POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
13 Haziran 2024 Perşembe - 15:32

İzmir'de aynı ilçede 2 yangın birden!

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanda yangın çıktı. Aynı dakikalarda Bornova'da bu kez yol kenarlarındaki otlarda başlayan yangın, palet fabrikasına sıçradı. İki yangın için de söndürme çalışmaları gerçekleştirilirken palet fabrikasına sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

İzmir de aynı ilçede 2 yangın birden!

Bornova ilçesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak ve 3 helikopterle havadan, 6 arazöz ve orman işçileriyle karadan müdahale başladı. Söndürme çalışmaları sürüyor.

BİR YANGINDA PALET FABRİKASINDA!

İzmir'in Bornova ilçesinde yol kenarlarındaki otlarda başlayan yangın, palet fabrikasına sıçradı. İtfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor.

Kemalpaşa Mahallesi, 7045 Sokak'ta saat 13.00 sıralarında yol kenarlarındaki otlarda yangın çıktı. Alevler, kısa sürede yayılarak yakındaki bir palet fabrikasının bahçesine kadar geldi. Bahçede tutuşan paletlerden çıkan alevler fabrikaya da sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar yaptı. Durum 112'ye bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve orman ekipleri sevk edildi. 

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Bornova ilçesinde yol kenarlarındaki otlarda başlayan ve palet fabrikasına da sıçrayan yangında, gökyüzünü yoğun duman kapladı. Fabrikanın bahçesindeki paletlerin bir bölümü, alevler ulaşmadan başka alana taşınarak uzaklaştırıldı. Söndürme çalışmalarına çevre işletmelerde çalışan işçiler de destek verdi. Fabrikadaki iki otomobil de çevredeki vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarılarak, yanmaktan kurtarıldı. Alevler, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Fabrikada büyük oranda hasar meydana gelirken, soğutma çalışmaları sürüyor.

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Bornova Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bornova’da Pınarbaşı’nda bir palet fabrikasında ve Manisa yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangınlar korkuya neden oldu. Palet fabrikasında çıkan ve kısa sürede sıcaklık ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında, Bornova Belediyesi’ne ait fidanlığın tamamı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün de bulunduğu Can Dostlar Yerleşkesi’nin bir kısmı yandı.

Hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği merkezde mamaların ve çeşitli malzemelerin bulunduğu iki depo tamamen yanarken, alevler hasta hayvanların tedavi edildiği ve gözlem altında tutulduğu binalara kadar ulaştı. Bornova Belediyesi personellerinin üstün gayretiyle, yaklaşık 110 köpek ve 70 kedinin bulunduğu barınak tamamen boşaltıldı. Sokak canları, hiçbir zarar görmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’ne götürüldü.

Can dostlarımıza zarar gelmedi

Pınarbaşı’nda saat 13.30 sularında başlayan yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Bornova Belediyesi ve çevre ilçelerin belediyelerinden de çok sayıda tanker, araç ve personel ile müdahale edildi. Aynı saatlerde Manisa yolu Bornova girişindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise hem karadan hem de havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile müdahale edildi.

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki her iki noktada incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkilileri ve ilgili personelden bilgi alan Başkan Eşki, “Yangın haberini alır almaz tüm ekiplerimizle hemen bölgeye gelerek can dostlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Tek tesellimiz Can Dostları Yerleşkemizde hiçbir hayvanın zarar görmemesi. Fidanlığımız ise ne yazık ki tamamen yandı. Üzücü bir olay yaşadık. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Dikkatli olalım uyarısı

Başta İzmir İtfaiyesi olmak üzere yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına katılan ilçe belediyelerine teşekkür eden Başkan Eşki, sıcaklık artışlarının yaşandığı bir döneme girildiğini hatırlatarak tüm vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

 
Aslanoğlu’ndan 'eylem’ açıklaması: Sorunun çözümü de kaynağı da belli!
 
Tugay müjdeyi duyurdu: Eğitim desteği hesaplarda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan 'memur eylemi' açıklaması... 'Yasal sınır' vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında memurların yürüttüğü ...
MSB: F-16 tedarikinde imzalar atıldı!
Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile F-16 tedarikinde imzaların atıldığını ...
Büyükşehir'de TİS krizi... Memurlar CHP İzmir'in kapısına dayandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında memurların yürüttüğü ...
 
147 kişi işten çıkarılmıştı... Başkan'dan açıklama: Biz istemedik; mecbur bırakıldık!
İzmir’de yerel seçimlerin ardından yaşanan işten çıkarma krizleri devam ...
‘Şasi’ oyununu polis bozdu: 12 gözaltı
İzmir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışından getirilen ...
Spor salonunda silahlı kavga: 1 ölü
Ankara'da husumetli iki kişi arasında spor salonunda çıkan tartışma büyüyerek ...
 
İzmir'de 'Bylock'çulara baskın!
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen ...
Ablasını öldürmüştü cezası belli oldu
Diyarbakır'da kız kardeşi Havva Ü.’yü av tüfeğiyle vurup öldüren ağabeyi ...
13 Haziran Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 13 Haziran Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri