POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
20 Temmuz 2024 Cumartesi - 10:47

İzmir'de 7/24 yangın nöbeti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, sık sık çıkan orman yangınları için nöbette. Yüksek hava sıcaklıklarının da etkisiyle kentin dört bir yanını etkisi altına alan yangınlar, ekiplere zor anlar yaşatıyor. Gaziemir ile Buca arasındaki ormanlık alanı etkileyen yangını söndürmek için canla başla çalışan ateş savaşçıları şimdi o bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir de 7/24 yangın nöbeti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri, kentin dört bir yanında süren orman yangınlarını kontrol altına almak için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor. Aktif olarak 365 personelle vardiyalı olarak yangınlara karşı mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Gaziemir Sarnıç bölgesi ile Buca Kaynaklar’da başlayan, yoğun bir mücadelenin ardından kontrol altına alınan orman yangınlarının yeniden yaşanmaması için nöbette. Soğutma işlemlerinin sürdüğü bölgelerde görevli ekipler, belediyenin köy muhtarlarına dağıttığı tankerlerden de faydalanıyor.

Orman yangınlarına karşı önlem aldılar
İtfaiye eri Ömer Yakışan, Sarnıç bölgesinde ormanlar için nöbet tuttuklarını belirterek, “Alevlerin kontrol altına alındığı yerlerde soğutma çalışması yapıyoruz. Ancak zaman zaman alevlenmeler oluyor. O nedenle bölgede nöbetleşe olarak bekliyoruz. Tetikteyiz. Her an yangın çıkabilir. Biz de onun için buradayız” dedi.

“Gözümüz kulağımız ormanlık alanlarda”
İzmir İtfaiyesi Kırıklar Grubu Çavuşu Volkan Kömürcü de mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıkların kenti olumsuz şekilde etkilediğini anımsatarak, şunları söyledi: “Bu yıl yüksek sıcaklıkların da etkisiyle çok yoğun orman yangınları yaşanıyor. Biz Zafer Mahallesi ile Sarnıç bölgesi arasında yangına müdahale ettik. Burada soğutma çalışması yaparken yeniden alevler yükseldi. Ona müdahale ettik, söndürdük. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Ormanlarımız yandığı için canımız acıyor. Görevimizi yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar, kurtarabildiğimiz kadar kurtarmaya çalışıyoruz. Ancak herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum.”

“Tüm yurttaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor”
Gaziemir İtfaiye Grubu'nda görevli itfaiye eri Yusuf Demirtaş ise tüm ekibin sahada vardiyalı olarak çalışmalara katıldığını vurgulayarak, “Alevleri kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu manzara bizim canımızı yakıyor. Yangınlar hem şehrimizin hem de ülkemizin milli servetini yok ediyor. Bunun için dikkat tüm yurttaşlarımızın hassas olmasını, ormanlara girilmemesini istiyoruz. En ufak dumanda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması önemli. Yangınlar sıcakların etkisiyle çok hızlı büyüyor. Tüm risklere karşı görevimizin başındayız. Yangından en  hafif hasarla kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm yurttaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Etiketler:
 
İzmir'de Muharrem ayı bereketi
 
Aliağa FK'ya golcü kanat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dolandırıcılara 'Sekte' baskını!
Diyarbakır merkezli 7 ilde, farklı vaatlerle vatandaşları dolandıran şüphelilere ...
KKTC bayrakları tüm İzmir'de!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. yıl ...
İzmir'de hafta sonu hava nasıl olacak?
İzmir’de hafta sonu dış ilçelerde hava sıcaklığı gölgede 43 dereceye kadar ...
 
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde düzenlenen operasyonlarda elebaşılığını Sezgin Yüksel ve İmdat ...
Pençe-Kilit bölgesinden acı haber!
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade ...
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı!
20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü ...
 
Vicdansızlar! İzmir'de uyuyan köpeğe sopalarla saldırdılar!
Buca’nın Mustafa Kemal Mahallesi 694. Sokak’ta bulunan bir Tekel Bayii ...
THY'den küresel yazılım sorununa ilişkin açıklama
Türk Hava Yolları (THY), küresel çapta yaşanan teknik aksaklığın büyük ...
İnanır'a son görev: Gözyaşları ile uğurlandı
İntihar ederek yaşamına son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri