POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
4 Ocak 2022 Salı - 13:33

İzmir'de emekli isyanı: Alana indiler, fatura yaktılar!

İzmir'de emekliler alana indi. Konak'ta gerçekleşen eylemde peş peşe gelen zamları ve maaş artışı kararını protesto eden emekliler fatura da yaktı!

İzmir de emekli isyanı: Alana indiler, fatura yaktılar!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 yılı enflasyonunu yüzde 36.08 olarak açıklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da memur ve emeklilerin alacakları zam oranını duyurdu. 

Buna göre en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarılırken, bunun dışında emekliler için 6 aylık enflasyon oranında zam dışında bir maaş artışı yapılmadı. 

Bu karar ve ekonomik krizin gölgesinde gelen peş peşe zamların ardından İzmir’de emekliler alana indi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Emekli-Sen tarafından düzenlenen ve Tüm Emekliler Sendikası'nın da destek verdiği eylem Konak’taki Eski Sümerbank önünde gerçekleşti. 

Emekliler eylemde hükümeti zamlar nedeniyle protesto edip istifaya çağırırken elektrik faturaları da yaktı. 

ZAMLARI TEK TEK SAYDI! 
Eylemde konuşan DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, “İktidar bütün rant hortumlarına 5’li çete ve yandaşlarına, kendi dostlarına ve akrabalarına bağlamış, ülkenin tüm gelirlerini onlara aktarıyor. İktidar Türk Lirası çok değerli derken, köprüleri, alt geçitleri ve hastaneleri dolara endeksli olarak yandaşlarına peşkeş çekti. Halkın geçimini sağlamak için temin etmek zorunda kaldığı bazı şeylerin fiyatlarına bakalım… Ekmek 1 yılda, 1 liradan 2.5 liraya, 5 kiloluk un 16 liradan 42 liraya, 5 kilo şeker 19 liradan 37 lira, 1 paket makarna 3.5 liradan 5.95 liraya, 1 kilo çayın fiyatı 26 liradan 36 liraya, 1 kilo pirinç 7 liradan 12 liraya çıktı. Bunların hepsi Aralık sonu fiyatları… Hükümet 31 Aralık saat 00.00’a kadar zamları açıklamadı çünkü hemen ardından memur ve emekli maaş zamlarını açıklamak zorundaydı. Eğer o gün bu zamları açıklasalardı maaş zamları da çok farklı olacaktı. Elektriğe, doğal gaza, akaryakıta akıl almaz zamlar yapıldı. Bunlar hayatın her tarafına yansıyacak. Bugün bizlere verilen maaş, zam değil bu enflasyon farkı… Gerçek bilim adamlarının piyasa araştırması yaparak ölçtükleri enflasyon yüzde 82!” dedi. Eylemde ardından iktidarın emekliler için aldıkları kararlar katılımcılara okundu ve ‘yuh’ sesleriyle proteste edildi. 

SARI'DAN SANDIK ÇIKIŞI! 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da eylemde yaptığı konuşmada, “TÜİK’in rakamlarına değinmek istiyorum. Cumhurbaşkanı dün zamları sanki bir lütuf gibi açıklıyor. Sanki bu ülkeyi biz yönetiyorduk, enflasyonu biz artırdık, bu zammı da bize bir lütuf gibi veriyorlar. Ben buradan çok basit bir çağrı yapıyorum. Şu anda hemen yanımızda bulunan lokantalarda, kıraathanelerde, kafelerde uygulanan zam oranına bir bakın… TÜİK enflasyon rakamlarını TBMM lokantasında alıyor herhalde! Bugün Türkiye’deki tüm lokantalar TBMM lokantasıyla aynı fiyatta satış yapsın biz 4 bin 250 TL asgari ücreti kabul edeceğiz. Bu gördüğünüz emekliler yaşamları boyunca faturalarını ödeyebilmek için çalıştılar ama bugün bakanların çocukları bir kazma kürek bile sallamadan gemiciklere sahip oldular. Ama sandık geldiğinde bu iktidarı sandık geldiğinde biz devireceğiz!” diye konuştu. 

 
Baba Sekin oğlunu anlattı: Onun kahramanlığı kalbimizden silinmez
 
İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'ye 'teftiş' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kur korumalı mevduata katılım 84 milyar lirayı geçti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların kur korumalı TL ...
Dolar ve Euro'da günün ilk rakamları
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Piyasada 22 liradan ucuz sigara kalmayacak!
Sigaradan alınan ÖTV'nin yüzde 47 zamlanmasıyla en ucuz sigaraya en az 4.5 lira zam gelecek.
 
En düşük memur maaşı ne kadar oldu?
Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6429 ...
Yeni mezunlara destek: 100 bin lira verilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. ...
Basın meslek örgütleri: Sefalet katmerlendi!
Basın meslek örgütleri, basın emekçilerinin çalışma koşullarının sefalet ...
 
Sigara ve alkolde yüzde 47'lik ÖTV artışı!
Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış gösterdi. ...
İzmir'in enflasyon raporu: Zam şampiyonu...
Türkiye genelinde TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Aralık ayında bir önceki ...
Ocak ayı kira artış oranı belli oldu
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ocak ayı kira artış oranı belli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri