POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
26 Kasım 2017 Pazar - 11:25

İstanbul’da akın var: Aklın yolu İzmir!

Eskiden emeklilerin tercihi olan kent beyaz yakalıların ve gençlerin gözdesi oldu. TÜİK verilerine göre 2016’da 16 bin İstanbullu İzmir’e göç etti. Başkan Kocaoğlu, “Beyaz yakalıların İzmir’de yaşama arzusunun giderek kamçılanması, kimse için sürpriz değil. Aklın yolu İzmir” dedi.

İstanbul’da akın var: Aklın yolu İzmir!

İstanbul’a göç durdu, üstelik geçen yılın istatistiklerine bakarsanız göç bile verdi. Bu durumun kazananıysa İzmir... Eskiden emeklilerin tercihi olan şehir şimdi beyaz yakalıların ve gençlerin yeni gözdesi… Bu durumu ucuzluğuna, ulaşımın kolaylığına, yeni iş imkânlarına, stresin daha az olmasına, insanların ılımlılığına ve hatta Atatürkçülüğe bağlayan bile var.

16 BİN İSTANBULLU GÖÇ ETTİ
Hürriyet’ten Aynur Tartan’ın haberine göre TÜİK verileri 2015-16 döneminde İstanbul’un aldığı göç ile verdiği göç arasında 71 bin 307’lik fark ortaya koyuyor. 122 bin 668 kişi İzmir’e göç ederken, bunları 16 bini İstanbul’dan geldi.


AKLIN YOLU İZMİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Beyaz yakalıların İzmir’de yaşama arzusunun giderek kamçılanması, kimse için sürpriz değil. Aklın yolu İzmir. Çünkü buranın önemli bir özelliği özgürlüğü ve paylaşımı doyasıya yaşayan bir kent olması. Başka kentlerden göçle gelen insanlar sadece bir kaç yıl içinde “İzmirliyim” demeye başlar. Çünkü İzmir ötekileştirmez. Atatürk ilkelerine de son derece bağlı bir kent. Bu da önemli bir faktör” dedi.

ARTIK GENÇLER DE GELİYOR 
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, “Sadece İstanbul değil, Türkiye’nin dört bir yanından göç alıyoruz. İzmir’in nüfusu 4 milyonu aştı. Geçmişte İzmir emekliler kenti olarak görülürdü. Kamu görevlileri son görevlerini İzmir’de yapıp ardından kentimize yerleşirdi. Ama şimdi gençler geliyor. En verimli yıllarında çalışmak için... Bu göçü sadece maaşlara, fiyatların daha ucuz olmasına bağlamayın. İnsanlar daha huzurlu, çocuklarını daha güvenle yetiştirecekleri için geliyorlar” ifadelerini kullandı.

"İstanbullu olduğumu yürüyüşümden anladılar"
Hürriyet’ten İpek İzci’ye konuşan İzmir’e göç eden İstanbullular da kentten övgüyle bahsediyor. Hatem Vural, “Kurumsal iletişim ve basın danışmanlığı yapıyorum. 29 yıldır yaşadığım İstanbul’dan bir sene önce ayrıldım. Denize girmek için tatile çıkmayı beklemeden, yaşadığım yerde iş çıkışı ya da iş arası yüzebilmek muhteşem bir ayrıcalık. İstanbul’da her gün trafikte üç-dört saat gitmek olağan karşılanıyor. İlk taşındığımda mahalleden biri “İstanbul’dan mı geldiniz” diye sordu. Sonra “Belli” dedi; “Siz İstanbullular hep bir yere yetişecek gibi yürüyorsunuz...” Taşındıktan sonra kendimi yeniden nefes alıyor ve yaşıyor hissettim. Ağaçlarla iç içeyim, meyvelerin zamanlarının olduğunu hatırladım” diye konuştu.

"Mis gibi geçinebiliyorsunuz"
Sevgi Karataş Emre ise şunları söyledi: İstanbul’da doğdum, doğduğum evde büyüdüm. Bırakın şehir değiştirmeyi, sokak değiştirmemiş bir ailede büyüdüm. İki aydır İzmir Güzelbahçe’deyim. İki çocukla barınma hariç 3 bin liraya mis gibi geçinebiliyorsunuz. Evde düzenli yemek pişebildiğim için mutfaktaki bereketi görüyoruz. Bir sene sonraki hedefimiz, kendi bahçemizi ekip biçmek. İnsanlar burada gülüyor yahu. İlk geldiğimde “Özellikle kız çocuğu yetiştirilecek yer” demiştim, hâlâ aynı fikirdeyim. (Hürriyet)

Akın var akın, taşı toprağı altın!..

 
Soğuk havalarda bitki çayı önerisi
 
Başbakan Yardımcısı açıklandı: İzmir'de atık suda 'zehir' izi aranacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
Konak ilçesindeki Alsancak Limanı yakınlarında denizde hareketsiz bir ...
İzmir'de sokak ortasında korkunç infaz!
İzmir'in Konak ilçesinde, eşiyle birlikte kayınpederinin evinden çıktıktan ...
Sizinle kim baş edecek müdür bey!
Önceki günkü törenlerde Öğretmenler Günü’ne yakışmayan bir görüntü Türkiye’yi ...
 
Arsa mağdurlarından flaş imza hamlesi
İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arsa sahiplerinin avukatı ...
Mısır'da üç gün yas ilan edildi
Mısır'da Ravda Camisi'ni hedef alan terör saldırısında ölü sayısı 305'e ...
İzmirli kadınlar 'şiddete hayır' dedi: 'Koca' destek!
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele" gününde bir araya ...
 
Tepkilerin odağındaki Kütahyalı’ya İzmirli vekil sahip çıktı
Beyaz TV'de yayınlanan 'Beyaz Futbol' programında  Boşnaklara yönelik ...
Kaçak sigara ve tütüne geçit yok
İzmir'in Urla ilçesinde durdurulan bir otomobilde, gümrük kaçağı sigara ve tütün ele geçirildi.
İzmir'in akıllı bisiklet servisi ülkenin en pahalısı
BİSİM fiyatlarıyla Türkiye şampiyonu oldu. Kiralama ücretleriyle benzerlerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri