POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
15 Ağustos 2023 Salı - 19:43

İYİ Partili Kavuncu’dan İzmir mesaisi ve ‘ittifak’ açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Yerel seçimlerde yeniden ittifak yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalara ilişkin konuşan İYİ Partili Kavuncu, “Netice ne olursa olsun tüm parti teşkilatlarımız olarak tek başımıza seçime girecekmiş gibi hazırlığımızı yapmak durumundayız” dedi

İYİ Partili Kavuncu’dan İzmir mesaisi ve ‘ittifak’ açıklaması

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve partililer tarafından ilgiyle karşılanan Kavuncu, ziyaretin ardından düzenlenen basın açıklamasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geriden kalan seçim sonuçlarını değerlendiren Kavuncu, ekonomik krize ilişkin de çarpıcı mesajlar verdi. Kavuncu, yerel seçimlerde yeniden ittifak yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalara yönelik ise, “Netice ne olursa olsun, nasıl bir yapı olacak olursa olsun biz tüm parti teşkilatlarımız olarak tek başımıza girecekmiş gibi hazırlığımızı yapmak durumundayız. İzmir’in yerel problemlerini il başkanlığımızın etüt etmesi lazım. Bu bizim parti olarak görevimiz. İşbirliği olursa bakarız bakmayız değil her parti bunu tasarlamak zorunda. Kendi kentlerimizde problemlerimizi tespit edip çözüm önerileri milletin önüne koymak ve bunu biz çözeriz iddiasını taşımak zorundayız. Bunları el yükseltmek için söylüyorlar deniyor bu saçma bir yorum, anlamsız bir yorum” değerlendirmesini yaptı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI PLANLIYORUZ

Türkiye genelinde gerçekleştirdiği teşkilat ziyaretlerine ilişkin bilgi veren Kavuncu, “Haziran ayı içerisinde büyük kurultayımızı yaptık. Akabinde de genel başkanımız başkanlık divanını oluşturdu. Bu çerçevede teşkilat başkanlığı görevi bana tebliğ edildi. Takvim oluşturduk Türkiye’deki il ve ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ettik. Bugün itibariyle ziyaretlerimizin 46.’sını yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizde genel seçimlerin sonuçları, yerel seçim çalışmalarını ve planlamalarımızı yapıyoruz. 2023 zor bir yıl oldu. Ziyaretlerimize deprem bölgesinden başladık. Acımız büyük hala yaralar sarılmış değil aslında maksadımız biraz da oraya dikkat çekmekti. Hasarlı binalara hala yıkılmamış, Hatay İl Başkanlığımızda yapamadık toplantımızı, hasarlı ve yıkılmamıştı hala. İnşallah bir daha böyle bir doğal afetle kaybımız bu kadar olmaz, gerekli önlemleri hükümetler alır. Bu çerçevede İstanbul da olası bir deprem kapımızda. İstanbul ile ilgili acil tedbir alınması gerekir. Ben de İstanbul’da yaşayan biri olarak her gece o endişe ile uyuma durumunda kalıyoruz” dedi.

GÜN GEÇTİKÇE DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

Ekonomik krizin etkilerine dair çarpıcı mesajlar veren Kavuncu, “Gittiğimiz her yerde ekonominin nasıl insanımızın canını yaktığını bizzat gördük. On binin üzerinde kilometre yaptık. Cebimizden çıkan yakıtın nasıl büyük bedel olduğunu görüyorsunuz. Allah tüm vatandaşlarımıza kolaylık versin. Gün geçtikçe ekonomi daha kötüye gidiyor. Umarız en kısa zamanda toparlanır.

HEDEFİMİZ ALDIĞIMIZ OY ORANI DEĞİLDİ

Seçim sonuçlarını değerlendiren Kavuncu, “Genel seçimler arzu ettiğimiz neticeyi alamadığımız bir seçim oldu. Hedefimiz aldığımız oy oranı değildi. Bizim açımızdan başarısız bir seçim oldu ancak kıymetlidir. 4,9 milyondan 5,2 milyona çıkmış bizi destekleyen seçmen sayısı. Seçmen İYİ Parti’nin varlığını önemsediğini söylemiştir. Bizim almamız gereken mesaj odur. Bu oy oranının kıymetini de iyi anlamamız lazım, bunu iyi okursak geleceği de iyi planlarız” şeklinde konuştu.

NETİCE NE OLURSA OLSUN

Yerel seçimlerde yeniden ittifak yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalara da değinen Kavuncu, Buğra Kavuncu olarak konuşmak zor, partide temsil ettiğimiz görev var. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde, ki o da gene bana göre sevindirici ve umut verici. Tüm teşkilatlarımız 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili çok yoğun adaylık konusunu konuşup tartışıyorlar. Ciddi bir hazırlık süreci var, bu önemlidir. Siyasi partiler iddia ortaya koyarlar bizimki de iktidar olmaktır. Yereli geneli her yeri bizim ortaya koymamız ve peşinde kendimizi ifade edecek şekilde hazırlık yapmamız lazım. Netice ne olursa olsun, nasıl bir yapı olacak olursa olsun biz tüm parti teşkilatlarımız olarak tek başımıza girecekmiş gibi hazırlığımızı yapmak durumundayız. İzmir’in yerel problemlerini il başkanlığımızın etüt etmesi lazım. Bu bizim parti olarak görevimiz. İşbirliği olursa bakarız bakmayız değil her parti bunu tasarlamak zorunda. Kendi kentlerimizde problemlerimizi tespit edip çözüm önerileri milletin önüne koymak ve bunu biz çözeriz iddiasını taşımak zorundayız. Bunları el yükseltmek için söylüyorlar deniyor bu saçma bir yorum, anlamsız bir yorum. Biz hazırlığımızı yapacağız ondan sonraki süreç partimizin ilgili kurumları tarafından değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de okul servisleri için ücret tarifesi belli oldu
 
NASA açıkladı:143 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun mesajlarına CHP'den ilk tepkiler!
CHP'de seçim sonrası değişim tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir ...
Saygılı'dan Soyer'e 'kale gibi' çıkışı: Surları içeriden delik deşik edilmiş!
Başkan Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm engellemelere rağmen kale ...
AK Partili Kaya'dan 'kayıp-kaçak' çıkışı: Tek sorumlusu CHP zihniyeti!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabından ...
 
MHP İzmir'de kongre raporu: 10 ilçede yeni dönem!
MHP İzmir İl Başkanlığı 10 ilçede kongrelerini tamamladı. Coşku ile geçen ...
AK Partili Bursalı'dan 'seyyar tuvalet' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir'de geride kalan yıl ...
İmamoğlu: İstanbul ile mühürlüyüm!
"Değişim" tartışmalarının sürdüğü CHP'de liderlik yarışına girip girmeyeceğine ...
 
CHP Bornova'da 2 adaylı yarışta kazanan belli oldu!
CHP Bornova yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Mevcut başkan ...
İmamoğlu adaylık için yol haritasını açıklayacak!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP genel başkanlığı yerine İstanbul’dan ...
CHP İzmir’de 9-16 Eylül hareketliliği!
CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri