POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
14 Haziran 2023 Çarşamba - 13:40

İnciraltı planlarına Büyükşehir ile 2 belediyeden itiraz!

İzmir'in on yıllardır plan bekleyen bölgesi İnciraltı'nda bakanlık tarafından açıklanan ve 11 Mayıs'ta askıya çıkan planlar için itiraz süresi sona erdi. Askı sürecinde planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra büyük toprak sahibi sermayedarlardan bazıları itiraz etti. 

İnciraltı planlarına Büyükşehir ile 2 belediyeden itiraz!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in on yıllardır plan bekleyen bölgesi İnciraltı'nda bakanlık tarafından açıklanan ve 11 Mayıs'ta askıya çıkan planlar için itiraz süresi sona erdi. 

Askı sürecinde planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra büyük toprak sahibi sermayedarlardan bazıları itiraz etti. 



Süreçle ilgili İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) açıklama geldi.

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası gibi odaların itirazda bulunmamasından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür ziyaretine gideceklerini bildirdi.



ODALARA TEŞEKKÜR 
Karabulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak; bugüne kadar şehrimize sesimizi duyurmaya çalışarak bölgemizde tarım vasfının bittiğini, yapılacak planlarda da hep “İzmir’in yararına , bizleri de mağdur etmeyecek planlama” istemiştik. Yüzde 99'u şahıs mülkiyeti olan ve 5 nesildir İzmirli ailelerin yerleri İnciraltı ve Bahçelerarası planları; maksimum 3 katı geçmeyen, İzmir’in vizyonuna uygun olan “sağlık turizmi odaklı” planlarla, yepyeni nitelikli yeşil alanlarla planlandı. 30 günlük askı sürecinde yapılan itirazlar bizleri çok ama çok şaşırttı.  Öncelikle bir teşekkür ederek başlamak istiyoruz. Bugüne kadar bizleri anlamamak ve gerçekleri görmemekle suçladığımız İzmirli meslek odaları “İnciraltı Planlarına” itiraz etmeyerek bizleri çok mutlu etmişlerdir, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulundan, Mimarlar Odası İzmir Şubesinden, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinden İnciraltı Gelişim Derneği olarak randevu talep edeceğiz. Kendilerine hem teşekkürlerimizi bizzat ileteceğiz hem de İnciraltı için 18 uygulama planlamaları konusunda önerileri dinleyeceğiz. Birlikte ortak proje geliştirerek, İzmir’in geleceğine yepyeni vizyon bölgesi olabilecek, mimari tasarımları ile dünya da örnek olabilecek projeler için katkı sunmalarını isteyeceğiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bugüne kadar katılımcı ve İzmirli vatandaş odaklı bir planlama içinde oldu. Geliştirilebilecek her öneri ve projelerde de yine aynı katkıları İzmirli meslek odalarımız ve İnciraltı Gelişim Derneği olarak verebiliriz.

"ÜZÜLEREK BELİRTMEK İSTERİM Kİ..."
İnciraltı planlarına yapılan itirazlar, üzülerek belirtmek isterim ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve İnciraltı’nda mülkiyeti bulunan büyük sermayeli toprak sahipleri olmuştur. Her itiraz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca dikkatle takip edilecek ve süreç yakın zamanda tamamlanarak, 18 uygulama aşamasına geçilecektir. İnciraltı ve İzmir hak ettiği değere çok yakında kavuşacaktır, çünkü arkasında İzmir ve İzmirli vardır.

 
Gaziemir'de sahne çocukların!
 
Menemen'de ücretsiz kurs yağmuru!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasemin Sarıata 7 Eylül 2024 Cumartesi 21:04

Cemil bey biz inciraltı toprak sahipleri olarak sabırla beklemekteyiz. Aklımın almadıgı birsey senelerce doktorluk yapan bir kişinin politikaya girmesi. Bir tıp öğrencisinin ülkeye maliyeti o kadar agır ki madem politıkaya sıcrayacaktınız, baska bir kişinin tıp okumasına niye engel oldunuz ?

Yorumu oyla      0      0  
Hakan 13 Ekim 2023 Cuma 23:36

Belediye kimdir ya ylkln geçin CHP zaten çalışmıyor çalışanada engel oluyor İzmir CHP den slklldl artık

Yorumu oyla      0      0  
Yasemin Sarıata 4 Ağustos 2023 Cuma 22:04

Tunc bey hani siz halktınız ? Orada dişindentırnagından artırarak toprak alan büyüklerin mangalcıların yerlesmesine vicdanınız erimiyor mu Gecmişte yasayanlar yanı analar babaların hakkını yemek olmuyor mu? Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz saygılar

Yorumu oyla      0      0  
Burhan Kayıran 20 Haziran 2023 Salı 18:08

İnciraltı'nda imap planlamasına konu olan yaklaşık 6000 dönüm olan alanda söz hakkı mülk sahiplerinindir. Bu bölge uzundure veya buca kuruçeşme gibi devlet arazisine çökerek alınmamıştır. İnciraltındaki arazilerin geçmişi 150 yıl civarıdır. Yapılan son planda kesinleşmiş mahkeme kararı olan ve Oşinografi Dairesi kayıtlarına da geçmiş olan kıyı kenar çizgisine aykırı planlama yapılmıştır. Ayrıca yine mahkeme kararıyla sit alanından çıkarılan bazı araziler yanlış şekilde 1. ve 2. derece sit alanı olarak gösterilmiştir. İnciraltı bölgesi İzmirin şehirleşmesinin devamı için gereklidir. Sizler önce Narlıderede dağın başına ormanın içine yapılan binalara ses çıkarın. Zaten İnciraltı bölgesinde mülk sahiplerini ilgilendiren ve hakları olan bölge inciraltı sahil parkı (Barış manço parkı ve lagünün) dışında kalan kara tarafında olan kesimdir. Haliyle İzmir halkının inciraltı sahilinde deniz ile bütünleşmesine engel bir durum yoktur. Haa siz derseniz ki inciraltı kara tarafındaki imara konu edilen alanları millete tahsis etsinler. Bu yapılamaz. Bu bölge halkın içinden olan inciraltı sakinlerinin tapulu mülküdür. Her yıl düzenli vergisi ödenmektedir. Yapılacak olan her türlü imar düzenlemesi mülk sahiplerinin menfaatine yönelik olmalıdır. Kimsenin tapulu arazisini "İzmir nefes alsın" diyerek zorla parka bahçeye çeviremezsiniz. İmarsız da bırakamazsınız. İmar konusuna laf edenler, acaba bir karış yeri olsaydı inciraltında o zaman ne düşünürlerdi. Nokta.

Yorumu oyla      0      0  
Tevfik 14 Haziran 2023 Çarşamba 19:09

Narlıdere belediyesine ne oluyorki kendi sınırlarına baksın sahilevlerinin değeri düşmesin diye mi karşı çıkıyor önce sahahilevlerinden denize dökülen çamurlu mu yoksa kanalizasyon suyu mu ona baksın.bi rahat bırakın bahçelerarasını üstüne lazım olmayan herkes engel olmaya kalkıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Fisun Düren 14 Haziran 2023 Çarşamba 17:55

Projeye itirazı çok anlamsız buluyorum, bölgenin ıslah edilmesi şart. Yeni imar planı bırakın bahçelearasını İzmir’in güzel yüzü olacak. Olumlu planlara destek verilmesi gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
Hatice 14 Haziran 2023 Çarşamba 15:19

İzmirli biri olarak o bölgenin mangalci ve düğün salonlarının işgal etmesine anlam verrmiyorum nerede belediyecilik anlayışları heryer gece kondu gibi istinye park gökdeleni dikilirken ve özdilek oteli yapılırken belediyecilik nerede idi yeter artık insanların tapulu arazilerini kullanmak istemelerine engel olmayın

Yorumu oyla      0      0  
ayşe 14 Haziran 2023 Çarşamba 14:06

Büyük şehir İnciraltı planlarınla uğraşcağına,trafik,sivrisinek ,koku bunlarla uğraşsa daha verimli olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 2,2 milyonluk 'kapora' dolandırıcılığına 20 gözaltı!
İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda internet üzerinden ürün ilanları ...
MSB: 41 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki ...
MİT'ten nokta operasyon: İzmir adliyesi saldırısının sorumlusu etkisiz hale getirildi
MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını ...
 
İzmir'deki operasyonda ele geçirildi: 1 milyarlık naylon fatura!
İzmir'de düzenlenen operasyonda yaklaşık 1 milyar liralık naylon fatura ...
İzmir'de korkutan deprem!
İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
'Dur' ihtarına uymadı, 500 'zehir hapı'yla yakalandı!
Bayraklı ilçesinde kaçan sürücünün ara sokakta bıraktığı motosikletteki ...
 
'Koca' dehşet: Doktor eşini çalıştığı ASM'de öldürdü!
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan doktor Melek Bağce, boşanma aşamasındaki ...
İzmir'de 5 ilçede 'zehir' operasyonu: 45 gözaltı
İzmir'de uyuşturucu madde ticaretine yönelik 5 aydır süren teknik ve fiziki ...
Komisyonların partilere göre dağılımı belli oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ihtisas komisyonlarının partilere göre ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri