POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
20 Haziran 2023 Salı - 09:43

İZDEDA'dan Ankara çıkarması: TMMOB'la zirve ve kritik 'emsal' açıklaması!

İZDEDA'dan yapılan açıklamada TMMOB heyetinin temmuz ayının ilk haftası İzmir'de Başkan Soyer ve bürokratları ile görüşerek depremzedelerin yaşamış oldukları emsal artışı ile ilgili sorunun çözümü konusunda çözüm önerilerini masaya yatıracakları, mutabık kalınması halinde mahkemenin vermiş olduğu kararın bir anlamda geçersiz kılınıp yeni yapılacak plan revizyonu sayesinde depremzedelerin umutla beklemiş oldukları emsal artışının nihai kararını sonuçlandırılabileceği bildirildi. 

İZDEDA dan Ankara çıkarması: TMMOB la zirve ve kritik  emsal  açıklaması!

GERÇEKİZMİR - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) kritik bir Ankara mesaisine imza attı. 

İZDEDA yönetimi Başkent'te TMMOB'u ziyaret ederek 'emsal' konusunu masaya yatırdı. 

İZDEDA'dan yapılan açıklamada TMMOB heyetinin temmuz ayının ilk haftasında İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bürokratları ile görüşerek İzmirli depremzedelerin yaşamış oldukları emsal artışı ile ilgili sorunun çözümü konusunda çözüm önerilerini masaya yatıracakları, mutabık kalınması halinde mahkemenin vermiş olduğu kararın bir anlamda geçersiz kılınıp yeni yapılacak plan revizyonu sayesinde depremzedelerin umutla beklemiş oldukları emsal artışının nihai kararını sonuçlandırılabileceği bildirildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

19.06.2023 tarihinde İZDEDA 1.Başkan Bilal ÇOBAN ,2.Başkan Aytekin Keskin, Kurucu Başkan ve yönetim kurulu üyesi Haydar Özkan, Genel sekreter Cüneyt Yılmaz İzmir depremzedeleri Dayanışma Derneği yönetim  kurulu olarak, (TMMOB) Türk mühendis ve Mimarlar Odası Genel merkez Başkanı sayın Emin Koramaz , Şehir Plancıları Odası Genel sekreteri sayın Ayhan Erdoğan ve eski Şehir Plancıları Odası Başkan’ı sayın Orhan  Sarıaltun Bey ile görüştük.  

Görüşmemizin konusu İzmir depremzedelerinin yaşamış olduğu Emsal artışı ile ilgili sıkıntıların çözümü  konusunda TMMOB Genel Merkez Başkanının ve Şehir Plancıları Odasının konuya bakış açılarını öğrenmek,  İzmir depremzedelerinin yaşadığı sorunları kendilerine aktararak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe  belediyelerinin vermiş olduğu Emsal kararına karşı açtıkları davalarını geri çekmeleri, eğer çekemiyorlar ise de  çözümü konusunda ki görüş ve önerilerini sunarak İzmir depremzedelerinin biran önce mağduriyetlerinin  giderilmesi için ortak bir mutabakat sağlama amacı taşımıştır.  

TMMOB Genel Merkez Başkan'ı sayın Emin Koramaz ve Şehir Plancıları Odası Başkanları da İzmir  depremzelerinin yaşamış oldukları bu sorunları yakından takip ettiklerini bundan sonra sorunun çözümü  konusunda her türlü desteği verebileceklerini belirttiler. Öncelikle mahkemenin vermiş olduğu kararların  sonuca bağlanabilmesi için ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir Belediyesinin plan revizyonu konusunda  düşüncelerinin olup olmadığını görmek, plan revizyonu şeklinde bir düşünceleri gerçekleşirse mahkeme  kararlarının kadük kalacağı, yeni emsal kararlarının alınması durumunda bu karara itiraz etmeyeceklerini,  depremzedeler belediye başkanları, belediye bürokratları ve TMMOB tarafından oluşturulacak bir heyet ile  yapılacak plan revizyonlarının İzmir'in sorunlarının çözülebilmesi konusunda her tür desteklerini  verebileceklerini belirttiler. 

Bu konu ile ilgili olarak temmuz ayının ilk haftasında İzmir'e geleceklerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratları ile görüşerek İzmir’li depremzedelerin yaşamış oldukları emsal artışı ile ilgili sorunun çözümü konusunda çözüm önerilerini masaya yatıracaklarını, mutabık kalınması halinde mahkemenin vermiş olduğu kararın bir anlamda geçersiz kılınıp yeni yapılacak plan revizyonu sayesinde depremzedelerin umutla beklemiş  oldukları Emsal artışının nihai kararını sonuçlandırabileceklerini belirttiler. 

 İZDEDA yönetim kurulu olarak depremzedelerin ve riskli binalarda yaşayan hemşehrilerimizin büyük bir  merakla bekledikleri ve belirsizliklerle dolu olan süreçte sorunun çözümü için her türlü görüşme ve fedakarlığı  yaptığımızı, açık iletişim, ortak akıl ve samimiyet duygusuyla hareket ettiğimiz çalışmalar sonucunda davalı ve  davacı tarafların bir masa etrafında buluşup Sorunu komple ortadan kaldırıp Türkiye’ye örnek olacak sağlıklı ve  güvenli konut imalatını gerçekleştireceğimize olan inancımız bir kez daha güçlenmiştir. İnanıyoruz ki yerel  yönetimler ve meslek odaları İzmir için aynı paydada buluşup sorunun çözümü için en kısa sürede en doğru  çözümü bulacaktır. Son sözümüz ‘’YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL YAPACAĞIZ’’.

 
Asgari ücrette 3. toplantının saati belli oldu
 
'Engelsiz erişilebilir Bornova' harekatı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güldoğdu Sayar Akgün 20 Haziran 2023 Salı 14:20

30 Ekim 2020 kusadasi depremzedesi olarak izmirde kabul edilecek ve uygulanacak EMSAL ARTIŞ çözümünün Kusadasindaki 2837 adet hasarlı bina içinde çözüm ve umut olacağı düşüncesindeyiz. 3 yıldır İZDEDA dernegi ile bu konuda temas halindeyiz ve Ulkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve inşaat sektöründeki yüksek maliyetler bizleri çaresiz bırakmaktadır.Ulkemiz deprem bölgesidir ve hızlıca güvenli konutlara geçilmesi gerekmektedir.Ust düzey yöneticilerimizin biz depremzedeleri yüreklerinden anlayacagina inancımız sonsuzdur. Gelişmelerin olumlu olması temennisiyle. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantep’te korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Korkunç kaza Gaziantep'te meydana geldi. TIR, minibüs ve bir otomobilin ...
Kordon'da bıçaklı dehşet: Polis memuru ağır yaralı!
Konak ilçesinde izinli olan polis memuru C.A., kordonda oturduğu sırada ...
İzmir'de 4 kişinin öldürüldüğü katliamın faili yakalandı
Bayraklı ilçesinde, 4 Türkmen vatandaşını feci şekilde öldüren şüpheli ...
 
AK Parti Genel Merkezi'nde kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la AK Parti Genel Merkezi'nde asgari ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bayraklı ilçesinde, polisin bir adrese gerçekleştirdiği operasyonda, 2 ...
Kahramanmaraş’ta korkutan deprem
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 21.31'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem ...
 
Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılacak mı?
Kiralara yüzde 25 zam sınırı getiren düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağı ...
AK Parti'de takvim belli oluyor: Kongreler ne zaman yapılacak?
AK Parti'de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler ...
İzmir sularında bitmeyen dram
İzmir açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 52 düzensiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri