POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
14 Ekim 2024 Pazartesi - 09:05

İşçiler iş bıraktı... Büyükşehir'den 'fesih' resti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de ikramiye krizinden kaynaklı olarak Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubeler bugün iş bıraktı. Büyükşehir kanadından yapılan açıklamada eylemin hukuksuz olduğu, işçilere ödenmeyen ikramiye bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada "İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi’ hâlinde, işverene haklı sebeple derhal fesih hakkı tanınmıştır" dendi.

İşçiler iş bıraktı... Büyükşehir den  fesih  resti!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de ikramiye krizinden kaynaklı olarak Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubeler bugün 2 saat iş bıraktı.

İşçiler ikramiyelerinin gününde ödenmediği iddia ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada ödenmeyen ücretin bulunmadığı kaydedilirken söz konusu eylemin hukuk dışı olduğu ve işçilerin iş başı yapmaması halinde Büyükşehir'in kanundan doğan fesih hakkını kullanacağı belirtildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ AŞ, Genel İş Sendikası’nın belediyede örgütlü çalışanlara yönelik iş bırakma çağrısı üzerine bir açıklama yaptı Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ İnsan Kaynakları Anonim Şirketi’nde yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) tarafı Genel-iş Sendikası; ikramiye ödemelerinin erkene çekilerek ücretle birlikte yapılması talebiyle işyerlerinde ‘iş bırakma’ çağrısında bulunmuştur.
 
Genel-iş Sendikası’nın iş bırakma çağrısı haksız, dayanaksız ve kanun dışıdır.
 
Yürürlükteki toplu sözleşme uyarınca çalışanlarımızın ücretleri her ayın 7’nci gününe kadar ödenmektedir: 2024 yılındaki ücret ödemeleri; 5 Ocak, 6 Şubat, 6 Mart, 5 Nisan, 6 Mayıs, 6 Haziran, 5 Temmuz, 6 Ağustos, 6 Eylül, 4 Ekim tarihlerinde gerçekleşmiştir, çalışanlarımızın günü gelip ödenmemiş ücret alacağı yoktur.

Yürürlükteki TİS’te çalışanlarımız için ücretin yanında, yıllık 112 yevmiye tutarında ikramiye ödenmesi kararlaştırılmıştır. İşyerimizdeki yerleşik uygulama uyarınca ikramiye ödemesi iki ayda bir ayın son çalışma günü yapılmaktadır: 2024 yılındaki ikramiye ödemeleri; 29 Şubat, 30 Nisan, 13 Haziran, 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmiştir, Ekim ayı ikramiye ödemesinin 31 Ekim’de yapılması plânlanmıştır; çalışanlarımızın günü gelip ödenmemiş ikramiye alacağı yoktur. 2024’ün Haziran ayında, şirket yönetimimizin takdir ve değerlendirmesiyle Kurban Bayramı öncesinde ödeme erkene çekilmiş ve çalışanlarımıza ayın 13’ünde ikramiye ödemesi yapılmıştır.

4857 sayılı İş Kanunu’nda 34’üncü maddedeki düzenlemeye göre ‘Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.’ Genel-iş Sendikası’nın iş bırakma çağrısı yaptığı 14 Ekim 2024 tarihi itibariyle çalışanlarımızın günü gelip ödenmemiş ücret alacağı bulunmamaktadır.

Kanun’un 25/II-h bendi hükmünde ‘İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi’ hâlinde, işverene haklı sebeple derhal fesih hakkı tanınmıştır.

Açıklanan sebeplerle Genel-iş Sendikası’nın iş bırakma çağrısı haksız, dayanaksız, kanun dışıdır.

Bu çağrıya uymamaları, saatinde işbaşı yapmaları, ödevli bulundukları görevleri yerine getirmeleri, aksi takdirde kanun gereği işlem yapılacağı konularında çalışanlarımızı uyarıyoruz.”

 
İzmir’de yurttaşın imdadına Halk Ekmek yetişiyor
 
Efes Selçuk'ta JES direnişi: Sengel imzayı attı, çağrı yaptı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet golpek 16 Ekim 2024 Çarşamba 11:58

Piyasada fabrika da ikramiye panka promosyonu yok SIZ CALISANLARI ARAMIZDA GORMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ sonra torpil diye ağlar belediye der durursunuz SIZ DURUST DUZGUN OLUN DS GORELIM BIRAKIN ISINIZI IKRAMIYE ALAMIYAN ISCI LER CALISMADAN YATANLAR HALINDEN MEMNUN IZENERJI NIN ISCI SAYISI 100 KISIMI HEPINIZ E IS CIKISI YAKINDIR

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 15 Ekim 2024 Salı 19:40

Bunlar kendilerini ne zannediyorlar bu gün işten çıkarılsalar asgari ücretle bile iş bulamazlar Unutmayın ki belediyenin parası halkın parası

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 15 Ekim 2024 Salı 13:08

slm bayraklı beledıyesı maaş ları kesiyor ve zam yapmıyor. devletın derhal izmirdekı beledıye lere el koyması lazım. eskı başkan ların uncelenmesı lazım

Yorumu oyla      0      0  
Turan holburg 15 Ekim 2024 Salı 02:24

Sınıf saltanatı bu....

Yorumu oyla      0      0  
Şaşkın 14 Ekim 2024 Pazartesi 23:41

Fazla yediklerinden başları ağrıyor bunların. İkramiyeleri erken ödenseymiş. Oldu. Başka arzunuz var mı? Yıllık maaşınızı toptan yatıralım mı? Siz işi bırakın beğenmiyorsanız, yerinize geçecek binlerce işsiz var.

Yorumu oyla      0      0  
Adalet 14 Ekim 2024 Pazartesi 23:18

Bu nedirya bakın ülkenin diğer şehirlerine belediyelerine bu ne doymazlik bune aç gözlülük.Ya böyle olurmu hizmet yok düzen yok yiyici çok.Calısma sıfır.Genede beğenmiyorlar insanlar aç işsiz gucsüz gezerken bunlar durmadan grev durmadan grev.Bak belediyede para kalmadı yapılacak projeler yarım kalıyor.Az kaldı böyle giderseniz maaş ta alamayacaklar.Tabi ne olacak gariban köy İzmirlinin sırtına vurulacak.

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 14 Ekim 2024 Pazartesi 23:16

Karşıyaka ''da da çalışanlarla hep arası bozuktu.

Yorumu oyla      0      0  
Mahir bulut 14 Ekim 2024 Pazartesi 22:56

Belli ki belediyeyi sendika yönetiyor sorsan üretenler yönetiyor ama iş öyle değil bu tatlı su sendika ağalarının derdi halka hizmet değil az hizmet çok ücret talep ederek kendi düzenlerini tahkim etmek bunu da özgürce örgütlendikleri sosyaldemokrat belediyelerde risk almadan yapıyorlar, bunun adı oportunizmdir

Yorumu oyla      0      0  
Aziz karakutuk 14 Ekim 2024 Pazartesi 20:04

Sendika diye bir şey yok yalan dolan rant var binlerce temizlik personeli genç yasta 696 khk ile zorla emeklı ettıler sendikalar ışçıye sahip cıkmadilar ulkede adelet sendika diye bir sey yok

Yorumu oyla      0      0  
Yoldas 14 Ekim 2024 Pazartesi 10:09

Fazla para ve rahat is.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 Ekim Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 14 Ekim Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
İzmir’de yeni hafta ile birlikte hava sıcaklıkları 24 dereceye kadar düşecek. ...
İzmir açıklarında çoluk çocuk umut yolculuğu!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, lastik botta bulunan 17'si çocuk 35 ...
 
Yenidoğan vurgununda fezleke hazırlandı!
İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan kişilerle ortak hareket ...
Hamburgerci açılışına disiplin sevki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rize'de, ...
Kayseri’de düğün magandası kuzenini öldürdü
Kayseri'de bir düğün magandası silahla ateş ettiği sırada amcasının oğlunu ...
 
Önce Gebze şimdi Ümraniye... Barınakta yine katliam!
Gebze Belediyesi'nin barınağında yaşanan hayvan katliamının arkasından ...
Sosyal medya için düzenleme sinyali
Sosyal medya platformu Discord'a çocuklara yönelik istismar ve müstehcenlik ...
Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a ‘anayasa’ tepkisi
Anayasanın 3'üncü maddesini açıkça hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri