POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
31 Aralık 2017 Pazar - 11:33

İzmir’de 2017: 12 ay 12 olay!

Kentte 12 ay boyunca gündeme damga vuran çok sayıda olay yaşandı.

İzmir’de 2017: 12 ay 12 olay!

GERÇEKİZMİR – İzmir acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmaya hazırlanırken, kentte 12 ay boyunca gündeme damga vuran çok sayıda olay yaşandı.

Türkiye 2017 yılına İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’da gerçekleşen terör saldırısıyla kahreden bir başlangıç yaparken, İzmir de yılın ilk ayının beşinci gününde hain bir saldırıyla sarsıldı.

Tarihi davada çıkan tarihi karar, referandum heyecanı, Buca’dan Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden tur midibüsü uçuruma yuvarlanmasıyla meydana gelen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği katliam gibi kaza, şampiyonluk sevinçleri, grev, protokol ve ‘İZBAN’ krizleri ile kreşe giderken servis aracında unutulduğu için yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen ile çok sayıda istismar dehşetinin acısının damga vurduğu yılın 12 ayının en çok etki yaratan 12 olayı şöyle sıralandı:

OCAK

İZMİR HAİN SALDIRIYLA SARSILDI
İzmir 2017 yılının 5.günü hain bir saldırıyla sarsıldı.

Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adliyesi’nde bombalı araçla meydana gelen saldırıda adliyede mübaşir katip olarak görev yapan Musa Can ile polis memuru Fethi Sekin şehit oldu, 7 kişi de yaralandı.

Hain saldırı adliyeye girmek isteyen şüpheli araç içerisindeki teröristlerle onu durdurup arama yapmak isteyen polisler arasında çatışma çıkması ve bu sırada bombalı aracın teröristlerce patlatılması sonucu meydana geldi.



Canı pahasına katliamı önledi
PKK’lı teröristler hain saldırı için bomba yüklü araç, kalaşnikoflar, el bomabaları, RPG 7 ile adliyeye geldi. Adliye girişinde polis memuru Fethi Sekin teröristlerden şüphelendi. Aracı aramak istemesi sırasında teröristler kaçmaya başladı. Teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Fethi Sekin çok büyük bir katliamın önüne geçti.

Hain saldırıda şehit olan Kahraman Polis Fethi Sekin ve Musa Can'ın isimleri Bayraklı'daki 2 caddeye ve yeni yapılan parka verildi.

ŞUBAT



TARİHİ DAVADA 5 YIL SONRA TOPTAN BERAAT!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde iki dalga halinde yapılan polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturması sonrası 128 sanığın örgüt üyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 'örgüt lideri' sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı tarihi davada perde  27 Şubat Pazartesi günü kapandı.

Mahkeme Heyeti toplanan delillerin hukuka aykırı olmasını gerekçe göstererek tüm sanıklar için beraat kararı verdi. Ayrıca soruşturma sürecinde görev alan kamu görevlilerin tamamı için suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Mahkeme Heyeti süreçte gözaltına alınan ve tutuklu kalan kişiler için de tazminat başvuru hakkının yolunun açık olduğunu bildirdi.

MART



SAADET ÖĞRETMEN’E BÜYÜK ONUR
İzmir’in Menderes ilçesinde yaşanan utanç yürekleri dağlarken, Öğretmen Saadet Özkan’ın mücadelesi bir kahramanlık hikayesi olarak kayıtlara geçmişti. Saadet Öğretmen Sancaklı Mahallesi'nde bulunan okulda 22 yıldır okul müdürü olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Adil Ş.’nin 6 kız öğrenciye 'pornografik film izlettiği, cinsel taciz ve istismarda bulunduğunu ortaya çıkarmış, ihbarda bulunarak başlattığı hukuk mücadelesi sonunda sanığın 82 yıl hapis cezası almasını sağlamıştı.

Saadet Öğretmen’in onur mücadelesi sadece İzmir’de değil tüm yurtta ses getirirken, cesaretine edilen takdirler ABD’ye kadar uzandı. Saadet Özkan ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü. Özkan, ödülünü Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın eşi First Lady Melanie Trump'ın elinden aldı.

NİSAN


TÜRKİYE ‘EVET’, İZMİR ‘HAYIR’ DEDİ
Türkiye Nisan ayının 17’sinde sandık başına gitti. 18 maddelik yeni anayasa teklifi diğer adıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sandıkta vatandaşlara sunuldu. 

Cumhuriyet tarihinin 7’nci referandumunda 18 maddelik teklif yüzde 51.4’lük evet oyuyla geçerken, ‘hayır’ların oranı 48.6’da kaldı. İzmir’de ise Türkiye’nin tam tersi bir tablo yaşandı. Kentte 3 milyon 179 bin 748 seçmenden 2 milyon 832 bin 376’sı sandık başına giderken, oyların 2 milyon 789 bin 286’sı geçerli sayıldı. 1 milyon 918 bin 453 İzmirli tercihi ‘hayır’dan yana kullanırken, bu oyların oranı 68.8 oldu. İzmir’de 870 bin 833 ‘evet’ oyu çıkarken, bu sayı yüzde 31.2 orana denk geldi. Öte yandan İzmir’in 30 ilçesinin tamamında çoğunluk tercih ‘hayır’ oldu.

MAYIS


KUŞ CENNETİ KRİZİ!

Kentte 2017 yılının Mayıs ayına bakanlığın kriz yaratan ‘Kuş Cenneti’ kararı damga vurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) arasında sürdürülen protokol feshedildi. Karar İzmir’de kriz yarattı. Büyükşehir, Foça, Menemen ve Karşıyaka belediyelerinin bölge ile ilgili gerekli görevleri ifa edemediği ve bu yüzden yeni protokol yapılmayarak Kuş Cenneti'nin artık Bakanlıkça yönetileceği belirtildi.

Bakanlığın hamlesi kentte ‘bölge imara mı açılacak?’ tartışmalarını beraberinde getirdi. Bakanlık ise gelişmeyi ‘fesih değil yenilenmeme’ olarak açıkladı.

Kriz kriz doğurdu: Kocaoğlu-Şahin tartışması
İZKUŞ bu kararın ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen, Foça, Karşıyaka ve Çiğli Belediye Başkanları'nın katıldığı toplantıda İZKUŞ'un tüzel kişiliğinin dondurulmasına oy çokluğuyla karar verildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, karara şerh koydu. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Başkan Kocaoğlu şerh kararına sert tepki gösterirken, “İstenmeyen yere gidilmez. Davet gelmeyen düğüne gedilmez” sözleri sonrası yaptığı ve Şahin’in 2006’da partiden ihraç edildikten sonra mahkeme kararıyla dönmesi sonrası Menderes İsa Bey Çiftliği'nde düzenlenen toplantıda dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaşadığı diyaloga yönelik göndermesi çok tartışıldı. Şahin de açıklaması sonrası toplantıyı terk eden Kocaoğlu’na yazılı açıklamayla yanıt verdi.

HAZİRAN



İZMİR’DE KUTLAMA ZAMANI: 3 ŞAMPİYONLUK BİRDEN
İzmirli futbolseverler Haziran ayını kutlamayla geçirdi! Önce Altay Antalya Arena Stadı'nda oynanan Play Off finalinde Kocaelispor'u penaltı atışları sonucunda mağlup ederek, 2 yıl sonra yeniden 2. Lig'e yükseldi.  Ayrıca Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde mücadele eden Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı ise üst üste 5'inci şampiyonluğunu ilan etti. Armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkını kazanan Konak Belediyespor ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi aldı.

Zafer serisinde finali ise Göztepe yaptı. Türk futbolunun lokomotif takımlarından Göztepe 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktı. Göztepe Antalya’da oynanan play-off finalinde nefes kesen mücadelede Eskişehirspor’u penaltı atışları sonucunda devirerek daha önce 25 sezon mücadele ettiği Süper Lig’e döndü.


Göztepe fırtınası Süper Lig’de de tam gaz devam etti. Göztepe ligin ilk yarısında elde ettiği 30 puanla ligin tekrar 18 takımla oynanmaya başlandığı 1994-1995 sezonundan bu yana, alt ligden gelip ilk devrede en fazla puan toplayan takım oldu.


TEMMUZ


İZMİR’DE GREV KRİZİ: DENİZ ULAŞIMI DEVRE DIŞI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmeti veren kuruluşu İZDENİZ A.Ş ile çalışanlarının örgütlendiği Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca kentte deniz ulaşımı stop etti! 23 gün süren grev sonucunda vapur ve feribot seferleri devre dışı kaldı. Grev 23 gün sonunda sağlanan anlaşmayla son buldu. Vatandaşlar da vapurlara binerek yeniden keyif yaptı.

AĞUSTOS



FUAR KAPILARINI KRİZLE AÇTI!

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını bir kez daha krizle açtı. Fuarın 86.açılış törenine bu kez protokol krizi damga vurdu. CHP İzmir Milletvekilleri kendilerine ön sırada yer verilmemesine ve bu koltukların Fuarın sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İş adamı Ali Ağaoğlu ve iktidara yakınlığıyla bilinen iş dünyası temsilcilerine ayrılmasına sert tepki gösterdi. Protokol listesinin İZFAŞ tarafından hazırlanmış olması krizi bir kat daha büyütürken, vekiller açılışı terk etti.

EYLÜL



BİR KRİZ DE İZBAN TÖRENİNDE

İzmir’de İEF açılışında yaşanan gerilimin yankıları sürerken bir büyük kriz de Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı İZBAN’ın Selçuk’a uzandığı töreninin açılışında yaşandı.

Hükümet ile yerel idarenin ortak projesinde rayları Selçuk’a uzatan açılışta kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alanı dolduran kalabalığın kendisini protesto etmesine sinirlenerek töreni terk etti. Kocaoğlu’nun tepkisi sonrası CHP ile AK Parti arasında karşılık sert açıklamalarla siyasi bir kriz yaşandı.

EKİM


TÜPRAŞ’TA FACİA

Tüpraş İzmir Rafinerisi'nde, bakımdaki kazanda gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı. Çalışma Bakanlığı, Tüpraş'taki patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

KASIM



İZMİR YERLİ OTOMOBİL İÇİN SAHADA!
Yeri otomobil üretimi Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutarken, bu projeye ev sahipliği yapmak isteyen İzmir'den çok önemli bir hamle geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen otomotiv sektörü ve iş dünyası temsilcileri, yerli otomobil üretimi konusunda İzmir'in kararlılığını gösteren son derece anlamlı bir fotoğraf ortaya koydu. Daha sonra ise İzmir milletvekilleriyle "ikinci zirveyi" gerçekleştirildi. İlk toplantıda oluşturulan 8 kişilik Takip ve İzleme Komitesi, kentin vekillerini bilgilendirerek yol haritasını açıkladı. Komite Başkanı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantı bitiminde yaptığı açıklamada “İçeride siyasilerle birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Onların siyasi olarak İzmir’e sahip çıkmasını istedik. Bu fikir Merkezi Hükümete de gidecek. Bizim burada yaptığımız şey, İzmir olarak istek ve kararlılığımızı göstermek” mesajını verdi.

ARALIK


BAŞKAN’A SİLAHLI SALDIRI
İzmir Aralık ayının ikinci günü yaşanan silahlı saldırıyla şok yaşadı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce ile birlikte ilçenin Yaka Mahallesi’nde bulunan evine girerken, kapı önünde silahlı saldırıya uğradı. Otomobille yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, İnce çiftine doğru 3-4 el ateş açtı. Silahtan çıkan mermilerden biri, Mustafa İnce’nin sol diz kapağının üzerine isabet etti. İnce yere yığılırken, saldırgan otomobille olay yerinden uzaklaştı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mustafa İnce, ambulansla 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

İzmir Emniyeti yaptığı çalışmalar sonrasında İnce’yi vuran ismi yakaladı. Başkan İnce, eşiyle birlikte şahsı teşhis etti. Silahı ateşleyenin Balçova İnciraltı’nda işletmecilik yapan U.G olduğu öğrenildi. U.G tutuklandı. 

 
Kocaoğlu Yücel için sahaya indi: ‘Bakırçay’da delegasyona ne mesaj verdi?
 
İki 'Koca' haksızlık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağla bebek ikizi gibi yürümek istiyor
İzmir'de oturan Sevtap Tunç ve Alpaslan Tunç çiftinin 14 aylık ikiz bebeklerinden ...
Engelli evsiz adama silahlı saldırı!
Maltepe’de sokakta yaşayan engelli yaşlı adam, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
İzmir'deki 'sunroof dehşeti'nde karar: Ne ceza çıktı?
İzmir’de, rahim kanserini erken teşhisle yenen Sevilay Özkıyıcı (36), ...
 
Bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi
Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında, 22-28 Aralık tarihlerinde 53 ...
İstanbul'da DAEŞ operasyonu: 20 gözaltı
İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, 15’i yabancı uyruklu ...
İzmir'de yılbaşı arifesi 1500 polisle operasyon!
İl Emniyet Müdürlüğü, bin 500 polisin katılımıyla Kadifekale Mahallesi'nde ...
 
İzmir'de piyangoculara sahte para tuzağı!
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, ...
İzmir'i sağanak vurdu!
İzmir'de dün başlayıp gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle bazı ...
Ekonomi Üniversitesi o listede 22.sıraya çıktı!
TÜBİTAK'ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri