POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
28 Kasım 2017 Salı - 13:38

İzmir Ticaret Odası'nda 'ucuz et' zirvesi

İzmir'de perakende ve et sektörlerinin temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda ucuz et satan marketlere giden müşterinin farklı ihtiyaçlarını da oradan karşılayarak ayak alışkanlığı oluşması nedeniyle diğer marketlerin müşteri kaybına uğrayacağı, zarar eden besicilerin hayvanlarını kesime götürdüğü vurgulandı.

İzmir Ticaret Odası nda  ucuz et  zirvesi

İzmir Ticaret Odası, son dönemde gündeme oturan ve başta marketler, kasaplar ve besiciler olmak üzere çok sayıda sektörü ve pek çok oda üyesini yakından etkileyen 'Et ve Süt Kurumu vasıtasıyla belirli zincir mağazalarda yapılan et satışının yarattığı sorunlar ve çözüm önerileri' konulu toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, İzmir Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Yücelmiş, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER) Ege Bölge Başkanı Vahdet Sarıkaya, İzmir Ticaret Odası 12. Gıda ve Tüketim Maddeleri Perakende Satıcıları Grubu Meclis Üyesi Hanif Pehlivanoğlu, 08. Canlı Hayvan, Kanatlı Et ve Et Ürünleri Grubu Meslek Komitesi Meclis üyesi Ahmet Dönmezler ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan zincir market sahipleri, sektörün piyasalardaki olumsuzluklar ve müşteri kayıpları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini, ucuz et uygulamasıyla birlikte daha da zor duruma düşeceklerini belirterek bu sıkıntıya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

DİĞER MARKETLERİN MÜŞTERİ KAYBINA SEBEP OLUYOR
Sektör temsilcilerini dinleyen Demirtaş, konuyu rekabet hukuku çerçevesinde inceleyeceklerini belirterek, "Toplantıda dile getirilen konuları örnekleri ile kapsamlı bir şekilde yazıya dönüştürerek Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, Bakanımız, TOBB Başkanımıza ileteceğiz. Esnaf odaları birliği, ticaret odaları ve ticaret borsaları ile de görüşlerimizi paylaşacağız" dedi. Reklam, indirim, promosyon gibi yüksek maliyetlerle yaptıkları çalışmalar sayesinde kazandıkları müşteri kitlesini kaybetmeye başladıklarını belirten 12. Gıda ve Tüketim Maddeleri Perakende Satıcıları Grubu Meclis üyesi Hanif Pehlivanoğlu, "Ucuz et satın almak için belirlenen marketlere giden müşteriler, et dışında başka ürünler de satın alıyorlar ve bu marketlere ayak alışkanlığı oluşması diğer marketlerin müşteri kaybına sebep oluyor. Sıkıntının devam etmemesi için biran önce çözüm bulunması lazım. Çünkü zaten zor bir dönemde olan sektörümüz daha da sıkıntılı günler yaşayacak" diye konuştu.

'ET VE SÜT ÜRETEN HAYVANLAR KESİME GİDİYOR'
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ise Et ve Süt Kurumu vasıtasıyla yapılan canlı hayvan et ithalatında gümrük vergisi sıfır, ama bunu özel sektör yaptığında karkas ette yüzde 20, besili hayvanda yüzde 15 gümrük vergisi uygulandığına dikkat çekti. İzmir Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Yücelmiş, "Dar gelirli vatandaşa yardımcı olmak isteniyor ama bunun yanında devasa büyük bir esnaf kitlesi var. Konunun tekrar değerlendirilerek bize yardımcı olunması lazım" diye konuştu. Et ve süt üreten hayvanların kesime gitmeye başladığına dikkat çeken PERDER Ege Bölge Başkanı Vahdet Sarıkaya "Zarar eden besiciler, hayvanlarını kestiriyor ve bu kayıp gelecekteki et arzını da tehlikeye sokuyor. Türkiye’de 80’li yıllardan bugüne nüfus 2 kat artarken hayvan üretiminin aynı oranda artmaması nedeniyle et fiyatlarının 35- 41 TL seviyelerinde olması gayet normal. Kaldı ki, eğer ucuz et satılacaksa, bütün noktalara eşit miktarda eşit şartlarda dağıtılmasını istiyoruz. Perakende et satışında uygulan yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi halinde sektör de yüzde 8 feragat etmeye hazır. Böylece fiyatlarda yüzde 15’lik düşüş sağlanabilir" dedi. (DHA)

 
Eski öğretmene FETÖ'den 7.5 yıl hapis
 
İZVAK'tan Atatürk Stadı müjdesi: Yeniden doğacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mandalinada rekolte düştü, fiyat arttı
Ege Bölgesi'nde rekoltenin düşük olması nedeniyle ürün fiyatlarında geçen ...
Toplu taşımada Türkiye genelinde tek kart dönemi
Ulaştırma Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı 'Ulusal Akıllı ...
Bakan açıkladı: Çandarlı endüstriyel bölge oldu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kuzey Ege Çandarlı ...
 
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarından destek talebi
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kadri ...
İzmir'de turist sayısı 2015 yılının 400 bin gerisinde
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Yeni haftaya yatay seyrini sürdürerek başlayan dolar/TL 3,9380 seviyesinden ...
 
Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankası açıldı
Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli "DOME Group" ...
İzmir'de ithal ete karşı yerli et kampanyası!
Kasaplar Federasyonu tarafından ithal ete karşı yerli etin tüketilmesi ...
Asgari ücrette açıklama geldi, dengeler değişti!
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 yıldır ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri