POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
23 Ekim 2017 Pazartesi - 13:40

İki öğretmen, bir hayal ve rengarenk sınıf

Bayraklı İlçesi’nde, ilkokul öğretmenleri 35 yaşındaki Uğraş Demir ve 40 yaşındaki Tolga Taşköprü, görev yaptıkları sınıfı renklerin psikolojik etkisini gözönüne bulundurarak boyadı. Kitaplar, rafları öğrencilerin boylarına uygun dolaplara konuldu, kesme yapıştırma becerileri için atölye masası kuruldu. Sıraların üzerine ilgi çekici örtüler serildi. Öğretmenler bu çalışmada etkili bir sınıfla öğrenci başarısını artırmayı hedefledi.

İki öğretmen, bir hayal ve rengarenk sınıf

Bayraklı Kurtuluş İpek İşeri İlkokulu öğretmenleri Uğraş Demir ve Tolga Taşköprü, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine sabahçı ve öğlenci olarak eğitim veriyor. İki öğretmen yaz tatilinde sınıfın fiziksel yapısını iyileştirmek için çalıştı. Sıralar zımparalandı ve tahta kısımları yeşile. metal kısımları pembeye boyandı. Sınıfın duvarları renklerin psikolojik etkisine göre şekillendi.

- FOTO GALERİ: İKİ ÖĞRETMEN, BİR HAYAL VE RENGARENK SINIF... 

Mavinin sakinlik, sarının işbirliğini artırma etkisi duvarlara yansıdı. Kapılar tamir edildi ve sıralarla aynı rengi aldı. Kalorifer peteklerinden pencere pervazlarına kadar her şey elden geçirildi, onarıldı ve renlendirildi. Panolar düzenlendi, rafları öğrencilerin boylarına uygun olan dolaplardan kütüphane oluşturuldu. Üzerinde ilgi çekici desenlerin yer aldığı sıra örtüleri serildi, öğrencilerin becerilerini geliştirmeleri için atölye masası kuruldu. Öğretmenler bu yaptıklarıyla etkili bir sınıfla öğrenci başarısını artırmayı hedefledi.

Kurtuluş İpek İşeri İlkokulu’nda 3 yıldır görev yapan 13 yıllık sınıf öğretmeni Uğraş Demir, şunları söyledi: “Eğitimciler çok iyi bilir ki herkes kendi hızında öğrenir. Her bireyin ilgi, yetenek ve becerileri farklıdır. Çocukların yetenek ve becerilerine, ilgi ve isteklerine hitap edebilen yapılandırılmış bir öğrenme ortamının etkisi yadsınamaz. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki sadece etkili bir sınıf tasarımı bile öğrenci başarısını yüzde 16 oranında artırabilmektedir. Burada sınıfın rengi, ışığı, iklimi, sınıfta öğrenmeyi destekleyici materyallere ve ortamlara serbestçe-kolayca ulaşabilme gibi ilkeler önemli yer tutar. Elimizdeki ürünleri kullanarak, onları dönüştürüp yenileyerek etkili bir öğrenme ortamı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Ancak işin henüz başındayız. Bu ortamda güzel işler ve projeler çıkması en büyük amacımız ve beklentimiz."

ULAŞILABİLİR OLMASI ÖN PLANA ALINDI
Aynı okulda 13 yıldır görev yapan 19 yıllık sınıf öğretmeni Tolga Taşköprü ise, sınıfı tasarlarken kullanılan malzemelerin ulaşılabilir olmasına özen gösterdiklerini belirterek öğrencilerin sınıfın yeni halini çok sevdiklerini anlattı. Taşköprü, şöyle konuştu: “Çocuklar bir şeyleri kesmeyi, yapıştırmayı, boyamayı, yeni şeyler üretmeyi çok seviyorlar. Bu becerilerinin sonuna kadar desteklenmesinden yanayım. Sınıf içerisinde sabit bir atölye masası olması uzun zamandır beni heyecanlandıran bir fikirdi. O yüzden üretim masası oluşturduk. Kitaplar öğrenmede çok önemli. Bu yüzden her an ulaşılabilir olmalı ve çocukların beklentilerine cevap verebilmeli. İş değişikliği yapan bir arkadaşım ofisinden çıkan bazı mobilyaları sınıfımda kullanmak üzere verebileceğini söyledi. Bu parçalarla sınıftan ayrılmış, rahatça oturup kitap okunabilen, sınıf içinde küçük bir butik kütüphane yaptık. Öğrencilerimizin kendilerine ait dolapları yoktu. Yine edindiğimiz malzemelerden öğrenci dolabı ve sergi panoları yaptık. Öğrenciler buralara eşyalarını koyabilecekler ya da ürettikleri ürünleri burada sergileyebilecekler." (DHA)

 
AK Partili Sürekli'den CHP'li Alabay'a vefa
 
İsviçre'de baltalı saldırı: 8 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ortaya çıktı: FETÖ'cü subaylar Gülen'in kitaplarını 'şifreli oyun'la okumuş
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ifadesine yer ...
Engelleri kaldırmaya kodlandılar!
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu ...
Evinden çıkan uzman onbaşıya silahlı saldırı
Merkez Yenişenir ilçesindeki evinden çıktığı sırada silahlı saldırıya ...
 
Ezber bozan aşk hikayesi: Son bir arzuları var...
Yeşim 16 yıldır kanserle mücadele ediyor. Kendisine âşık Orhan’ı “Ben ...
Kritik ziyaret: Akar ABD'ye gitti
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD'ye gitti. Akar, "Şiddet Yanlısı Aşırı ...
İzmir'den yola çıktı, bisikletle Türkiye'yi dolaştı
"80 Günde Devri Alem" isimli romandan etkilenerek Türkiye'nin her yerinde ...
 
Düğünde takı kavgası... Gelin hastanelik oldu!
Samsun'un İlkadım ilçesinde düğünde erkek ve kız tarafı arasında takı ...
Yasa dışı geçişle mücadele: 116 kişi yakalandı
İzmir'in Bayraklı ve Menemen'deki ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, ...
Kardeşleri kaza ayırdı
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, yolun karşısına geçtikleri sırada otomobilin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri