POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
26 Eylül 2024 Perşembe - 09:14

İzmir'de sanat dolu ekim: İşte program!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ekim ayında dopdolu bir programla sanatseverlerle buluşuyor.

İzmir de sanat dolu ekim: İşte program!

İzmirli sanatseverlerin adresi, ekim ayında da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) olacak. Bir ay boyunca konser, sinema gösterimi, sergi gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak AASSM, İzmirli sanatseverler için yine dopdolu bir program hazırladı.

“Can Dostlarımız için El Ele” konseri
Ekim ayı etkinlikleri, 1 Ekim’de saat 20.30’da AASSM Büyük Salon’da düzenlenecek Olten Filarmoni Orkestrası’nın “Can Dostlarımız için El Ele” konseri ile başlayacak. 2-9-16-23 Ekim tarihlerinde ise AASSM Müzik Kütüphanesi’nde saat 19.30’da Gündüz Öğüt ile Anlatılmayan Öyküler Yazım Atölyesi gerçekleştirilecek. Müzik ve edebiyatın birbirini besleyen ortak yönlerinin ele alınacağı, zaman zaman Gündüz Öğüt’ün keman dinletilerinin de yer alacağı atölyede Yaratıcı Yazarlık Teknikleri, Kısa Öykü Yazma Pratikleri, Ülkemiz ve Dünya Edebiyatından Öykü Okumaları, Dil Kurgu ve Kurmaca, Olay Örgüsü, Karakter Yaratmak, Zaman ve Mekan Tasarımı gibi yazmaya ve hayal kurmaya dair pek çok konu işlenecek. 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan açılış konseri
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açılış konseri de 3 Ekim saat 20.00’de Büyük Salon’da düzenlenecek. 5 Ekim’de ise saat 20.00’de Kodaly Quartet konseri var. Du?nyanın en köklu?, en saygın ve en uzun soluklu beş oda mu?ziği topluluğundan biri olan Kodály Quartet, 2023 yılında 57. yılını kutlamıştı.

Ruh Terapisi

Kazakistan’ın en tanınmış çellistlerinden Bagjan Oktabr, “Ruh Terapisi” konser programıyla, Büyük Salon’da 6 Ekim’de 17.00-20.30 saatleri arasında İzmirliler ile buluşacak. 7 Ekim saat 20.00’de de İzmir Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri programı var.

Piyano resitali
Emre Şen Piyano Resitali Küçük Salon’da 10 Ekim saat 20.00’de yapılacak. 11 Ekim’de İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sahneye çıkacak, konser Büyük Salon’da saat 20.00’de başlayacak.

Filarmoni ve senfoni orkestraları sahne alacak
Olten Filarmoni Orkestrası, Büyük Salon’da 16 Ekim saat 20.30’da yeniden sahne alacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın bir diğer konseri ise 18 Ekim saat 20.00’de Büyük Salon’da yapılacak. 

Nükhet Duru ve Ahmet Baran geliyor

Nükhet Duru & Ahmet Baran konseri, 21 Ekim saat 20.30’da Büyük Salon’da düzenlenecek. Güçlü sesi ve yüksek enerjisi ile Nükhet Duru, dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran'ın sihirli parmakları eşliğinde dinleyenlere bambaşka bir deneyim yaşatacak.

23 Ekim saat 20.00’de ise Büyük Salon’da “Bir Cumhuriyet Şarkısı” adlı film gösterilecek. 1930'lu yıllarda genç bir cumhuriyet olan Türkiye'nin girdiği modernleşme sürecini konu edinen filmin yönetmenlik koltuğunda Yağız Alp Akaydın var.

Senfoni orkestraları sahneye çıkıyor
Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Büyük Salon’da 28 Ekim saat 20.00’de Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ile sahne alacak. 31 Ekim’de ise Acn Türk Gençlik Senfoni Orkestrası konseri Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

Sergiler kasım ayına kadar sürecek
AASSM, ekim ayında başlayarak kasım ayına kadar sürecek sergilere de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda, 4 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında “Kadın Anlatılarında Cumhuriyet” sergisi, Giriş Galeriler bölümünde ücretsiz sergilenecek. 15 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında ise Esma’nın Büyüsü Tezhip sergisi, Alt Galeri bölümünde ücretsiz sergilenecek.

 
Bornova trafiğine nefes aldıracak yeni yol açıldı!
 
Eşrefpaşa'ya Sağlık Bakanlığı'ndan pekiyi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Sokak Şenliği’ne hazırlanıyor
Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu Mahallesi’nde bulunan Büyükpark’ta düzenleyeceği ...
Şehir Tiyatroları'nda perde Levent Üzümcü ile açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Genel Sanat Yönetmeni Levent ...
İZKİTAP 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim’de kapılarını açıyor
İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında ...
 
Sanat Söyleşileri’nin ilk konuğu Ahmet Ümit
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Sanat Söyleşileri’nin ...
Uluslararası festival İzmir'de start alıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Balkanlılar ...
Büyük yangının merkez üssünde renkli şenlik
Karşıyaka Belediyesi, tarihi yangın felaketinin ardından yaraların dayanışmayla ...
 
"Renklerle Hayat" Sergisi Bornova'da
Ressam Hülya Yasemin'in "Renklerle Hayat" adlı resim sergisi, Bornova ...
Bayraklı’da ücretsiz kültür-sanat kursları!
Kültür-sanat kurslarını Bayraklı Sanat ve Müzik Akademisi (BASAMAK) çatısı ...
4. İzmir Şiir Hatları Buluşması başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. İzmir Şiir Hatları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri