POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
12 Temmuz 2024 Cuma - 11:11

İnciraltı için kritik zirve: Uzlaşma yok, kapılar kapandı!

İzmir’in kökleşmiş sorunlarından İnciraltı planları için bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı ve İNGİDER zirvesinden sonuç çıkmadı. Toplantı sonrası açıklama yapan dernek başkanı Karabulut, “Kapılar kapandı. Büyükşehir Belediyesi yeni bir plan istiyor” ifadelerini kullandı.

İnciraltı için kritik zirve: Uzlaşma yok, kapılar kapandı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) arasındaki kritik bir zirve gerçekleşti.

İzmir’in yıllardır çözülemeyen sorunlarından İnciraltı planları için Egemenlik Binası’nda gerçekleşen görüşmede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ve derneğin yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Toplantıda Tugay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı planlara karşı olduklarını belirtirken Karabulut ve İNGİDER yönetimi planların destekçisi olduklarını belirtti.

Karabulut görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile görüştük. Kendilerine hem İnciraltı toprak sahiplerinin durumunu hem de gelinen noktada yaşadığımız durumu anlattık. Başkanımız bu süreçte olmayacaklarını çünkü planı benimsemediklerini, karşı olduklarını, tutumlarını devam ettireceklerini söyledi. Kapılar kapandı. Büyükşehir Belediyesi yeni bir plan istiyor” ifadelerini kullandı.

Karabulut açıklamasının devamında, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile görüştük. Kendilerine hem İnciraltı toprak sahiplerinin durumunu hem de gelinen noktada yaşadığımız durumu anlattık. Son beş yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmirli toprak sahipleri olarak yaşadığımız mağduriyeti, yaşatılan mağduriyetleri anlattık. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eli ile yapılan planların bölgede yarattığı olumlu katkıyı, hukuksal anlamda da herhangi bir sorun olmadan ilerlemesinin büyük bir kazanım, 18 uygulama ve bu süreçlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarını rica ettik. Başkanımız bu süreçte olmayacaklarını çünkü planı benimsemediklerini, karşı olduklarını, bu tutumlarını devam ettireceklerini söylediler. Bizlere, yeni bir plan çalışması yapmak istediklerini bu plan çalışması içindeyken de neler yapılması gerekiyorsa bakanlık ve toprak sahipleri ile yapabileceklerini ancak bu planın olmayacağını söylediler. Bunu kesinlikle kabul etmedik¨ ifadelerini kullandı.

"PLANIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Karabulut açıklamasında, “Elimizde bir planımız var, buraya ciddi aşamalarla geldi ve bugün İzmir’in kabul ettiği bir plan. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazları sadece bugün mahkemelerde görüşülüyor, herhangi bir yürütmeyi durdurma durum yok. Plandan vazgeçme gibi bir durumumuzun mümkün olmadığını kendilerine de söyledik. Biz planımıza sahip çıkıyoruz. İnciraltı’nın bir tane planı vardır. Bu planla ilgili kusurlar varsa bakanlıkla görüşülebilir ve tadilatlar yapılabilir. Ancak başkanımız bunun tadilatla giderilemeyeceğini ifade etti. Biz de bu çağrısına da olumsuz olarak bu plandan kesinlikle vazgeçmeyeceğimizi, eğer bir durum varsa Büyükşehir ve toprak sahiplerinin de olduğu bir ortamda bakanlıkla da görüşerek bu tadilatların hep birlikte yapılması ile İzmir’e daha büyük fayda sağlayacağını söyledik. Ancak bu planların kesinlikle olmayacağı, yeni bir plan istediği çağrısını yineledi. Bizler de kabul etmediğimizi söyledik ve ayrıldık¨ diyerek toplantıda gerçekleşen konuşmaları özetledi¨ dedi.

“KAPILAR KAPANDI”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karabulut, ¨Kapılar kapandı mı?¨ sorusuna, ¨Kapılar kapandı. Büyükşehir Belediyesi yeni bir plan istiyor. Biz de ‘Artık İzmir’in, İzmirli’nin, toprak sahibinin artık kaybedecek zamanı yoktur’ diyoruz. Geçen yılların sonunda elimizde bir planımız var. Hukuksal anlamda bir sorun teşkil etmeyen bu planı kesinlikle geri vermeyiz¨ yanıtını verdi.

 

 
İzmir'de 50 milyonluk rüşvet çarkı operasyonunda yeni gelişme!
 
Rusya, Navalni'nin eşini terörist listesine aldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçova halkı 12 Temmuz 2024 Cuma 11:23

Cemil tugay Tuncelili Balçova belediye başkanı onur yiğit Ali yiğit Tuncelili Tabiki yeni plan isterler. Çünkü büyük bir rant var inciraltında.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 50 milyonluk rüşvet çarkı operasyonunda yeni gelişme!
İzmir merkezli 9 ilde Aliağa Gümrük Müdürlüğü ile bazı gümrük müşavirliklerine ...
Ege'de balık türleri tehdit altında: Ne kadar insan o kadar kirlilik!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden (İKÇÜ) Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, ...
81 ilde firarilere Çember-19 operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 'aranan şahıslara yönelik' Çember-19 ...
 
12 Temmuz Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 12 Temmuz Cuma günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
İzmir'de Srebrenitsa anması: Unutmayacağız!
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da Sırplar tarafından yapılan ...
Anne ile oğlundan sonra gizemli bir ölüm daha!
Konya'da, önceki gün tek katlı evde çıkan yangında 80 yaşındaki anne Ayşe ...
 
İnce'ye 'kumpas' davasında mütalaa açıklandı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Danışmanı ...
'İstanbullu Forrest Gump'ın hikayesi yürek burktu!
E-5 karayolunda Tuzla ile Maltepe arasında yıllardır her gün kilometrelerce ...
İzmir'e yağmur geliyor!
İzmir’de 12 Temmuz Cuma günü öğlen 12:00’dan itibaren tüm ilçelerde sağanak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri