Karşıyaka Belediyesi ve Çiğli Belediyesi, son dönemde iki ilçe sınırındaki bölgelerde sahipsiz köpek popülasyonunda görülen artış nedeniyle HAYTAP’ın da katkılarıyla ortak kısırlaştırma çalışması başlatıyor. Karşıyaka Belediyesi daha önce de Bayraklı Belediyesi ile iş birliği yapmış, bu kapsamda 30 sahipsiz köpek kısırlaştırılmıştı.
5 TEMMUZ’DA YAPILACAK
Karşıyaka ve Çiğli arasında gerçekleştirilecek ortak çalışmanın ilk toplantısı; Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Yalçın, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Meral Örünç, HAYTAP gönüllüsü Bahar Çavdar ve iki kurumun veteriner hekimlerinin katılımıyla, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Mustafa Kemal Mahallesi’nden başlayıp Mavişehir sahil şeridine kadar uzanan Çiğli sınırlarına yakın bölgelerde kısırlaştırılması gereken köpek sürülerinin bulunduğu ifade edildi. Bu köpekler için iki belediyenin veteriner ekiplerinin ortak bir ön çalışma yapması, 5 Temmuz Pazar günü de Karşıyaka ve Çiğli’de kısırlaştırma operasyonlarının gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Operasyonların ardından, iki ilçedeki bakımevlerinde köpeklerin ortalama 10 gün süreyle dinlendirileceği belirtildi.
“ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”
Çalışma hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, “Amacımız Karşıyaka’nın Bayraklı ve Çiğli olmak üzere iki sınır bölgesindeki üreme yeteneği olan köpeklerin kısırlaştırılması ve popülasyonun artmasının engellenmesidir. Daha önce Bayraklı ile yaptığımız çalışmada 30 köpeği kısırlaştırarak bakım ve tedavilerini gerçekleştirdik. Bu hafta da Çiğli ile ortak bir operasyon gerçekleştireceğiz. Bizim şansımız; Bayraklı ve Çiğli Belediyesi Veteriner işleri Müdürlükleri ile uyum içerisinde çalışmamız ve yıl boyunca da iletişim halinde kalmamız. Hedefimiz; Büyükşehir Belediyesi nezdinde bir koordinasyon sağlanması. İlçeler arasında oluşacak koordinasyon ile il genelinde küpesiz köpek kalmaması, 5199 sayılı kanunda belirtilen sokakta bulunan her köpeğin mutlaka kısırlaştırılmış olmasını amaçlıyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak Bayraklı ve Çiğli Belediyeleri ile yaptığımız bu çalışmalar ile İzmir geneline örnek olmak istiyoruz” dedi.
“GÖNÜLLÜ DESTEĞİ ÖNEMLİ”
Yürüttükleri çalışmalarda gönüllü vatandaşların desteğinin önemine dikkat çeken İnanlı, “Bu çalışmalarımızı da HAYTAP ve yıl boyu birlikte çalıştığımız gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte yapıyoruz. Belediyelerin en büyük gücü de sivil örgütlerden ve vatandaşlardan yararlanması. Çünkü belediyelerin ekipleri ile tek başına her noktaya ulaşması mümkün değil. Bizim Karşıyaka’da sokaklardaki gözümüz, kulağımız bizimle birlikte çalışan gönüllü vatandaşlarımız” diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |