POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
3 Haziran 2024 Pazartesi - 20:46

İlçe ilçe meclis raporu: Neler yaşandı/ hangi kararlar alındı?

İzmir’de ilçelerde haziran ayı meclis maratonu başladı. İşte Karşıyaka, Konak, Çiğli, Bornova ve Foça ilçelerinde meclis toplantılarında öne çıkan detaylar…

İlçe ilçe meclis raporu: Neler yaşandı/ hangi kararlar alındı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de ilçelerde haziran ayı meclis maratonu başladı. 

KARŞIYAKA
BAŞKAN ÜNSAL’A KREDİ YETKİSİ

Karşıyaka Belediyesi, Haziran Ayı Meclis Toplantısı Başkan Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın idaresinde gerçekleşti.

Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal’a İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 130 milyon TL’lik kredi kullanmak için yetki verildi.

Talep, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin de onayı oy birliği ile komisyonlara gönderilmeden mecliste kabul edildi.

AVM’DEKİ RUHSATSIZ YAPILAR YIKILDI
Öte yandan dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Hasan Ünal, Hilltown Karşıyaka AVM sınırlarındaki ruhsatsız yapıların durumunu sordu. Başkan Ünsal, AVM sınırlarındaki ruhsatsız yapıların yıkıldığını açıkladı.

KONAK
İSTİHDAM OFİSİNDE SONA DOĞRU



Konak Belediye Meclisi’nin haziran ayı ilk toplantısında İstihdam Ofisi müjdesi geldi. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Kazım Umdular, İstihdam Ofisi hazırlıklarında sona gelindiğini ifade ederek, yakın zamanda Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışının yapılacağını söyledi.
 
Konak Belediyesi Meclis Üyeleri haziran ayı ilk oturumu için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Meclis Başkan Vekili Kazım Umdular’ın yönetiminde toplanan meclis, gündemdeki önergeleri görüştü. Toplantıda Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz bir ayda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Vekili Umdular, Anneler Günü etkinlikleri, Konak Belediyesi koroları ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Merkezi konserleri, kursiyerlerin yıl sonu sergileri, Müzeler Haftası etkinlikleri, Çocuk İstismarı ve Akran Zorbalığı eğitimleri, şiddete karşı farkındalık eğitimi, Engelli Haftası etkinlikleri, Açık Havada Sabah Sporu ve hayvan sahiplendirme şenliği gibi gerek belediye bünyesinde gerekse farklı kurumlarla birlikte düzenlenen faaliyetleri aktardı. Umdular, “Konak’ımızı daha sağlıklı, daha güvenli bir hale getirmek için etkinliklerimize devam ediyoruz” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

İstihdam Ofisi açılıyor
Konak Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliğinde hayata geçireceği İstihdam Ofisi için hazırlıkların tamamlandığını ve açılışa gün saydıklarını ifade eden Umdular, “İŞKUR ile istihdam ofisi hazırlıklarını tamamladık. İstihdam Ofisi konusunda duyurulara başladık. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bu istihdam ofisinin açılışını yapacağız. Bu çok kısa periyotta bile hazır giyim atölyeleriyle iletişim kurarak eğitimler düzenledik. Bu eğitimlere bağlı olarak da on dokuz Konaklı kadının on üçünün iş görüşmelerini tamamladık ve yakın zamanda işe başlamaları konusunda adımlar attık” diye konuştu.

İkinci oturum 7 Haziran’da
Öte yandan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yetkililerin de takip ettiği meclis toplantısında, birliğe 25 yıl süre ile yer tahsisi için alınan 01.02.2024 tarih ve 31/2024 sayılı meclis kararının iptaline yönelik önergenin görüşülmesi 7 haziran tarihindeki ikinci olağan toplantıya bırakıldı. 

ÇİĞLİ
YILDIZ'DAN MALİ TABLO AÇIKLAMASI

Çiğli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız idaresinde gerçekleşti.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimini oluşturan gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Onur Emrah Yıldız, Çiğli Belediyesi’nin hali hazırda devam eden hizmetleri ve merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldız: “Sasalı ve Kaklıç'ta teyakkuzdayız”

Sasalı ve Kaklıç Mahallelerinde başlattıkları hizmet seferberliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Göreve gelir gelmez, uzun yıllardır yeterli hizmeti alamamış mahallelerimizde incelemelerde bulunduk. Eksikleri ve ihtiyaçları yerinde tespit ettik. Zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Sasalı ve Kaklıç’ta bu mahallelerimiz arasında yer alıyor. Çevre düzenlemesi, kaçak molozla mücadele, yeşil alan ve ilaçlama çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. İlgili konularla ilgili Büyükşehir Belediyemizle sürekli iletişim halindeyiz. İki mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek ve burada yaşayan komşularımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

“Mali tablomuz düzeliyor”

Çiğli Belediyesi’nin borçları ve işçilerin alacakları hakkında da bilgi veren Yıldız, “Her Belediye Başkanının bir yönetim tarzı vardır. Önümüzdeki beş yılda Çiğli’de ‘ben yaptım oldu’ anlayışı söz konusu olmayacak. İyi bir planlamamız var. Bu planlama doğrultusunda atacağımız adımlarla mali disiplini sağlamaya başladık. Borç durumumuzla ilgili ciddi bir sıkıntımız bulunmuyor. Mesai arkadaşlarımızın maaşlarını bugünden itibaren düzenli ödeyecek konuma geldik. Sadece bir şirketimizde geçen ay gecikme oldu. Mesai arkadaşlarımızın maaşlarını bir aksilik olmazsa bu ay bayramdan önce ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

BORNOVA
SATIŞ TARTIŞMASI: BAŞKAN EŞKİ’DEN AK PARTİ’YE MENEMEN GÖNDERMESİ



Bornova Belediyesi Haziran ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin başkanlığında gerçekleşti.

Bornova Belediyesi'ne ait Kemalpaşa'daki arazilerin satışı meclis gündemine gelirken, AK Parti grubu satışa karşı çıktığını açıkladı.

AK Parti’nin satışla ilgili gelen eleştirileri sonrası konuşan Başkan Eşki,  AK Partili Aydın Pehlivan’ın belediye başkanı olduğu Menemen Belediyesi'nin sattığı araziler üzerinden AK Parti'ye göndermede bulundu.

Eşki şunları söyledi;
 "Yarın neyle karışılacağımızın garantisi yok. Kasamızda para var ama Kemalpaşa'daki arsalar duruyor. Orada çilek, kiraz ekip para getirecekseniz sıkıntı yok. Ben hayatım boyunca özelleştirmelere karşı olan biriyim ama üslubunuz hoşuma gitmedi. Satış yetkisini almak satmak anlamına gelmiyor. İhtiyacımız olursa satacağız. Hisseli, bize faydası olmayan yerlerin geriye dönük ecrimisillerini talep edeceğiz ve sonra satacağız. Kemalpaşa'daki arsaların ne bize ne Kemalpaşa'ya faydası yok. Bu faydalı bir şey olarak geri gelir satışıyla. Önümüzde Menemen gibi bir örnek varken üslubunuz hiç hoşuma gitmedi.

Çok yoğun asfaltlama ve sosyal yardım çalışmasına gireceğiz. 1 tane mikserimiz var, bin metrekare sokağa asfalt atıyorsunuz. Bizim Bornova'da en aşağı 3 miksere, çok sayıda kamyona ihtiyacımız var. Park malzemesine ihtiyacımız var. benim hizmet için paraya ihtiyacım var. Kemalpaşa'da işe yaramayan alanın kaynağa dönüştürülerek hizmet olarak kullanılmasını istiyorum.

Biz vatandaşa hizmet götüreceğimize söz verdik ve bu doğrultuda tüm imkanları masaya yatırmaya çalışıyorum. Keşke faizler bu kadar yüksek olmasaydı da kredi çekebilseydik. Tüm ihaleler açık artırmayla yapılacak. Oradan gelecek kira gelirinin işe yarayacağını düşünmüyorum. Aklıma Molla Gürani geldi. Fatih Sultan Mehmet'in hocası. İstanbul'u aldıklarında ilk Ramazanda Fatih şatafatlı iftar verir ve hocası iftarını açmaz 'Muhammed'e haram sana helal mi" der. Menemen'e helal olanı Bornova'ya haram kılmaya çalışıyorsunuz. Ben topal ördek olmayacağım, Bornova için elimden geleni yapacağım. Tüm engellemelere rağmen vatandaşıma hak ettiği hizmeti vereceğiz”

FOÇA
MECLİSTE ÇARPICI İDDİA: ÜNSAL VE AİLESİNE AİT ARAZİLER YAPILAŞMAYA MI AÇILIYOR? 

Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı Başkan Saniye Bora Fıçı yönetiminde gerçekleştirildi. Meclise AK Parti Grubu'nun hobi bahçeleri iddiaları damgasını vurdu. 

Başkan Ünsal'ın ve ailesinin bin dönümlük arazilerinin de bulunduğunu  belirten AK Parti Grubu arazinin sadece yüzde 10'unda turizm imarı olduğunu, alanın korunması gereken zeytinlik alanı olduğunu ancak parsel parsel yapılaşmaya açıldığını iddia etti. 

Meclis'te hobi habçeleriyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Hobi Bahçeleri'ne numarataj verildiğine ilişkin duyumlarımız var, bunlara kaç tane numarataj verildi? Özellikle Yenibağ arasında çoğaldı bu hobi bahçeleri. Foça'da vahşi depolama devam ediyor, bu alanda çalışmanız var mı?" dedi.


EKO KÖY'de inşaatın devam ettiğini belirten AK Partili Boztepe, "EKO KÖY'de inşaat çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir ruhsat alınmadan yapılar yapılıyor. Bu yapılar yıkılmıyor. Bunları yapmak kanuna aykırı. Buranın derhal durdurulması gerekiyor, imzalar da toplanıyor" açıklamasını yaptı. 

Çevre katliamı yapıldığını belirten Boztepe, "Eski ve Yeni Foça arasında alınan imar kararı var. O tepe tamamen zeytinlik. Bu alan çok büyük alan ve hangi aileye ait olduğunu da herkes biliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı'nın ailesinin içinde olduğu, kooperatiflerin de olduğunu biliyoruz. Burası geçmişte turizm alanı olarak planlanmış. Mahkeme süreçleri olmuş ve bu alanın yüzde 10'u turizm imarlı sadece şu anda. Ancak bu arazi parsel parsel konut imarlıymış gibi yapılaşmak üzere. Bu konuda kamuoyu aldatılıyor. Kanuna aykırı ve turizmi engelliyor ve o alan zeytinlik. Burada çevre katliamı yapılacak. 18. madde yerine 15. maddenin uygulandığı söyleniyor. Henüz askıya bu nedenle çıkmadı. Burada Karayollarının da proje var, bu projeye uygun uygulama yapmazsanız, evler yapıldıktan sonra kamulaşma çıkacak. Bin dönüm imara açılıyor. Burası turizm imarlı, kıyıları, zeytinlikleri koruyalım. Kanuna aykırı iş yapmayalım" ifadelerini kullandı. 

Başkan Fıçı, AK Partili Boztepe'nin iddialarına yanıt vermedi. 

 
HÜDA-PAR'dan kayyum kararına tepki!
 
Meral Akşener 'yeni saçıyla' ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de o isim Genel Sekreter Yardımcısı oldu
Halk sağlığı alanında önemli çalışmalara imza Prof. Dr. Pınar Okyay İzmir ...
Körfez’de dip temizliği… Görenler şaşırdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre ...
Urla’da ‘Klasikler’ hayran bıraktı
Bu yıl 12’ncisi Urla’da düzenlenen Klasik Otomobil Şöleni ziyaretçilerine ...
 
Karşıyaka Nazım'ı unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet’in aramızdan ayrılışının ...
Bayraklı Kurban Bayramı’na hazır
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
Çeşme'de mahalle ziyaretleri tam gaz!
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Alaçatı Çarşı ve Alaçatı Pazar Yeri’nde ...
 
Başkan Kınay’dan ailelere LGS desteği
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sabahı ...
Aliağa Belediye meclisi toplanıyor
Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 4 Haziran 2024 ...
Duman'da Buca'ya coğrafi işaret müjdesi!
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 17’incisi düzenlenen Belenbaşı Yörük ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri