POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
31 Mart 2024 Pazar - 09:31

İZSU'dan dere temizliği: Ürkmez Sahili yaza hazır

İzmir'in turizm destinasyonlarını Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonuna hazırladıklarını dile getiren İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, büyük bir bölümü tarımsal arazilerden geçen Karakoç Deresi'ni toprak malzemeden arındırıp deniz dibinde tarama yaptıklarını, bu sayede Ürkmez Sahili’nin dere ile buluştuğu noktada oluşan bulanıklığın önüne geçeceklerini belirtti.

İZSU dan dere temizliği: Ürkmez Sahili yaza hazır

Kent turizminin lokomotifi konumunda olan ilçelerde, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonu öncesi yoğun mesai yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde yer alan Karakoç Deresi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüyor. Kurum olarak 7/24 mesai anlayışı ile vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, "Bu çalışmalar, büyük bölümü tarımsal arazilerden geçen Karakoç Deresi’nin Ürkmez Sahili ile buluştuğu nokta açısından büyük önem taşıyor. Derenin toprak malzemeden arındırılması ile birlikte denizde oluşan bulanıklığın önüne geçmiş olacağız. Öte yandan, deniz dibinde de bir tarama gerçekleştiriyoruz. Dere ve denizde yapılan rutin analizler temiz çıktı. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla Ürkmez Sahili'nde denize girebilecek" diye konuştu.

“Analizler, deniz ve derenin temiz olduğunu doğruluyor”
İzmir’in turizm noktalarından biri olan Seferihisar'ın İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yaza hazırlandığını kaydeden Köseoğlu, ilçenin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Vatandaşların keyifli bir tatil sezonu yaşaması için İZSU ekiplerinin hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Köseoğlu, bu kapsamda 17 kilometre uzunluğundaki Karakoç Deresi’nde de yoğun mesai yapıldığını vurguladı. Derenin denizle buluştuğu noktada oluşan bulanıklığın “kirlilik” anlamına gelmediğini, yapılan rutin analizlerin de bunu doğruladığını belirten Köseoğlu, "Karakoç Deresi, tarımsal arazilerden geçmesi sebebiyle tabanında biriktirdiği toprak malzemeyi Ürkmez Sahili ile buluştuğu noktaya taşıyor. Deniz hareketinden dolayı toprak malzeme denize karışarak bulanıklık ve renk değişimine sebebiyet veriyor. İZSU olarak renk değişiminin önüne geçmek için bu çalışmaları yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

İZSU'ya teşekkür
Karakoç Deresi ve Ürkmez Sahili’nin bulunduğu bölgede yer alan Meltem Tur Sitesi'nin yöneticisi Ahmet Özkavalcı da site sakinleri adına İZSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Özkavalcı, “Deredeki toprak malzemenin temizlenmesi, biz site sakinleri için çok önemli. Seferihisar turizm bölgesi olduğu için nüfusu yaz aylarında artıyor. Dere ve denizlerde numunelerin düzenli olarak alınıp analiz yapılmasından dolayı memnunuz. Çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de sandık manzaraları!
 
YSK Başkanı Yener: Seçim sorunsuz devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet ışık 2 Nisan 2024 Salı 15:05

Avşar dersinden evlere su basıyor bu konuyla ilgili bir şey yaparsanız sevinirim teşekkürler

Yorumu oyla      0      0  
Seçkin Aksoy 1 Nisan 2024 Pazartesi 15:53

Karakoçan Deresinin denize döküldüğü yerde Meltem-tur sitesinde oturuyoruz. Özellikle yaz aylarında deniz de berbat bir koku oluyor.Bizim sitemizin artması var.ancak derenin kara tarafında kalan yerlerinde ki evlerin bütün pisliği,foseptigi kanalizasyonu olduğu gibi Karakoç Deresine bırakılıyor. Sabahtan akşama kadar pislik kokusu var denizde.Site dışından da gelen insanlar var sahil herkese açık olduğu için.Ve bedava olduğu için insanlar pis kokuya rağmen izmir den geliyorlar.mide bağırsak hastalıkları çok fazla oluyor.inanin biz dereye uzak yerlerde denize giriyoruz.Meltem Tur sitesi sakinleri koku yoksa denize giriyor.Çamur la baş etmek yetersizdir.Bir de köpük doluyor deniz yüzeyinde

Yorumu oyla      0      0  
ahmet 1 Nisan 2024 Pazartesi 13:09

çalîşmalar için teşekkürler keşke arıtma odereye verilmese

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Süpürme' tasarrufu: İzmirli'nin parası cebinde kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “daha temiz bir İzmir” için cadde, bulvar, ...
5 yıllık mesainin son günü: Soyer'den Portakal Vadisi ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 5 yıllık yoğun mesaisinin ...
Efes Selçuk'ta Zafer Mitingi!
CHP Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel yerel seçime ...
 
Büyükşehir'den 45 milyon liralık bayram desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek almaya hak kazanan ihtiyaç ...
Toplu ulaşıma yerel seçim ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik önlemlerini ...
Bornova adayı Eşki: Bu seçim Atatürk'ü sevenlerle ona karşı olanlar arasında!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, yarın gerçekleşecek seçimin ...
 
İZSU TOKİ konutlarını suya kavuşturuyor!
İZSU Genel Müdürlüğü; Kemalpaşa, Seferihisar ve Ödemiş’te bulunan Toplu ...
"Seferihisar’da bir hayali daha gerçekleştirdik"
Seferihisar’da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada ...
İzmir’in yeni arıtma tesisine bakanlık vizesi!
Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in Dikili ilçesine inşa etmek istediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri