POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
14 Eylül 2017 Perşembe - 08:15

İzmir'de kadına şiddete karşı anlamlı gece: Karışamazsınız!

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, kadınların giydikleri kıyafetler nedeniyle uğradığı şiddet ve taciz olayları, Kaya Termal Otel'de düzenlenen 'Karışamazsınız' etkinliği ile protesto edildi. 

İzmir de kadına şiddete karşı anlamlı gece: Karışamazsınız!

Müzik eğitmeni ve Sivil Toplum Önderi Muharrem Dayanç öncülüğünde, İzmir Kaya Termal Otel'de bugün saat 18.00'da başlayan 'Karışamazsınız' etkinliğinde, kadınların kıyafetleri dolayısıyla uğradıkları şiddet ve taciz olayları protesto edildi.

Etkinliğe, Gazeteci-Yazar Canan Tan, eski 50 kuruşların arkasında fotoğrafı bulunan Etnolog Sabiha Tansuğ, Türkiye'nin ilk kadın ortodonisti Ayşe Mayda, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Erarslan ile çok sayıda davetli katıldı.



Dayanç, etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karışamazsınız Projesi ile giydiği kıyafet nedeniyle kimsenin şiddete uğramasını istemiyoruz, bunu erkek duyarlılığıyla ortaya koymak istedik. İzmirli kadınlar isterse şortunu da giyecek, isterse başörtüsü de takacak. Bu mesajı İzmir'den tüm Türkiye'ye haykırıyoruz" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan organizasyonda kürsüye çıkan İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Erarslan ise, "Gerek kadın cinayetleri, gerekse fiziksel şiddete maruz kalan kadınların sayısına her geçen gün yenileri eklenmektedir. Yüzde bin 400 oranında artan kadın şiddetinin artık önü alınamaz hale gelmiştir. Eğitimsizlik, cezaların yetersizliği ve toplumsal bakış, bu durumu toplumsal algıda normalleştirmemize yol açmaktadır. Kadın algısını pembe vagona hapseden zihniyet, yine aynı aygıyla kıyafete dahi tahammül edemez hale gelmiştir. Kadına şiddet, örtülü, örtüsüz, şortlu, mini etekli, köylü, şehirli, eğitimli, eğitimsiz, çalışan, çalışmayan tüm kadınları hedef almıştır. Bu noktada siyasi görüşü, etnik kökeni, ekonomik durumu ve eğitimi ne olursa olsun, ortak ve samimi bir tepki konulması zorunludur. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu projede olduğu gibi el ele verip, birlikte çözüm üretmeliyiz. Genelde fiziksel olarak algılanan şiddetin ekonomik, sosyal ve psikolojik boyutları da göz ardı edilmemelidir" dedi.

Erarslan'dan sonra söz alan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü ise, kadın derneklerinin bu coğrafyada öngörüleri, cesaretleri ve kararlılıklarıyla 1800'lü yıllardan beri mücadele ederek bu güne geldiğini belirterek, "Kadın derneklerinin 1847 yılında kabul edilen 'İrade-i Seniyye' ile kız-erkek çocuklara miras hakkının elde edilmesinde de emekleri vardır, Nezihe Muhiddin önderliğinde 1923 yılında kurulan Kadınlar Halk Fırkası ile sorgulamayı siyasal boyuta taşıyan düşüncenin de ta kendisidirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası bünyesindeki müzik grubu, davetlilere klasik müzik dinletisi sundu.

Büyük alkış toplayan müzik dinletinin ardından, defile yapıldı. Hem tesettür, hem de dekolte giyinen 35 manken ile 'Karışamazsınız' ve 'Özgürlüğüme dokunma' yazılı tişörtler giyen önemli kadın şahsiyetler, el ele podyuma çıktı.

Etkinlik, Sivil Toplum Önderi Muharrem Dayanç'ın, Sabiha Tansuğ ve Ayşe Mayda ile kol kola podyuma çıkıp davetlileri selamlamasıyla son buldu.

 
İzmir'de tarihi oturum: 1500 yıl sonra yeniden!
 
Korkunç son: Salonda canına kıydı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de trafiği kilitleyen boks maçı!
Sosyal medyada paylaşılan görüntüler şok etkisi yarattı. Mustafa Kemal ...
Plajda içki içen kadınlara ceza!
Zonguldak'ta belediyenin plajında içki içen iki kadına para cezası uygulandı.
İzmir'de uyuşturucu operasyonu!
Kiraz ilçesinde uyuşturucu elde etmek için kestane bahçesine ekilen 157 ...
 
Emekli Özel Harekatçılar o diziden şikayetçi!
Tüm Emekli Polis Harekatçılar Derneği, bir televizyon kanalında yayınlanan ...
Kardeşine son kez bakmak istedi, gözlerine inanamadı!
Aydın Söke'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 50 yaşındaki ...
FETÖ'cüler İzmir'den Sakız'a kaçarken yakalandı!
Yunanistan'a geçme hazırlığındayken yakalanan 14 kişi arasında FETÖ yöneticisi ...
 
Bakanlıktan yerel yönetimlere 'kızartma yağı' uyarısı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Hidrojen Sülfürün Kanalizasyona ...
'Otomobil faresi' operasyonla yakalandı
İzmir'in sahil ilçelerinde otomobillerin camlarını kırarak hırsızlık yaptığı ...
İzmir’de MHP’li eski başkanın oğlundan kara haber!
İzmir’in Torbalı İlçesi MHP eski İlçe Başkanı Musa Serbest'in 5 gün önce ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri