki isim çekildi
CHP’nin bugün yapılacak 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı öncesinde adaylar ...
CHP’li Polat’tan hükümete yoksulluk çıkışı
Yaşanan ekonomik kriz 85 Milyon vatandaşın hayat koşullarını alt üst etti. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri