POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
25 Ocak 2019 Cuma - 20:32

İzmir'de fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

İzmir'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu, bir minarenin ise külah bölümü yıkıldı.

İzmir de fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

İzmir'de öğleden sonra başlayan şiddetli rüzgar, saat 18.00'den itibaren etkisini artırarak fırtınaya dönüştü. Fırtına İzmir kent merkezinde çeşitli ilçelerde ve semtlerde bazı ağaçların, sokak ve caddelere devrilmesine, binaların çatılarının uçmasına, Karabağlar'da Cennetçeşme semtindeki bir caminin minaresinin ise külah bölümünün devrilmesine neden oldu. Devrilen ağaçlar ile uçan çatılar özellikle araçlara zarar verdi.

BALÇOVA'DA AĞAÇ, SEYİR HALİNDEKİ ARAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde, saat 18.00 sıralarında bir ağaç yola devrildi. Bu sırada seyir halinde olan 3 araç da, devrilen ağacın altında kaldı. Araçlarda bulunanlar olaydan yara almadan kurtuldu. Araç sahiplerinden Emrah Dilenç (31), "Ağaç devrildi. Bir anda fren yaptım ama aracın üstüne devrildi" dedi. Kendisine bir zarar gelmediğine şükrettiğini söyledi. Araçta eşi ve çocuklarının bulunduğunu söyleyen sürücülerden Süleyman Alper ise, "Eşim ve çocuklarımla birlikte Konak yönüne gidiyorduk. Arabayla giderken birden ağaç devrildi. Ağacın devrildiğini görünce frene bastım. Allah'a şükür durabildim. Çok şükür kimseye bir şey olmadı" diye konuştu. Yaşanan olayın ardından yol tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Fırtınanın saatteki hızı ise zaman zaman 76 kilometreye kadar çıktı.



FIRTINA HIZI GÜNEY EGE'DE 100 KİLOMETREYİ BULACAK

İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları fırtınaya karşı uyardı. Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de güney yönlerden rüzgarın saatteki hızının 60 ila 90 kilometreye kadar çıkacağı belirtildi. Güney Ege'de ise kuvvetli fırtınanın saatteki hızı 100 kilometreyi bulacağı belirtildi. Fırtınanın, yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının ise güneybatılı akışlarla birlikte batı kesimlerini etkilediği ifade edildi. Toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar başta güneybatı kıyıları olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer etkili olacağı bildirildi. Toz taşınımı sebebiyle, bu bölgelerde gerçekleşecek yağışların yer yer çamur şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

KARŞIYAKA'DA TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, fırtınanın etkisiyle deniz yükselmesi nedeniyle, tramvay seferleri aksadı. Deniz yükselmesi nedeniyle Yunuslar-Alaybey arasında sefer yapan tramvay, hizmete ara verdi. Tramvay hattında yolcular, ESHOT otobüsleri ile taşınıyor.

ÇEŞME DE OLUMSUZ ETKİLENDİ

İzmir'in Çeşme ilçesinde etkili olan yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olduğu ilçedeki bir derede taşkın meydana geldi. Ovacık Ovası'ndaki enginar tarlaları sular altında kaldı. Çeşme Çarşısı da sağanak yağmurdan etkilendi, çarşı yolu suyla doldu. Zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

(DHA)

 
İzmir'de hava koşulları nedeniyle vapur seferleri iptal
 
Altınordu deplasmanda güldü: 0-2
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de hava koşulları nedeniyle vapur seferleri iptal
İzmir'de şiddetli fırtına nedeniyle hava ve deniz koşulları sebebiyle ...
Aşk cinayetinde 7 kişiye müebbet hapis cezası
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Orhan Pala'nın (22), iddiaya göre aşk yaşadığı ...
Servis minibüsünün çarptığı kadın öldü
İzmir'in Balçova ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Hanife Gökhasan ...
 
İnciraltı'nda 7 sandal su alarak yan yattı
İzmir'de, iki gün boyunca etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle ...
Eski öğrencisini tacizle suçlanan lise müdürü açığa alındı
İZMİR'in Selçuk ilçesinde, lise öğrencisi 17 yaşındaki S.T.'ye cinsel ...
Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilçam'ın 'Domates Güzeli' lakaplı usta oyuncusu Ayşen Gruda, Zincirlikuyu ...
 
'Bombalı saldırılar' davasında sona gelindi
İzmir'de AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası, MHP Çamdibi İrtibat ...
Düştüğü denizde kalbi duran kadını, deniz polisi kurtardı
İzmir'in Konak ilçesinde, denize düşen kadını, deniz polisi kurtardı. ...
AYM'nin başkanlığına Arslan yeniden seçildi
Anayasa Mahkemesi'nin başkanlığına Zühtü Arslan yeniden seçildi. Arslan'ın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri