POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
8 Ekim 2017 Pazar - 12:18

İzmir'de medrese gibi okul!

İzmir’de bir imam hatip ortaokulunda öğrenciler okula ayakkabılarıyla giremiyor. Okulun, cuma günleri ‘mübarek’ gün olduğu için eğitim vermediği de iddia ediliyor.

İzmir de medrese gibi okul!

İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda fiili medrese eğitimine geçildi. Karabağlar Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler okula ayakkabılarını çıkarmadan giremiyor. Fiziki yapının okuldan çok camiye dönüştürüldüğü okulda kitaplık yok, ayakkabılıklar var.

Girişte ayakkabılarını dolaplara bırakan öğrenciler, terlik ya da çoraplarla öğrenim görüyor. Üstelik okulda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) haftalık öğrenim programının da kenara bırakıldığı iddia ediliyor.

Cumhuriyet’ten Hakan Dirik’in haberine göre “Cuma günü” eğitime ara verilirken, o günkü eğitimlerin cumartesi günü öğrencilere aktarıldığı ileri sürülüyor.

Gayri resmi bir ‘abi’ var
Okulun, modern Türkiye Cumhuriyeti’nde ortaçağ medrese eğitimi veren bir kuruma dönüştüğünü kaydeden Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, yapılan uygulamaların “temizlik” ya da “hijyen” bahaneleriyle savunulamayacağını söyledi. Yıldırım, okuldaki uygulamaları şöyle aktardı: “Okulda tam bir medrese uygulaması yapılıyor. Temizlik, hijyen adı altında çocukların ayakkabıyla okula girmesine izin verilmiyor. Okul zaten fiziki olarak daha çok Kuran kursuna benziyor. İçi de eğitim kurumundan ziyade camiyi andırıyor. Çocuklar, okulda terliklerle, çoraplarla geziyor. Burada tam bir medrese eğitimi veriliyor. Cumhuriyet Türkiyesi’nde, ortaçağ eğitim sisteminin kalıntılarını görüyoruz, yaşıyoruz. Okulda, Milli Eğitim Temel Kanunu açık açık çiğneniyor.” Fethullah Gülen’in zamanında önemli duraklarından da birisi olan Kestanepazarı’ndaki uygulamaların okulları medreseye çevirme amacının somut bir örneği olduğunu kaydeden Yıldırım, “Okulu yaptığımız cuma günü ziyaretinde ders saati olmasına rağmen okulun tatil edildiğini, uzak yerlerden gelen öğrencilerin evlerine cuma gününden gönderildiğini gördük. Bunun yerine cumartesi günleri ders yapılıyormuş. Mesai saati olmasına karşın okulda yönetici ve öğretmen yoktu. Pansiyonlu okul olmamasına karşın 3. kat ranzalarla yatakhaneye çevrilmiş durumda. Bir üniversite öğrencisi ‘abi’ okulda belletmen öğretmen olarak gayri resmi bir şekilde görev yapıyor. ‘Erkek imam hatip okulu’ ibaresi olmamasına rağmen yalnızca erkek öğrenciler eğitim görüyor” diye konuştu.

Yargıya taşınacak
Yıldırım, “Bu tehlikeli anlayışın yaygınlaşarak ileride önü alınmaz ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağı açıktır. Okullarımızda kızlı erkekli sınıfları ayıran, devlet okullarını medrese mantığıyla yönetme anlayışını kabul etmiyoruz. Bu ve benzeri yasadışı uygulamalara asla geçit vermeyeceğimiz, her fırsatta bunu deşifre edeceğiz. Bu uygulamalara izin veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

 
Bornova'da yerel kalkınmaya 'bal gibi' destek!
 
İzmir’de zehir tacirlerine 22 ayrı operasyonla darbe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'a kaset kumpasında önemli detay!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ...
FETÖ'cüler polis ve jandarma çevirmelerini 'Eagle'dan paylaşmış!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ üyelerinin, ...
Diyarbakır'da 105 roketatar mühimmatı ele geçirildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait 105 roketatar mühimmatı ...
 
Çarpıcı araştırma: Gençler TV'de ne izliyor?
Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışması kapsamında lise ve ortaokuldan ...
Sınıra gece yarısı büyük intikal!
İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında ...
Ailesini katlettikten sonra canlı yayın yaptı!
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde bir kişi, eşi, kayınpederi ve kayınvalidesini ...
 
Diyarbakır'da hain saldırı: 2 şehit
Diyarbakır'da teröristlerin yola döşedikleri patlayıcı güvenlik güçlerinin ...
Komutanlar birliklerde incelemelerde bulundu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı ...
İzmir'de 55 kaçak yakalandı
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri