POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
'Şehit kokusu' satışına ceza kesildi!
"Şehit kokusu" satışına ceza kesildi!
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
5 Nisan 2022 Salı - 20:14

İZDEDA’nın Ankara çıkarması raporu: 4 partiyle görüşme, en kritik zirvede kredi için yol haritası!

İzmirli depremzedeler sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için yaptıkları Ankara çıkarmasında, İYİ Parti ve MHP’li vekillerin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile de bir araya geldi. AK Parti heyeti ile yapılan kritik zirveden ise kredi talebi için yol haritası çıktı.

İZDEDA’nın Ankara çıkarması raporu: 4 partiyle görüşme, en kritik zirvede kredi için yol haritası!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri talep ve sorunlarını dile getirmek için Ankara çıkarması yaptı. 

İZDEDA üyeleri dün otobüsle gittikleri Başkent’te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altına önemli görüşmelere imza attı. 

Afet kredisi ve DASK geri ödeme taleplerinin yanı sıra yargıya taşınan emsal artışı konusu ve emlak vergisi sorunu için çözüm ve destek arayan İZDEDA üyeleri sırasıyla MHP, İYİ Parti, CHP ve AK Parti kanadından önemli isimlerle bir araya geldi. 

İLK GÖRÜŞME OSMANAĞAOĞLU’YLA 
İZDEDA heyeti TBMM’de ilk görüşmeyi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile yaptı. Görüşmede kendisinin de Bayraklı’da ikamet ettiğini hatırlatan ve depremi bütün şiddetiyle hissettiğini ifade eden Osmanağaoğlu, “Böyle bir felaketin tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Ancak gerçekler ortada. Deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve bu gerçeğe hazır olmak için gerekli çalışmaları hızla yapmak kaçınılmaz bir ihtiyaç...” diye konuştu.

Osmanağaoğlu, “Var olan sorunlarınızın çözümü için “sizden birisi” olarak elimden geleni yapacağım. İnşallah bir sonraki görüşmemiz bu çalışmalarımızın meyvesini almış bir şekilde olacaktır. İzmir’i ilgilendiren, İzmirliyi ilgilendiren her konuda hemşerilerimizin yanında onlarla birlikteyim. Siz hemşerilerimizin derdi bizim derdimizdir” ifadelerini kullandı.

Osmanoğlu’nun görüşmede ayrıca kendisine sunulan sorun ve talep dosyasını Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye ileteceğini ve kendisinden İZDEDA ile görüşme için randevu da talep edeceğini bildirdiği öğrenildi.

 

DERVİŞOĞLU’NDAN TOPLANTI AÇIKLAMASI 
İZDEDA heyetinin ikinci durağı İYİ Parti sıraları oldu. Depremzedeler İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile de bir araya gelerek sorun ve talep dosyası sundu. 

Dervişoğlu’nun görüşmede İzmir’de İZDEDA’nın düzenlediği toplantıya iletişimsizlik nedeniyle katılmadığını ve haberi olsa mutlaka orada olacağını söylediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Dervişoğlu depremzedelere, “Her daim buradayız, kapımız açık burası benim değil sizin yeriniz. Sadece deprem konusu değil her ne konu olursa olsun her zaman gönül rahatlığıyla beni arayabilirsiniz” dedi. 

Depremzedeler de Dervişoğlu’na Genel Başkan Akşener ile görüşme talebini iletti. Akşener’in Perşembe günü gerçekleştireceği İzmir programında imkan olursa İZDEDA üyeleri ile de görüşeceği öğrenildi. 

ÖNCE GRUP TOPLANTISI ARDINDAN KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞMA 
İZDEDA heyeti Dervişoğlu ile yapılan görüşmenin ardından CHP’nin grup toplantısına katıldı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de eşlik ettiği depremzedeleri selamlayan ve AK Parti ile MHP’yi sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından İZDEDA üyelerini ağırladı. 

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede depremzedelere “Yanınızdayız, belediyelerimiz size destek vermeye devam edecek” dediği öğrenilirken, afet kredi talebi konusunda da destek mesajları verdiği bildirildi. 
İZDEDA heyeti de CHP Genel Başkanı’na emsal artışı kararı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendilerine destekleri konusunda teşekkür ettikleri ifade edildi. 

EN KRİTİK ZİRVEDE KREDİ İÇİN YOL HARİTASI 
İZDEDA heyeti en kritik zirveyi gün sonunda AK Parti heyeti ile yaptı. Görüşmeye AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın yanı sıra İmar ve Komisyon Başkanı, Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Necip Nasır katıldı. 

Görüşmenin ana gündem maddesi afet kredisi talebi oldu. Depremzedelerin talebi doğrultusunda bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. AK Partili yetkililerin İZDEDA'nın talep ettiği krediye ihtiyacı olanların bir listesinin yapılmasını istediği, yapılacak çalışma doğrultusunda adımları hızlandırma ve ellerinden gelen tüm desteği verme sözü verdiği bildirildi. 

AK Partili Yıldırım görüşme sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün Genel Merkez’imizde İzmir depreminden etkilenen hemşehrilerimizi misafir ettik. Rabb’im bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

 
Göztepe'den açıklama: Kulüp Abramovich'e mi devredildi?
 
Günlük tablo: 37 can kaybı, 12 bin 213 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de peş peşe 2 önemli zirve!
CHP İzmir Örgütü art arda 2 gün 2 önemli zirvede bir araya gelecek. Büyükşehir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'tan Ukrayna diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida, Slovenya ...
Ekonomiyi eleştirmişti: Disipline sevk edildi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kayseri Milletvekili Mustafa ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Cumhur İttifakı'na 'depremzede' çıkışı: O toplantıya katılmadılar çünkü...
CHP Lideri, İZDEDA üyelerinin katıldığı grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
Boztepe: O planları yakından takip ediyoruz!
?Boztepe, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kararı oy birliğiyle almamıza ...
İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail ...
 
CHP'li Polat: Ormanlarımız Allah'a emanet!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet ...
CHP'den seçim güvenliği için özel ekipler!
CHP, Haziran 2023 seçimlerine giderken seçim güvenliği konusunda tecrübe ...
Karar Resmi Gazete'de: Hangi il kaç vekil çıkaracak?
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekillerinin illere göre dağılımını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri