POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
29 Aralık 2018 Cumartesi - 16:01

İsmi Büyükşehir için geçen CHP'li Sındır'dan 'adaylık' mesajları

İsmi CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen İzmir milletvekili Sındır’dan 'adaylık' noktasında önemli açıklamalar geldi. Canlı yayında konuşan Sındır, " Ben adaylık başvurusu yapma hakkını kendimde görmem ama beni aday gösterme hakkı partidedir" dedi. "Parti görev vermesi halinde heyecanla şevkle görevi üstlenirim" diyen Sındır, Büyükşehir Adaylığı noktasındaki düşüncelerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaştığını duyurdu.

İsmi Büyükşehir için geçen CHP li Sındır dan  adaylık  mesajları

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler İzmir Büyükşehir Adayı’nın ve 30 ilçe belediye başkan adayının kim olacağında.

Ocak ayı içerisinde adaylar ilan edilecek.

2004’ten bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten  Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri için ‘yokum’ demesinin ardından parti içinde bir çok isim adaylık için dillendiriliyor.

Kulislerde ismi Büyükşehir Adaylığı için yüksek sesle konuşulan isimlerden olan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır yerel bir radyoda katıldığı canlı yayında adaylık özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sındır, “İsminiz Büyükşehir Adaylığı için geçiyor, aday mısınız? İbre size mi döndü” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İnanarak ve bugüne kadar ki duruşum davranışım sözüm söylemim bu noktada olduğu için rahatlıkla söylüyorum. ‘Vekiller aday olmamalı’ diyenler var. Doğrudur hak da veriyorum. Çünkü neden. Biz 24 Haziran seçimlerinde vekil adaylığı başvurusunda bulunduk. Bu başvuruları Genel Başkanımız, MYK’mız oturup illerin önerilerini de değerlendirerek PM’nin de kararıyla listeleri oluşturdu. Ben de İzmir 2. Bölge 3. Sıra Adayı gösterildim. 3. sıra ama birinci sırada Genel Başkanımız vardı, ikinci  sırada Genel Başkan Yardımcımız vardı. Ünal Çeviköz... Sonradan değiştirildi. Benim için listenin üçüncü sırasında olmak onur gurur vesilesiydi. Seçime girdik. Halkımızın önüne çıktık. Oy istedik.  Vekil seçildik. 24 Haziran sonrası yerel seçimler için adaylık başvurusunda bulunmayı kendimde hak görmedim. Dosya almadım. Hiçbir girişimim olmadı.  Partim beni aday gösterdi halk oy verdi vekil oldum. Ancak bu  belediye başkanlığına aday olmamam anlamına gelmiyor. Aday değilim demiyorum. Beni vekil adayı gösteren partim, PM, MYK ve Genel Başkanımız bana ihtiyaç olduğunu düşünürlerse ‘sizinle İzmir Büyükşehir Adayı olarak yol yürümek istiyoruz bizim için doğru aday sizsiniz’ derlerse benim için onur gurur vesilesidir. Heyecanla şevkle bu görevi üstlenirim. Ben adaylık başvurusu yapma hakkını kendimde görmem ama beni aday gösterme hakkı partidedir. Halkın örgütlü yapıları federasyonlar dernekler sendikalar iş dünyası tarım teşkilatları benim Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kente faydam olacağını düşünüp bu taleplerini dile getirirse bu talep karşısında partinin de teveccühü olursa  buna hazır olduğumu heyecanla şevkle yapacağımı ifade ediyorum. Akademik geçmişim, meslek odası geçmişim belediye başkanlığı yapmam, plan bütçe komisyonunda yer almış devleti tanıyan biri olarak, yurt dışı yurt içi ilişkilerimle böyle bir görevi belli bir vizyonla İzmir’e değer katacağımı düşünerek seve seve yaparım. Bu düşüncelerimi Genel Başkanımıza anlattım. Başka kimseye gitmedim. Partinin en doğru isimle adayını belirleyeceğini düşünüyorum.Başvuruda bulunmuş herkesin başvurusu kıymetlidir. Aday adaylarının hepsinin kendilerine göre öne çıkan kapasiteleri vardır.”

 
İzmir'de yılbaşı gecesine ulaşım ayarı
 
AK Parti’nin İstanbul Adayı, İzmir Milletvekili Yıldırım oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'tan Gençlik Formu
Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme sürecinin sonuna yaklaşılırken; ...
MİT, yurt dışında aranan FETÖ mensubunu yakaladı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne ...
CHP Selçuk Aday Adayı Sengel:Gelecek hepimizin
Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, CHP'nin genç aday adaylarından ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördü ama duygulanıp ağlayınca konuşamadı
İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşayan çiftçi Ahmet Güven'in (78) Cumhurbaşkanı ...
CHP Söke'de toplu istifa
Aydın'da Söke CHP İlçe Yönetimi ile Kadın Kolları İlçe Yönetimi istifa ...
İstanbul ilçelerinin son dakika kulisi
AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adayları bugün açıklanıyor.
 
CHP'li Bayır'dan Sofuoğlu'na sert tepki!
AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun sosyal medya hesabında ...
AK Parti İzmir'de 190 kadın aday adayıyla mülakat...Raporlar Ankara'ya gidecek!
AK Parti İzmir’de belediye başkan ve meclis üyesi kadın aday adayları ...
CHP-İYİ Parti'nin işbirliğinde İzmir'in ilçeleri sona kaldı! Sebebi...
Gerçekizmir’in her iki partiye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri