POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
28 Mayıs 2024 Salı - 16:30

İşte İzmir'de denize girilebilecek en güzel 13 plaj ve detayları

Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar ve Selçuk… İzmir’in en güzel koylarına sahip, kentin vitrininde yer alan turistik ilçeler arasında yer alıyor. Temiz denizi, berrak sularıyla tatilcilerin gözdesi İzmir’in plajlarını sizler için derledik. İşte İzmir'de denize girilebilecek en güzel 13 plaj...

İşte İzmir de denize girilebilecek en güzel 13 plaj ve detayları

Ege Denizi'nin incisi İzmir, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda muhteşem plajlarıyla da tatilcilerin gözdesi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan İzmir, kristal berraklığındaki denizi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Çeşme - Ilıca Plajı

Beyaz kumları ve sıcak termal sularıyla ünlü olan Ilıca Plajı, geniş ve temiz plajıyla aileler ve çocuklar için ideal bir yerdir. Sığ denizi sayesinde yüzme bilmeyenler için de güvenlidir.

Çeşme - Alaçatı Plajı

Rüzgar sörfü ve kite sörfü için Türkiye'nin en popüler yerlerinden biri olan Alaçatı, şık kafe ve restoranlarıyla da ünlüdür. Plajları genellikle taşlıdır, ancak berrak ve temiz suya sahiptir.

Dikili - Akvaryum Koyu

İzmir’de, Kalem Adası ile Garip Adası arasında kalan Dikili Akvaryum Koyu, pırıl pırıl suyu ve maviyle yeşili buluşturan muhteşem manzarası ile görülmeyi hak ediyor. Bademli koyları arasında öne çıkan bu koya tekne ile gelebilir, masmavi sularda yüzmenin keyfini yaşayabilirsin.

Çeşme - Altınkum Plajı

Altın rengi kumları ve temiz deniziyle bilinen Altınkum Plajı, sessiz ve sakin bir ortam arayanlar için idealdir. Şehir gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Foça Plajları (Karakum Plajı, Kosova Plajı, Mersinaki Koyu, Burunucu Plajı, Sazlıca Koyu)

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Foça, mavi bayraklı plajlara sahiptir. Temiz ve sakin deniziyle özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi çeker. Karakum Plajı, Kosova Plajı, Mersinaki Koyu, Burunucu Plajı, Sazlıca Koyu ilçenin en popüler tatil adresleridir. 

Urla Kum Denizi Plajı

Temiz ve sakin bir plaj olan Kum Denizi, hafta sonları oldukça popülerdir. Aileler ve çocuklar için uygun olan plajda birçok sosyal tesis bulunur.

Çeşme - Delikli Koy

Kendine has kırık beyaz kayaları, masmavi denizi ve sessiz sakin ortamıyla burası Alaçatı’nın kalabalık ortamının antitezi bir yer. Herhangi  bir işletme yok. Buraya şahsi aracınız dışında ulaşım da yok. Sörf okullarının ters istikametine doğru Port Alaçatı’nın 5 km uzağında.

Selçuk - Pamucak Plajı

Geniş kumsalı ve doğal güzellikleriyle bilinen Pamucak Plajı, Selçuk’un tarihi yerlerine yakınlığıyla da tercih edilir. Hem deniz hem de kültürel geziler için idealdir.

Çeşme Pırlanta Plajı

Çeşme Pırlanta Plajı, İzmir iline bağlı Çeşme ilçesinde bulunan popüler bir plajdır. Pırıl pırıl denizi, incecik kumları ve eşsiz manzarasıyla tatilcilerin ilgisini çeker. Pırlanta Plajı rüzgarlı havasıyla genellikle yakıcı güneşin etkisini hafifletir. Sahil boyunca halk plajının yanı sıra, girişi ücretli olan bölüm de bulunmaktadır. Bu bölümde kafeterya ve şezlonglar vardır. 

Karaburun Bodrum Plajı

Kristal berraklığında suyu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bodrum Plajı, sessiz ve huzurlu bir tatil arayanlar için mükemmel bir seçenektir.

Dikili - Çandarlı Plajı

Temiz ve geniş bir plaj olan Çandarlı, etrafında birçok konaklama seçeneği ve restoran bulundurur. Aileler ve büyük gruplar için uygundur.

Seferihisar Akkum Plajı

Sığ denizi ve sakin atmosferiyle aileler için uygun olan Akkum Plajı, Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ne yakınlığıyla da popülerdir. Hem deniz hem de köy atmosferi sunar.

Karaburun - Ardıç Plajı

Doğal güzellikleri ve sakin deniziyle ünlü olan Ardıç Plajı, şehirden uzaklaşıp doğayla iç içe olmak isteyenler için idealdir. Temiz ve berrak suyu ile keyifli bir yüzme deneyimi sunar.

Bu plajlar, İzmir'in doğal güzelliklerinin ve temiz denizinin tadını çıkarabileceğiniz harika yerlerdir. Her biri kendine has özellikleriyle farklı deneyimler sunar.

 
Takvim belli oldu: Okullar ne zaman açılacak?
 
Astrolog Meral serbest kaldı: İşte savunması!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali ihsan akkuş 5 Haziran 2024 Çarşamba 15:16

Bence en güzel plajı ahmetbeyli neden tanıtılıyor çok merak ediyorum bu güzel salil yeri

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet 5 Haziran 2024 Çarşamba 13:08

Evet İzmir''e Ege''nin en güzel arkadaşları burada ama çok halk plajlarını maalesef parsel parsel şahıslara verdikleri için her yer paralı oldu paralı olmayan yerlerde zaten sadece güneş altında denize girebiliyorsun hiçbir ağırlık yok piknik alanı yok bir şey yok akşama kadar şişmiş tavuk gibi Güneş anlamında bekliyorsunuz çok saçma

Yorumu oyla      0      0  
Niyazi usta 31 Mayıs 2024 Cuma 14:43

Urla

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiyatroseverler İzmir’de şenlikte buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) sezona, repertuvarındaki ...
154 koro, 6 bin korist İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihlerinde üçüncü ...
ASEV TSM'den unutulmaz yeşilçam konseri
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) yıl sonu etkinlikleri kapsamında ‘Yeşilçam ...
 
KODA’dan sezona muhteşem final
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
Reşat Yörük'ten yeni kitabı için imza günü
Kanser tedavisinde çoğu mutlu sonla biten umut yolculukları ile yardımlaşmanın, ...
‘5 Dakikada Ünlü’ perde diyecek!
Yazarlığını ve yönetmenliğini Aliağa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ...
 
Şirin Payzın Halk TV'ye veda etti!
Gazeteci Şirin Payzın, sunuculuğunu üstlendiği Sözüm Var programında, ...
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, en sevilen filmlerinden biri olan G.O.R.A’nın ...
Konak’ta etkinlik yağmuru
Konak Belediyesi’nin butik müzelerinde Müzeler Haftası’na özel ‘Sanatçı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri