POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Demiral'a men cezası' iddiasına TFF'den yalanlama
'Demiral'a men cezası' iddiasına TFF'den yalanlama
Fetö'ye Yönelik ''Kıskaç-20'' Operasyonu!
Fetö'ye Yönelik ''Kıskaç-20'' Operasyonu!
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
21 Aralık 2018 Cuma - 16:37

İzmir Tüp Geçiş Projesi için mahkemeden flaş karar

AK Parti tarafından İzmir'de hayata geçirilmesi planlanan Körfez Tüp Geçiş Projesi'nin ÇED'i, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Kararda, projenin hayata geçirilmesi halinde, ekosistemde su sıcaklığının ve alanın denizle olan su alışverişinin değişeceği, bunun da flamingoların besin zincirinin en önemli halkasını oluşturan artemiaların bölgeden yok olmasına yol açabileceği belirtildi. Mahkeme heyeti, ayrıca İnciraltı bölgesinde aktif fay hattının bulunduğuna da dikkat çekti.

İzmir Tüp Geçiş Projesi için mahkemeden flaş karar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nce (TMMOB) İzmir'deki Körfez Geçiş Projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararına karşı açılan davada, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından ağustos ayında yürütmenin durdurulması kararı verildi. Proje için nihai kararını veren mahkeme heyeti, 'ÇED olumlu' kararını iptal etti. TMMOB tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı açılan davada, otoyol ve raylı sistem dahil İzmir Körfez Geçişi Projesi ile ilgili çalışmanın yapılacağı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1.000 ölçekli imar planlarında gerekli değişikliklerin yapılmadığına, İzmir Körfezi Geçişi Projesi'nin il ya da bölge düzeyinde planın stratejisi olarak üretilmemiş olması nedeniyle planlama ilke ve esaslarına uygun olmadığına hükmedildi.

'FLAMİNGOLARI OLUMSUZ ETKİLEYECEK'

Projenin kuzey aksının çok önemli doğa koruma alanı içinden geçtiğini de belirten idare mahkemesince bölgede uluslararası sözleşmelerle korumaya alınmış alanların ve farklı koruma statülerinin bulunduğu, güzergahın güney bölümünde de tescil altına alınmış koruma statülerinin ve korunacak tarım alanı olarak belirlenmiş kent bölgesinin yer aldığı kaydedildi. Projenin hayata geçirilmesi halinde, ekosistemde su sıcaklığının ve alanın denizle olan su alışverişinin değişeceği, bunun da flamingoların besin zincirinin en önemli halkasını oluşturan artemiaların bölgeden yok olmasına yol açabileceği belirtilirken, birbirine hassas dengelerle bağlı ekosistemin proje ile zarar görebileceği görüşü paylaşıldı.

'İNCİRALTI'NDA AKTİF FAY HATTI BULUNUYOR'

ÇED projesinde verilmiş olan jeolojik bilgilerin çok genel ve küçük ölçekli olduğu da yine mahkemece iptal gerekçeleri arasında yer aldı. Kararda; projeye özel yeterli detay haritalama ve zemin etüt çalışmaları içermediği, projenin temelini oluşturan zemin bilgisiyle ilgili net bilgi olmadığı, batırma tünel ile geçiş yapılan İnciraltı bölümünün aktif fay hattı zonundan geçtiği ve bu kısımdaki bağlantı contalarının olası depremde beklenen yatay ve düşey deplasmanları tolere edebilecek kapasiteye sahip olup olmadığıyla ilgili raporda detay verilmediği kaydedildi. Kararda, "Dava konusu 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" denildi.(DHA)

 
İYİ Parti'de başvuru süresi uzatıldı
 
CHP'li Bayır:Bu bütçe saray bütçesidir
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seniye Nazik IŞIK 21 Aralık 2018 Cuma 19:36

Sevindirici bir karar çıkmış. Şehre girmeden güneye akmak İzmir’e sadece hava, gürültü kirliliği ve trafik yoğunluğu bırakanları dikkate alınca yararlı. Ama bu güneye akanlar için bu zararlardan kurutmak amacıyla İzmir’e bından daha beter bir de çevre tahribatı yapmak kabul edilemez.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nijerya'da silahlı saldırı: 25 ölü
Nijerya'nın kuzeyinde büyükbaş hayvan hırsızları tarafından gerçekleştirilen ...
İlçe emniyet müdürü gözaltına alındı
Zonguldak'ın Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, yürütülen tarihi ...
FETÖ'den yargılanan vali yardımcısına beraat
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve ...
 
İstanbul-İzmir otoyol güzergahında gayrimenkul fiyatları yüzde 36 arttı!
Tamamlanma oranı yüzde 95'i geçen ve İstanbul-İzmir kara yolu ulaşımını ...
Köy Koop Başkanı Soyer'den 'yeni hal' çıkışı
KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün Soyer, üreticinin kendi malını kendisinin ...
Antalya'da deprem oldu
Antalya'da merkez üssü Kumluca olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
İzmir'de denizde erkek cesedi bulundu
İzmir'in Konak ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.
3 küçük çocukla tek göz odada yaşam mücadelesi veriyor
İzmir'de yaşayan ve eşini trafik kazasında kaybeden, ardından bir davadan ...
EPDK'dan önemli elektrik kararı
EPDK tarafından elektrikte yıllık 2 bin kilovatsaat olan serbest tüketici ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri