POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı
Esad mültecileri de kapsayan genel af çıkardı
Esad mültecileri de kapsayan genel af çıkardı
Messi yeni işini açıkladı: Dev girişim!
Messi yeni işini açıkladı: Dev girişim!
Asgari ücrette ne kadar artış bekleniyor?
Asgari ücrette ne kadar artış bekleniyor?
19 Mart 2022 Cumartesi - 14:19

İZDEDA'nın deprem toplantısına sadece CHP katıldı: İktidara tepki seli!

İZDEDA’nın İzmir’deki siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanlarına davetiyle gerçekleştirdiği deprem çalıştayı toplantısı AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den katılımcı olmadan gerçekleşti. Depremzedelerin sorunlarının masaya yattığı toplantıya dair konuşan İZDEDA Başkanı Özkan, CHP’nin dışında katılım olmamasına dair ‘hayal kırıklığı’ yaşadık derken toplantıya katılan CHP’li vekillerden Serter, ‘’Cumhur İttifakı’nın vekilleri yine bu sorumluluktan kaçtılar’’ dedi. 

İZDEDA nın deprem toplantısına sadece CHP katıldı: İktidara tepki seli!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) bugün siyasi parti il başkanları ve milletvekilleriyle bir araya gelmek için Tarihi Havagazı Fabrikasında toplantı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Haydar Özkan’ın davetiyle gerçekleşen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Murat Bakan ve Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır ve il yöneticileri katılım sağlarken; AK Parti, İYİ Parti ve MHP’den toplantıya katılım gerçekleşmedi. 

ÖZKAN, “SADECE CHP GELDİ”

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan yapılan toplantıya ilişkin açıklamada bulunarak, “Biz bütün partileri çağırdık, 28 milletvekilimizi, 4 il başkanımızı çağırdık. Yaklaşık 3-4 haftadır bu konu gündemdeydi. AK Parti İl Başkanımızla CHP İl Başkanımız konuyu görüşmüşlerdi, katılacaklardı, katılmadılar. Sadece Cumhuriyet Halk Partisinin 6 milletvekili ve İl Başkanı Deniz Yücel geldi. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı anlattık kendilerine, mecliste çözülmesi gereken konular var, hükümet tarafından çözülmesi gereken konular var. Bunların başında da kredi konusu geliyor. TOKİ  5 – 7 katla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı ama biz 5 kat yapacaklarını biliyoruz. Bunu açıklarlarsa vatandaş boşu boşuna beklemez. Çünkü 5 katlı bina yaptıracak kişi sayısı çok az. Ada bazlı arsası büyük olan depremzede az olduğu için, 5 kata indirerek herkesi mağdur etmeden yapması olanaksız. İlk baştan konuştuğumuz gibi mağdur etmeden, emsali satın alarak, maliyetleri düşürerek yaparsa TOKİ hemen devreye girsin isteriz” ifadelerini kullandı. 

“4 KURUM TEK ÇATI ALTINDA TOPLANSIN”

Depremzedelerin süreçlerinin 4 ayrı kurumdan ayrı ayrı yürüdüğünü ve bu kurumların tek çatı altında toplanması gerektiğini kaydeden Özkan, “7269 sayılı kanun AFAD ve İçişleri; 6336 Çevre Şehircilik Bakanlığı, DASK Maliye Bakanlığı, emlak vergileri belediyeyi kapsıyor. Bu 4 kurumun arasında biz eziliyoruz. Belki bize yetişmez ama bizden sonra yaşanabilecek herhangi bir felaket olursa Allah göstermesin orada yararlı olabilir. Bunların 1 çatı altında toplanıp, vatandaşın 1 kurumdan çözüm araması en doğrusudur. Onları anlattık. Notlarını aldılar, zaten herkese birer dosya verdik konuların A’dan Z’ye anlatıldığı. Gelmeyen milletvekillerimize de bu dosyaları il başkanlıkları aracılığıyla teslim edeceğiz, herkesin konuya çözüm üretmesi gerekiyor. Bizim dertlerimiz 1 partilik değil, bütün partilerin konuya çözüm üretmesi gerekiyor. Milletvekillerini bir araya toplasaydık çok güzel olacaktı. Vekillerimiz belediye ile devlet arasında koordine sağlayabilirlerdi, krediler konusunda, kanunlaşması gereken konularda daha hızlı bir hareket olanağı sağlanabilirdi” diye konuştu. 

Özkan, CHP İzmir Milletvekili Kılıç’ın, meclis başkanından randevu almasını beklediklerini dile getirerek, “Çok üzgünüm, depremzede gerçeğinde siyaset yapmadıklarını söylediler ama depremzedelerin yapmış olduğu toplantıya katılmadılar. Hayal kırıklığı yaşadık. Herkes burada olsaydı, kötü düşünmek istemiyoruz, bulundukları yerden katkı sunacaklardır herhalde’’ dedi. 

“YÜCEL, ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Özkan toplantıya katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de konuşmasında üzgün olduğunu belirterek ‘Herkes burada olsaydı daha iyi olurdu, elimizden geleni, üstümüze düşen yapacağız’ dediğini aktardı. Sözlerine devam eden Özkan, ''Milletvekillerini biz burada birleştiremiyoruz. Sevda Erdan Kılıç’tan meclis başkanından randevu almasını talep ettiklerini ve kendisi bu konuya sıcak baktı. Eğer randevu alabilirse meclis başkanıyla görüşeceğiz” dedi.

‘’CUMHUR İTTİFAKI SORUMLULUKTAN KAÇTI!’’

Toplantıya katılan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter yaptığı açıklamada, ‘’Diğer vekillerin de geleceğini düşünüyorduk ama maalesef Cumhur İttifakı’nın vekilleri yine bu sorumluluktan kaçtılar’’ dedi. 

Serter toplantıya ilişkin şunları söyledi, ‘’Bugün İZDEDA’nın İzmir’in milletvekillerine davetini duydum tabi il yönetimi, il başkanımız CHP’li milletvekilleri olarak katıldık toplantıya. Diğer vekillerin de geleceğini düşünüyorduk ama maalesef Cumhur İttifakı’nın vekilleri yine bu sorumluluktan kaçtılar. Bu bir sorumluluk. Bu dernek çatısı altında depremde mağdur olan aileler topluluğu var ve şu anda evlerine ulaşamamış durumdalar, acılarını sindirememiş vaziyetteler. Problemlerine ortak olmak ve el birliği ile çözmek bizim asli görevimiz milletvekili olarak. Burada depremde mağdur olanların problemlerini masaya yatırdık sonuçta da nasıl bir yol haritası izleyebiliriz dedik ama tabi ki hükümetin elinde Çevre Bakanlığı olduğu için bu problemi çözecek olan tek yetkili makam Cumhurbaşkanı ve Çevre Bakanlığı’nın vereceği kararlar. Büyükşehirimizin de yapmak istediklerini bakanlık elinden geldiğince törpülemekte ve engellemekte bunu da gözlemlemekteyiz. Bir an evvel bu işin çözümü gerekiyor ama şunu gördüm toplantının sonunda biz iktidar olmadıktan sonra en yakın erken seçimlerde bu deprem mağdurlarımızın ve İzmir’in sorunlarını bu iktidarın çözme ihtiyacı da yok niyeti de yok her zaman için İzmir’e şaşı baktıkları gibi bu deprem konusunda da şaşı ve kör bakmaktadır iktidar. Bizim ümidimiz yok. Ümidimiz iktidara geldiğimizde Millet İttifakı ile beraber mağdurların sorunlarını bir an evvel çözmek'' dedi. 

ARSLAN: GÖNÜL İSTERDİ Kİ…

Toplantıya katılan bir diğer isim Ednan Arslan ise deprem konusunun siyase üstü olması gerektiğini vurgularken, ‘’Gönül isterdi ki tüm siyasi partilerin il başkanları ve milletvekilleri katılsın…’’ sözlerini kullandı. 

Arslan, ‘’Sonuçta afet herkesin ortak hareket etmesi gereken bir ülke gerçeği sonuçta deprem de bir afet ve siyaset üstü bir konu. Hassas olmamız ve ortak hareket etmemiz gereken bir konu. Siyasi kaygılardan ziyade depremzedelerin sorunlarına yönelik çözümleri ortak üretmemiz gereken bir alan. Bize dernekten davet geldi biz ona icabet ettik. Tüm siyasi partiler çağırılmış. Orada dernek yönetimi bize sunum yaptı. Yaşanan süreci sorunları, taleplerini ilettiler. Gördük ki dernek makul, mantıklı kendi sorunlarına son derece hakim. Çözümü de sunan oradaki insanların hayatlarını kolaylaştıracak çözümlerle geldiler. Bizler bunları not ettik, bunları basında gerek mecliste dile getireceğiz özellikle kredi ile sıkıntıları var. Çözülmesine yönelik iktidar partisine çağrıda bulunacağız. Ortak hareket etme noktasında. Hepimizin sorunu bu. Gönül isterdi ki tüm siyasi partilerin il başkanları ve milletvekilleri katılsın çünkü dediğim gibi deprem siyaset üstü bir şey. Kimse kimseyi suçlamadan herkes fikirlerini söylerdi ve orada da güzel bir şey çıkardı ama bizim açımızdan olumlu bir toplantı oldu. Dernekle depremzedelerin yanında olmaya yerel yönetimlerimiz olarak, il, ilçe başkanlıklarımız ve milletvekilleri olarak devam edeceğiz.’’

BAYIR SOSYAL MEDYADAN SESLENDİ: NİÇİN GELMEDİNİZ?

Toplantıya katılan bir diğer CHP İzmir Milletvekili Bayır ise sosyal medya hesabından, ''İZDEDA Derneği'nin, İzmir Depreminin 500. Günü sebebiyle düzenlediği Deprem Çalıştayına katıldık. 500 gündür sorunlarını çözeceğiz diyerek söz verenler, bugün bu masada yoktu. İktidar partisinin ve onun ittifaktaki İzmir milletvekilleri size çıkartılan davete niçin gelmediniz?'' dedi.

SINDIR: İKTİDAR KADERİNE TERK ETTİ!

Toplantıya katılan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır iktidara tepki göstererek sosyal medya hesabından, ''İktidar 500 gündür depremzedelerimizin taleplerine kulak tıkıyor, verilen sözleri tutmuyor, sorunların konuşulduğu ve davet edildikleri çalıştaya katılım dahi göstermiyor Depremzedelerimizin kazanılmış haklarını ihlal eden, imar ile ilgili haklarını görmezden gelen, finansman sorunlarına çözüm üretmek yerine üç maymunu oynayan iktidar yurttaşlarımızı kaderine terk etti...' dedi. 

 
Çiğli Tramvayı'nda çalışmalar tam gaz: Viyadük 16 gün erken bitti!
 
Çanakkale Şehitleri Kemalpaşa'da anıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Mart 2022 Pazar 11:50

Depremzedelerin sorunlarını şov malzemesi yapma Haydar bey oradan sana milletvekilliği çıkmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Demet 20 Mart 2022 Pazar 07:37

İYİ Parti,Deva,Gelecek,SP,DP bunlardamı Cumhur ittlfakına gecti.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elif Çakal'ın ölümünde istenen cezalar belli oldu
Sultangazi'de arkadaşlarıyla dışarı çıktıktan sonra uçurumdan düşerek ...
Mahkemeden emsal karar: 37 bin liralık kanser ilacını SGK ödeyecek!
İzmir'de yaşayan ve akciğer kanseri olan E.K., SGK tarafından ilaç masrafları ...
İzmir'deki terör örgütü operasyonunda yeni gelişme!
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
 
Siber devriye: Yüzlerce site kapatıldı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen siber devriyelerde ...
İstanbul'da yollar buz pistine döndü!
İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yollar buz ...
İzmir'de sanayi sitesi hırsızlarına tutuklama!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde sanayi sitesinde iş yerlerinden hırsızlık yaptığı ...
 
TÜİK açıkladı: İstatistiklerle yaşlılar!
Türkiye'de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus 5 yılda yüzde 24 artarak, geçen ...
Çeşme'de yasa dışı geçiş operasyonu
Çeşme ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen ...
Çanakkale Köprüsü'nün şifreleri: Simgelerle dolu!
"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri