POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
4 Ocak 2018 Perşembe - 10:31

İzmir'de Fethi Sekin yası!

Fethi Sekin’i şehadetinin yıl dönümünde anan arkadaşları, portresiyle objektifin karşısına geçti. Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'i örnek alan oğlunun tüm Türkiye'nin gönlünde yaşadığını belirtti.

İzmir de Fethi Sekin yası!

İZMİR - İzmir Adliyesi önünde geçen yıl 5 Ocak’ta yaşanan terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla Türk halkının gönlünde ölümsüzleşen Fethi Sekin’i şehadetinin yıl dönümünde anan arkadaşları, portresiyle objektifin karşısına geçti.

Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, polis memuru İdris Yavuz, adliye kantininde görev yapan mahkum Oktay Merdin, banka müdürü Recai Üstün, güvenlik görevlisi Aydoğan Sarı, avukat Hale Çakıcı, inşaat mühendisi İsmail Miman, avukat Korhan Güngör, aşçı Mustafa Uçar, emekli polis Şahin Çevik, adliyedeki saldırıda yaralanan avukat Bülent Karagöz, banka güvenlik görevlisi Yunus Yılmaz Eroğlu, sağlık çalışanı Selma Mezili, gazeteci Ömer Süt, temizlik işçisi Gülşah Yıldırım, ‘Kahraman’ın fotoğrafı’yla poz verdi.



'Fethim Türkiye'nin kalbinde yaşıyor'
Şehit Polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'i örnek alan oğlunun tüm Türkiye'nin gönlünde yaşadığını belirtti.

Sekin, oğlunun geçen yıl 5 Ocak'ta teröristlerle çatışmaya girerek şehadete ulaştığı İzmir Adliyesi C Kapısı'nda görev yapan mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

Polislerle sohbet eden baba Sekin, bir süre önce kurşun geçirmez olarak yeniden inşa edilen polis noktasının duvarında asılı oğlunun fotoğrafının yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Terör saldırısında oğluyla birlikte şehit olan mübaşir Musa Can'ın isimlerini taşıyan saygı köşesini de ziyaret eden Sekin, duygusal anlar yaşadı.

"İneğimi satıp oğlumu polis okuluna gönderdim"
Mehmet Zeki Sekin, oğlunun şehit olduğu haberini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde ameliyathaneden servise çıktığı anda öğrendiğini, bir yıldır acısının hiç dinmediğini söyledi.

Küçük yaşlardan bu yana insanlara iyilik yapmayı çok seven oğlunun Samsun'da bulunan polis okulunu kazandığı gün yaşadığı sevinci hatırladığını anlatan Sekin, oğlunu okula gönderebilmek için ineğini satıp parasını ona verdiğini anlattı.

Şehit polisin sırasıyla Kilis, Bingöl ve İzmir'de görev yaptığını dile getiren baba Sekin, "Benim Fethim çok kahramandı, korku nedir bilmezdi. 15 Temmuz'dan sonra bana, 'Allah'ım Ömer Halisdemir gibi bana da bir şehitlik nasip etsin' dedi. O da nasip etti. Halisdemir'i kendisine örnek almıştı." dedi.

"Görüntüleri defalarca izledim"
Oğlunun teröristlerle çatıştığı anlara ilişkin görüntüleri tekrar tekrar izlediğini anlatan Sekin, şöyle konuştu: "Kahramanca müdahale etti. Bir teröristi vurduktan sonra mermisi bitiyor, şarjörünü almaya gidince yetişemiyor. Jandarma arabasının ardında bir terörist daha vardı, onu sanki göremiyor, görse arkadan çullanırdı. Jandarma aracındaki asker kaçmaya çalışıyor, birkaç kez kapıyı açıyor kaçmaya çalışıyor, kaçamıyor. Onun hayatta olması benim Fethimin sayesindedir."

Mehmet Zeki Sekin, "Şehit babası olarak ben şehidimle gurur duyuyorum. Bu gurur, tüm Türkiye'nin gururudur. Benim Fethim Türkiye'nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, öğretmenevinde, ormanında, hastanesinde, caddesinde ve sokağında ismi yaşatılıyor. Allah devlet büyüklerinden razı olsun, ismini ölümsüzleştirdiler. Tüm kapılar bana açıktır. Nereye gidersem gideyim, 'kahramanın babası' diye beni de 'kahraman' ilan ediyorlar." şeklinde konuştu.

Gelini ve torunlarının da üzüntüsünün devam ettiğini vurgulayan baba Sekin, şehit polisin büyük kızının hukuk fakültesinde eğitim almak istediğini, 2 oğlunun da polis olmak istemeleri halinde en büyük desteği kendisinin vereceğini de sözlerine ekledi. (Tezcan Ekizler/AA)

 
Konak'ta sporla gelen mutluluk!
 
Rusya'nın üssüne saldırı: 10 asker yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlüler İzmir'de nakil bekleyen çocuklar için seferber oldu!
İzmir'de üç hastanenin onkoloji servislerinde lösemi tedavisi gören ve ...
FETÖ'nün 'askeri mahrem yapılanması'na operasyon!
Konya merkezli 27 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 58'i ...
Diyanet: Evlilik yaşı en az 17 olmalı
Diyanet'in internet sitesindeki tanımlar, "çocuk yaşta evliliğe onay" ...
 
Datça'daki cennet koy ihaleye çıkıyor!
Datça’daki doğa harikası Kurubük Koyu ihaleye çıkarılacak. İhale çevrecilerin ...
Yılbaşı büyük ikramiyesi onlara vurdu!
Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye çeyrek bilete çıkmıştı. 4 talihlinin ...
İZBAN'da korkunç ölüm: Rayların karşısına geçmek isterken...
Konak İlçesi'nde, kimliği belirlenemeyen bir erkek, rayların karşısına ...
 
Hakan Atilla davasında juri kararını verdi
ABD'de yaklaşık 4 haftadır görülen Hakan Atilla davasında jüri üyeleri, ...
10 hakim ve savcı göreve döndü
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 8'i açığa alınan, 2'si meslekten ihraç ...
İran'da 3 istihbaratçı öldürüldü
Rejim karşıtı gösterilerde İran istihbarat teşkilatına mensup 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri