POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
28 Mart 2022 Pazartesi - 14:02

İZELMAN’da 'özlük hakları' eylemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN şirketinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları özlük hakları için eylem yaptı. Ücret, mesai saatleri ve yemekhane gibi sorunlara dikkat çeken çalışanlar, “Masalar aynı ücretler farklı” vurgusu yaptı.

İZELMAN’da  özlük hakları  eylemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde çalışan Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube üyesi ve aynı zamanda TMMOB mensubu olan mühendis, mimar ve şehir planlayıcıları, özlük haklarındaki eşitsizliklerle ilgili taleplerini dile getirmek için basın açıklaması düzenledi. Kültürpark Hol-2 önünde bir araya gelen İZELMAN çalışanları ellerinde, “Eşdeğer işe eşit ücret”,  “Sınıfsız sömürüsüz çalışma” ve “Masalar aynı ücretler farklı” yazılı dövizler taşıdı. Ücret, mesai saatleri ve yemekhane gibi sorunlara dikkat çeken çalışanlar, “Masalar aynı ücretler farklı” vurgusu yaptı.

SOSYAL ADALETİN KARŞILIĞINI ALAMAMAKTAYIZ
Çalışlar adına basın açıklamasını okuyan Aslıhan Yılmaz Okan, işçi, mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkelerinden olan sosyal adaletin karşılığını alamadıkları vurgulayarak, “Bu metin İZELMAN A.Ş. çalışanı, DİSK Genel İş Sendikası üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev almakta olan TMMOB mensubu mühendis, mimar, şehir ve bölge plancılarının ortak beyanıdır. Biz işçi-mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birim ve kademelerinde görev aldığımız pozisyonlarda, gerek aldığımız eğitim, gerek iş tecrübelerimiz ve sosyal birikimlerimizi kullanarak, kurumumuzu daima en iyi şekilde temsil etmeye çalışmakta, belediyemizin çatısı altında mesleklerimizi icra etmekten onur ve mutluluk duymaktayız. Bununla birlikte maalesef bu çabalarımızın karşılığını, sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkelerinden olan sosyal adaletin karşılığını alamamaktayız. Bunun en önemli göstergesi; belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Biz aynı sıralarda eğitim aldığımız, yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlerle çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız” dedi.

MÜCADELEYE DESTEK ÇAĞRISI
Özlük haklarındaki eşitsizliklerine ilişkin talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydeden Okan, “Farklı birimlerde uygulanan mesai saatleri sebebiyle meslektaşlarımızdan erken gelip, geç çıkmaktayız. (45 saat zorunluluğu) Ayrıca yemekhane hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına verilmesi gereken temel haktır. Bizler, yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşturmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuzu zedelemektedir. Herkesin mesleki tecrübe ve emeğinin çok değerli olduğuna, emeğinin adilane şekilde karşılığının alınması gerektiğine inanıyoruz; bu bağlamda taşıdığımız mesleki unvanları almak ve sahip olduğumuz tecrübeleri edinmek için gerek bizler gerek de ailelerimizin yıllarca verdiği emek ve fedakarlıkların maddi ve manevi anlamda hak ettiği şekilde karşılığı bulmasını talep etmekteyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN A.Ş. bünyesinde çalışan bizler, ‘özlük hakları’ eşitsizliklerimize ilişkin taleplerimizi dile getirmek üzere 2 ay boyunca Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapacağımız 1 dakikalık alkış eylemi yapacağız. Bu adalet arayışımızda tüm çalışma arkadaşlarımızı yanımızda görmek bize onur ve güç verecektir” açıklamasını yaptı. 

 
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
 
Kremlin'den ABD'ye yanıt: Endişe verici!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Turuncu çember' Kemeraltı'nı sarıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin güvenilir bir turizm destinasyonu ...
Çiğli camilerinde Ramazan temizliği
Çiğli Belediyesi, Ramazan Ayı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik ...
O belediyeden okul öncesi eğitim devrimi: İzmir’in en büyük anaokulu kapılarını açtı!
Okul öncesi eğitim çalışmalarında örnek adımlar atan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Narlıdereli kadınlar haklarını öğreniyor!
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’nin düzenlediği ...
Bornova Şehir Stadı tamamen yeniliyor
Bornova Belediyesi Yusuf  Tırpancı Sahası’nın ardından ilçenin simgelerinden ...
İnpınar Yaylası'nda Yörük şöleni!
7. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği neşe ve coşku içinde geçti.  
 
Menderes Belediyesi’nden ilaçlama seferberliği
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin genelinde larva ilaçlama çalışmasına başlandı.
Bucalı çocuklar tiyatroya doydu
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan miniklere sanat sevgisini aşılamak için ...
Soyer'den Bergama'daki yıkıma bir isyan daha: O video ile paylaştı!
Bergama'daki eski stadyum alanında Millet Bahçesi Projesi için işleyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri