POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Gazze, Gazzelilerindir ve öyle kalacaktır'
"Gazze, Gazzelilerindir ve öyle kalacaktır"
Elektrik faturalarında yeni dönem
Elektrik faturalarında yeni dönem
TFF'den derbi hakemi ile ilgili net açıklama
TFF'den derbi hakemi ile ilgili net açıklama
Devlet Bahçeli: Gazze toprağı emlak değildir
Devlet Bahçeli: Gazze toprağı emlak değildir
13 Şubat 2025 Perşembe - 19:10

İzmir'de askeri üniformayla taksilerde dolandırıcılık: Yakalandı!

İzmir'de askeri üniforma giyerek birçok taksiciyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir de askeri üniformayla taksilerde dolandırıcılık: Yakalandı!

İzmir'de askeri üniforma giyerek birçok taksiciyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kentte taksicilik yapan Mustafa Başdaş, geçen yılın ekim ayında, asker olduğunu iddia edip ücretini ödemeyen müşteriden şüphelendi.

Yaptığı araştırmalarda söz konusu kişinin asker olmadığını öğrenen Başdaş, arkadaşlarını uyarmak amacıyla şüphelinin görsellerini whatsApp gruplarında paylaştı.

Bunun üzerine, şüphelinin başka bir taksiye üsteğmen kıyafetiyle bindiği görüntü eline ulaşan Başdaş, bu şekilde dolandırılan çok sayıda taksiciyle şikayetçi oldu.

Polis ekiplerince kimliği belirlenen ve gözaltına alınan S.B. tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından S.B. hakkında "Kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

S.B. yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

- "Polisimizi, askerimizi çok sevdiğimiz için hiç para aklıma gelmedi"

Mustafa Başdaş, AA muhabirine, bu kişinin arabasına bindikten sonra kucağına astsubay kıyafetini koyduğunu ve telefonda birisiyle "komutamın" diye görüşme yaptığını söyledi.

Bu kişinin kendisini "Semih Astsubay" olarak tanıttığını aktaran Başdaş, "Askeriyeden sohbetler ettik kendisiyle. 'Vatan size emanet' dedim ve hayırlı görevler diledim. Biz polisimizi, askerimizi çok sevdiğimiz için hiç para aklıma gelmedi. Aklıma Gara'da şehit edilen Semih Özbey Astsubay geldi. Gözlerim doldu, çok duygulandım." dedi.

Başdaş, S.B'nin, hesabına parayı göndermemesi üzerine durumdan şüphelendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Askeriyeye gittim. Nizamiyedeki nöbetçi askere fotoğrafını gösterdim. Bana kendisini tanımadığını söyleyip beni bir üsteğmene götürdü. Üsteğmen de tanıyamadı. 'Ben bir soruşturayım' dedi. Yarım saat falan bir soruşturma sürdü. Hiç kimsenin tanımadığını bu kişinin askeriyeye gelip gelmediğini kontrol etmek için de güvenlik kameralarına baktıklarını söyledi. Kayıtlarda şahsın arabadan indikten sonra içeriye doğru hareket ettiğini ben gittikten sonra geri çıktığını fark ettik. Sonra bana 'seni bu arkadaş dolandırmış' dedi. Onur mücadelesi olarak gördüm ve şikayetçi olacağımı söyledim."

Başdaş, S.B'nin fotoğrafını paylaştığında birçok taksicinin bundan para alamadığını öğrendiğini sözlerine ekledi. (AA)

 
"Gazze, Gazzelilerindir ve öyle kalacaktır"
 
CHP Konak'tan 'erken seçim' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Gazze, Gazzelilerindir ve öyle kalacaktır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir otelde gerçekleştirilen ...
Uzmanlardan İzmir’de ‘tsunami’ incelemesi!
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'ndeki ...
TFF'den derbi hakemi ile ilgili net açıklama
TFF yönetiminden Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili önemli bir ...
 
Çeşme’de ‘tarım çalıştayı’na yoğun katılım!
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme’de Nitelikli Tarımsal Üretimin ...
İzmir'de firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde FETÖ'ye üye olmak suçundan hakkında 7 yıl ...
MSB’den flaş ‘Yunanistan’ ve ‘Suriye’ açıklaması!
MSB kaynakları, Suriye’ye askeri ataşe görevlendirmesine yönelik çalışmaların ...
 
CHP'li belediyelere soruşturmada yeni gelişme
İstanbul’daki 9 belediyeye yönelik düzenlenen terör operasyonunda bu sabah ...
‘Santorini’ zirvesi… Volkan patlaması ve tsunami İzmir'i nasıl etkiler? Vali Elban yanıtladı
Ege Denizi’nde meydana gelen sismik hareketliliğe karşı İzmir’de alınacak ...
Ağır yaralanmıştı: İzmirli uzman çavuştan acı haber!
Edremit 10. Komando Tugayı’ndan geçici görevle gittiği Suriye sınırında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri