POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
15 Eylül 2023 Cuma - 13:35

Işıkhan'dan yerel idareye salvo: Körfez'in durumu ortada, Fuar kültürü yok, kültür-sanat yok!

İzmir'e her geldiğinde kentin durumuna üzüldüğünü dile getiren Bakan Işıkhan, şu görüşleri paylaştı: İzmir Körfezi'nin durumu ortada. İzmir'de fuar kültürü yok, kültür, sanat yok. Ekonomi risk altında olabiliyor bazen ama sizlerden ricam bu yönetimi inşallah Allah izin verirse AK Parti teşkilatına devretmemiz lazım değil mi? İnşallah. Bunu şu açıdan söylüyorum. Özellikle yerel yönetimlerde AK Belediyeciliğin sunmuş olduğu hizmetlere sadece bakmanız yeterli...

Işıkhan dan yerel idareye salvo: Körfez in durumu ortada, Fuar kültürü yok, kültür-sanat yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban'ı ziyaret etti, Şeref Defteri'ni imzaladı. Bakan Işıkhan'a AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da eşlik etti.

Ardından İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfına geçen Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, Mardin'de doğduğunu, daha sonra İzmir'e göç ettiklerini belirterek, o süreçte kardeşleriyle çalışmaya başladığını söyledi.

Yerel seçim sürecine değinen Işıkhan, "Bu yerel seçimde İzmir Büyükşehir'in kaderi değişir diye arzu ediyoruz. Bu da sizlerin sayesinde olacak inşallah. Teşkilatlarımızın, MKYK üyelerimizin, sayın vekillerimiz zaten gece gündüz alanda." diye konuştu.

"Yaşlı bakım sigortası"
İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile daha önce partide özellikle dezavantajlı gruplara yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşlı bakım sigortası üzerinde aylarca çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 5 yıllık seçim vaatleri içerisinde yaşlı bakım sigortasının gündeme alınması söz konusu. Biz ürettik ve bizim Bakanlığımıza nasip oldu. İnşallah tüm vatandaşlarımıza yönelik çok önemli bir hizmeti olacak. Nüfusumuz yaşlanıyor. Yaşlandığı için bazı risklere karşı bu sigorta çok önemli. İnşallah onu da 5 yıllık zaman içerisinde hayata geçireceğiz."

İlkokul döneminde okuldan sonra diş doktorunun yanında çalıştığını hatırlatan Işıkhan, "Herkes bizden iş bekliyor ama gençlerimizi ve kadınlarımızı istihdama yönlendirmemiz lazım. İşin küçüğü, büyüğü yok. İş, iştir." ifadelerini kullandı.

Son dönemde ustaların çırak yetiştiremediğini aktaran Işıkhan, şöyle devam etti:

"Sanayide çalışacak adam bulamıyoruz. Berberin yanında çırak yok. 2-3 gün duruyor, hiçbir şey öğrenmeden tekrar ayrılıyor. Bu konuda sizlerin çok önemli rolleri var. Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir çalışma hayatı oluşturmak istiyorsak burada ben kardeşiniz olarak en üst düzeyde politikaların gelişim, uygulanmasında elbette yanınızda olacağız. Ama esas aktörler sizlersiniz. Siz olmasanız biz hiçbir şey yapamayız."

İzmir'e her geldiğinde kentin durumuna üzüldüğünü dile getiren Işıkhan, şu görüşleri paylaştı:

"İzmir Körfezi'nin durumu ortada. İzmir'de fuar kültürü yok, kültür, sanat yok. Ekonomi risk altında olabiliyor bazen ama sizlerden ricam bu yönetimi inşallah Allah izin verirse AK Parti teşkilatına devretmemiz lazım değil mi? İnşallah. Bunu şu açıdan söylüyorum. Özellikle yerel yönetimlerde AK Belediyeciliğin sunmuş olduğu hizmetlere sadece bakmanız yeterli."

Işıkhan, okuduğu ilkokulu ziyaret etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan daha sonra ilkokulu okuduğu Konak ilçesindeki Vali Kazım Paşa İlkokulu'na geçti.

Burada çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Işıkhan'a öğrenciler şiir okudu.

Bakan Işıkhan, bir sınıfta öğrencilerle sohbet ettikten sonra okul bahçesindeki halı sahada antrenman yapan çocuklarla bir araya geldi, penaltı atışı yaptı.

Bakan Işıkhan, İzmir programı kapsamında Kemeraltı Çarşısı'ndaki Hisar Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından esnaf ziyareti yaptı.

Yürüyerek aynı çarşı içindeki İzmir İktisat Kongre Merkezi'ne geçen Işıkhan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen İzmir Esnaf Buluşması'na katılarak bir konuşma yaptı.

Büyüdüğü, yetiştiği, üniversite dönemine kadar hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği İzmir'in kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Işıkhan, esnaf teşkilatının geçmişi bilme ve geleceği inşa etme noktasında çok önemli bir kurum olduğunu, esnafın görüş, talep ve önerilerini çok kıymetli bulduğunu anlattı.

Bugüne kadar sahadan gelen hiçbir haklı talebi geri çevirmediklerine işaret eden Işıkhan, şöyle konuştu:

"Elbette Türkiye bir kabuk değiştirme, ekonomik anlamda bir bağımsızlık süreci içerisindedir. Her değişim sancılıdır, kolay değildir. Ancak biz her türlü badireye göğüs gerebilecek güce sahibiz. Ekonomimiz sağlam temeller üzerine kurulu. Bu hamasi bir söylem değil aksine birçok ulusal ve uluslararası uzmanın son derece bilimsel olan tespitleridir. Bunun en net göstergesi küresel salgına, afet krizine ve beraberinde getirdiği finansal krizlere rağmen büyüme istikrarımızı sürdürmemizdir. Üstelik bunu daha bu yılın başında 11 ilimizi yerle bir eden, hiçbir ülkenin kolay kolay üstesinden gelemeyeceği boyuttaki 6-7 Şubat depremlerine rağmen gerçekleştirebildik."

Türkiye'nin ortalama yıllık büyümesinin dünya ortalamasının 1,9 puan üzerinde yüzde 5,5 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, "Bugün, son yıllarda yaşanan küresel ve ulusal gelişmeler nedeniyle enflasyonda geçici bir yükseliş yaşıyor olsak da unutmamalıyız ki Türkiye, tek haneli enflasyonlarla yine AK Parti hükümetimizin önderliğinde ulaşacaktır." dedi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'a da değinerek, "Genç ve kadın istihdamı başta olmak üzere beşeri sermayemizi merkeze alan yatırımlarımızı artıracak hedefler en temel çerçevemizi oluşturuyor. İş gücü piyasalarında güvenceli esneklik ile istihdam artışı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- İş başında eğitim ve mesleki eğitimde etkinliğin artırılması

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonuyla büyüme ve istihdamı artırmaya devam edeceklerini kaydeden Işıkhan, TÜİK tarafından son açıklanan verilere göre istihdam edilenlerin sayısının 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 318 bin kişi artarak 31 milyon 671 bin kişi, istihdam oranının ise 0,5 puan artarak yüzde 48,4 olduğuna işaret etti.

Bakanlığın güncel İŞKUR istihdam verilerine bakıldığında ise ağustos ayında İŞKUR aracılığıyla 99 bin kişinin işe yerleştirildiğini anlatan Işıkhan, "İşverenlerimize işçilerini kendilerinin yetiştirmesine olanak sağlayan İşbaşı Eğitim Programı ve mesleki eğitim kurslarının etkinliğinin artırılması için ilgili genel müdürlerimize talimatları verdim. Kısa zamanda sonuçlanacak çalışmamız ile daha da etkin bir biçimde bu program ve kurslarımızdan faydalanarak hem aradığınız nitelikte işçiyi bulabilir hem de istihdama katkı sağlayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, İzmir'de de son 21 yılda 836 bin 514 vatandaşın İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini belirterek, bu rakamın 2022'de 80 bin 497 olduğunu sözlerine ekledi.

- Diğer konuşmacılar

İzmir Valisi Süleyman Elban da esnaflığın bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, "Osmanlı'yı kurumsallaştıran, 3 kıtada köklü bir medeniyet kuran esnaf teşkilatı olmuştur. Onun için esnaf varsa bu millet var, bu devlet var. Esnaf yoksa sıkıntı var demektir." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da İzmir İktisat Kongre Merkezi'nin Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin gelişimi için ilk adımların atıldığı yer olduğunu hatırlatarak, "Bu çatıda kıymetli bakanımızla bugün ilk toplantımızın olması, esnaflarımızın sıkıntı ve problemlerini çözmek adına çok önemliydi." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise İzmir'e yılın ilk 5 aylık döneminde 15 milyar liralık kaynağın aktarıldığını belirterek, bu katkıların devam ettiğini söyledi.

İESOB Başkanı Yalçın Ata da, esnaf teşkilatının aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte yaklaşık 20 milyon kişinin geçimini sağlayan Türkiye'nin en büyük teşkilatı olduğunu belirterek, farklı hizmet ve üretim kollarında faaliyet gösteren esnafın taleplerine ilişkin bilgi verdi.

Programda eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da birer konuşma yaptı.

İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET: NE MESAJ VERDİ?

Işıkhan, İzmir programı kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'yı ziyaret etti, "Şehir Buluşmaları" etkinliğinde partililerle bir araya geldi.

Vedat Işıkhan, buradaki konuşmasında İzmir'de yetişmiş biri olarak İzmirlilere hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

İzmir'deki partililerin enerji ve heyecan dolu olduğunu söyleyen Işıkhan, 31 Mart seçimlerinde özellikle kadın ve gençlerin gücünü sandığa yansıtacaklarına inandığını belirtti.

Işıkhan, seçim süreçlerini başarıyla atlattıklarını söyleyerek, yerel seçimlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri sözü tutacaklarını dile getirdi.

AK Parti İzmir teşkilatına güvendiklerini ifade eden Işıkhan, "31 Mart seçimlerinde İzmir'in kaderini değiştirelim. Sizlerden çok şey bekliyoruz, çok yorulacaksınız biliyorum ama inşallah bu seçimleri atlattıktan sonra da önümüzde 4 yıllık kesintisiz bir hizmet dönemi var. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

- Bakan Işıkhan'a ortaokul arkadaşından hediye

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, da teşkilat üyelerinin kardeşlik hukukunu tesis ettiğini dile getirerek, "Bu ülke çok şey yaşadı. Bu ülkenin hainleri bitmez, bu ülkeyi patates, soğanla meze yapmaya çalışırlar. Sizler bu devleti hainlere teslim etmeyeceksiniz." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da yerel seçimlerin yaklaştığını söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde bizi yoğun bir çalışma gündemi bekliyor. Teşkilatımız motivasyon içinde, bu motivasyonun en büyük kaynağı Cumhurbaşkanımız." dedi.

Ziyaret sırasında Şehit Fethi Bey Ortaokulu'ndan sınıf arkadaşı Abdülkadir Taşkın, Bakan Işıkhan'a 1980 yılına ait bir fotoğraf hediye etti.

(AA)

 
Nejat İşler'den 'hastaneye kaldırıldı' iddialarına yanıt
 
Özel: CHP'yi iktidar yapmak için adayım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ...
CHP'de Özel'e 2 vekil ve o eski başkandan açık destek!
CHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel'e ...
Özgür Özel 'kurultay' için tarih verdi
Bugün genel başkanlık adaylığını resmi olarak açıklaması beklenen CHP ...
 
Akşener'den kritik İzmir mesaisi: Özlale'yi ilan edecek!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener günü henüz kesinleşmeyen program kapsamında ...
Tunç'tan Sivas katliamı davası tepkilerine yanıt
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sivas katliamı davasının zaman aşımı nedeniyle ...
Bakan Işıkhan'dan İzmir mesaisi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir dizi program gerçekleştirmek ...
 
CHP İzmir'de kongre heyecanı '100 Yıllık Yolculuk' ile başlıyor!
CHP İzmir'in kalbi 2 gün boyunca fuar İzmir'de atacak. Yeni il başkanı, ...
Zafer Partisi İzmir'de istifa depremi!
Kuruluştan bu yana görev alan İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa sürpriz ...
Özel o isimlerle adaylığını açıklayacak: Aralarında İzmirli vekil de var!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yarın CHP Genel Merkezi’nde genel başkanlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri